Korekce spotřeby
Re: Korekce spotřeby
Ahoj Radovane, mám Astru H r.v.2005 kombi motor 1,9 CDTI 16V 88kW. Když bys chtěl tak písni SZ a můžem se někde v Chebu sejít a pokecat o autech. Ahoj Petr
- Reklama
Zafira B r.v. 2007 Z19DTH - 180PS
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect
Vectra C r.v. 2002 Y22DTR ex.
Opel Signum Z19DTH , 6At r.v. 2007-Ex
Zafira r.v. 2006 110kW-Ex
Diagnostika + programovanie vozidiel Opel - GM MDI
Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect
Zdravím
zjistil sem že mi BC proměřuje a ukazuje menší spotřebu než je v reálu. Mám opcom čajna v1.39, nabídku na korekturu spotřeby mám, ale jaksi nevypadá že by to něco měnilo když napíšu korekci. Naprogramoval to někdo vůbec přes opcom?
zjistil sem že mi BC proměřuje a ukazuje menší spotřebu než je v reálu. Mám opcom čajna v1.39, nabídku na korekturu spotřeby mám, ale jaksi nevypadá že by to něco měnilo když napíšu korekci. Naprogramoval to někdo vůbec přes opcom?
Astra H caravan, rv:2005, 1,7cdti, 74Kw
Ano, ja som daval +8%. Zial, este som to po roku neskontroloval podla tankovania.
Uz nemam Opel, zostal mi op-com a kniha Jak na to.
Jo. Mně to kecalo docela hodně. Tak jsem nějakou dobu resetoval BC při každém tankování a zapisoval si natankované množství a Trip. cons ukazovanou BC, pak jsem si ty údaje naházel do excelu (viz. příloha) a vyšlo mi, že bych v průměru za mých 9 evidovaných vyjetých nádrží potřeboval nastavit korekci +16,1%... Tak jsem svým china OP-COMem nastavil maximálních povolených +12,7. BC kecá pořád, ale už výrazně míň - je o poznání blíž realitě.brzda píše:Naprogramoval to někdo vůbec přes opcom?
- Přílohy
-
- Korekce_fuel_cons.zip
- (5.18 KiB) Staženo 254 x
Prosimtě jakou máš verzi toho opcomu?petrusek píše:Jo. Mně to kecalo docela hodně. Tak jsem nějakou dobu resetoval BC při každém tankování a zapisoval si natankované množství a Trip. cons ukazovanou BC, pak jsem si ty údaje naházel do excelu (viz. příloha) a vyšlo mi, že bych v průměru za mých 9 evidovaných vyjetých nádrží potřeboval nastavit korekci +16,1%... Tak jsem svým china OP-COMem nastavil maximálních povolených +12,7. BC kecá pořád, ale už výrazně míň - je o poznání blíž realitě.brzda píše:Naprogramoval to někdo vůbec přes opcom?
Tu nejobyčejnější: CHINA 08/2010. Trochu neintuitivní je, že tohle nastavení je až na druhé obrazovce, takže ECU -> Programming -> Next page -> Fuel Consumption Correction
Korekci spotřeby sem v menu našel ale nejde to změnit. Nevím proč. Asi to nebudu řešit a je to.petrusek píše:Tu nejobyčejnější: CHINA 08/2010. Trochu neintuitivní je, že tohle nastavení je až na druhé obrazovce, takže ECU -> Programming -> Next page -> Fuel Consumption Correction
- vojtavojta
To jako ze natukas jakoukoliv hodnotu treba -17% tak Ti to nenecha napsat to cislo,anebo tu spotrebu upravi maximalne do +12,7 a -12.8 bez ohledu jake cislo tam naklepes,vetsi nez ty dve o kterych pises???Oťas píše:Potřebuješ diagnostiku, ale tak velkej rozdíl asi nenastavíš....v OpComem jde max +12,7 a -12,8%.
Co máš za motor?
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Presne tak, natukas 99, das programovat a ono to zmeni na max 12,7.
Zrejme je na to alokovany iba jeden bajt, teda 256 hodnot od -12.8 po 12.7 s presnostou 0.1
Zrejme je na to alokovany iba jeden bajt, teda 256 hodnot od -12.8 po 12.7 s presnostou 0.1
Uz nemam Opel, zostal mi op-com a kniha Jak na to.