Rada ohledne koupe novych pneumatik
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada ohledne koupe novych pneumatik
Vyšší vzorek vždy na zadek, ale to asi víte.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
- Reklama
Otas: To jsem uz taky slysel, ale co kdyz to tak neni? Vjedu na dalnici do velke kaluze, a vzorek na prednich nestaci odvest vodu, tak se utrhne a skoncim ve svodidlech. Pokud bych to mel obracene (vyssi vzorek vpredu) tak predek stihne odvest vodu a protoze zadni "jedou za prednima" tak uz prorazi vzdy nizsi vrstvu vody. Otazka je co udela rozlozeni hmotnosti (motor vpredu, plny/prazdny kufr, atd.)
Jinak co se tyka stari gum, tak zimni max. 5 let (i kdyby mely 8mm vzorek) a letni cca max. 6-7let, tedy pokud jsou z r.2006, tak bych je uz nahradil novyma - na gumach a brzdach se nevyplaci setrit
Jinak co se tyka stari gum, tak zimni max. 5 let (i kdyby mely 8mm vzorek) a letni cca max. 6-7let, tedy pokud jsou z r.2006, tak bych je uz nahradil novyma - na gumach a brzdach se nevyplaci setrit

Naposledy upravil(a) Westler dne 19 dub 2013, 10:25, celkem upraveno 1 x.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Pokud bude dávat vyšší vzorek vždy na zadek, tak nebude zase nic prohazovat, protože vzadu jak známo se to sjíždí minimálně oproti předku, takže to jsou rady typu "poď na mě zboku" 

- vojtavojta
Jasne,ja davam vyzsi vzorek do predu.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Obecně platí, že vyšší vzorek by měl být v předu, pro auta s ESP, protože většinou přetáčivý smyk dovede ESP pochytat, když se zadek urve. Auta bez ESP by měly mít lepší vzorek vzadu.
Každopádně já taky dávám vyšší vzorek dozadu, a jak se předek sjede na 2mm, dávám 2 pneu nové a jdou na zadek.
Výhoda je v tom, že většinou vyjde na 2 až 3 roky dvě nové pneu, takže zase menší výdaj při koupi.
Každopádně já taky dávám vyšší vzorek dozadu, a jak se předek sjede na 2mm, dávám 2 pneu nové a jdou na zadek.
Výhoda je v tom, že většinou vyjde na 2 až 3 roky dvě nové pneu, takže zase menší výdaj při koupi.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Nedotáčivej smyk podchytí ESP taky....
Zkrátka a dobře, je mi jedno kam si je kdo dá, já to dělám jako Frydex jen nepřehazuju, protože přehazovat gumy, který jsou už sedlý podle tlumiče, sbíhavosti, odklonu atd. na jinou osu se mi zdá jako blbost, stejně jako se dřív doporučovalo přehazovat kola křížem.....kdo na tohle mohl přijít????

Edit:
Z jiného fora s čímž souhlasím....
U všech aut, bez ohledu na koncepci, patří lepší gumy (vzorek) dozadu. Odborníci to zdůvodňují tím, že směrová stabilita má přednost před ostatními parametry. Zejména na mokru ve vyšších rychlostech tak auto drží směr i při průjezdu hlubší vodou.
Většina řidičů při zjištění, že to plave a neřídí, ubere plyn nebo přibrzdí. A to má za následek:
A ) Pokud zůstane předek sedět na silnici a zadek se dostane na vodu, tak při ubrání plynu (předokolka) nebo brzdění (bez ohledu na koncepci) následují okamžitě hodiny.
B ) Pokud zadek drží a předek se veze, tak se přibrzděním auto má spíš snahu rovnat.

Zkrátka a dobře, je mi jedno kam si je kdo dá, já to dělám jako Frydex jen nepřehazuju, protože přehazovat gumy, který jsou už sedlý podle tlumiče, sbíhavosti, odklonu atd. na jinou osu se mi zdá jako blbost, stejně jako se dřív doporučovalo přehazovat kola křížem.....kdo na tohle mohl přijít????

Edit:
Z jiného fora s čímž souhlasím....

U všech aut, bez ohledu na koncepci, patří lepší gumy (vzorek) dozadu. Odborníci to zdůvodňují tím, že směrová stabilita má přednost před ostatními parametry. Zejména na mokru ve vyšších rychlostech tak auto drží směr i při průjezdu hlubší vodou.
Většina řidičů při zjištění, že to plave a neřídí, ubere plyn nebo přibrzdí. A to má za následek:
A ) Pokud zůstane předek sedět na silnici a zadek se dostane na vodu, tak při ubrání plynu (předokolka) nebo brzdění (bez ohledu na koncepci) následují okamžitě hodiny.
B ) Pokud zadek drží a předek se veze, tak se přibrzděním auto má spíš snahu rovnat.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici
Fakt zajimavy!! 

Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
no ani velmi nie. V tejto teorii je spletenych prilis vela faktorov a upravene vysledky aby vyhovovali.
Vyska vzorku ma akurat vplyv na tvorbu aquaplaningu, takze pri rovnomernej jazde kolesa sa neskor odlepia. Ale na to ma este vplyv aj zatazenie na kolese a to je pri brzdeni vacsie v predu. Dalsi faktor je hrubka vody, tvar drazok....... Takze ziadne hodiny nemusia nastat. Je to prilis komplikovana tema na tak malo casu.
ESP zvladne kazdy smyk, teda ak to neprezeniete.
Proste sa s tym neser, kup vsetky 4 a mas pokoj. Ak sa ti nieco stane na starych gumach tak si to budes vycitat a vyjde ta to omnoho drahsie.
Vyska vzorku ma akurat vplyv na tvorbu aquaplaningu, takze pri rovnomernej jazde kolesa sa neskor odlepia. Ale na to ma este vplyv aj zatazenie na kolese a to je pri brzdeni vacsie v predu. Dalsi faktor je hrubka vody, tvar drazok....... Takze ziadne hodiny nemusia nastat. Je to prilis komplikovana tema na tak malo casu.
ESP zvladne kazdy smyk, teda ak to neprezeniete.
Proste sa s tym neser, kup vsetky 4 a mas pokoj. Ak sa ti nieco stane na starych gumach tak si to budes vycitat a vyjde ta to omnoho drahsie.
Tak hotovo, vse super, lidi ve Storexu ochotny, za 15 min. bylo hotovo. Celkem to bylo za 6700 Kc, stary gumy si nechaly na likvidaci a jeste jsme dostal slevovy poukaz na plneni a desinfekci klimy za 300 Kc a jeste slwevu na klimatizaci + prevazeni kol za 500 Kc. Tak dalsi na rade bude naplneni a desinfekce. Jinak jizda s novejma gumama je proste super
Tak aspon jeden prijemnej den z tohohle pro me prapodivnyho tejdne 

Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)