Hadičky chladiacej sústavy?!!
Hadičky chladiacej sústavy?!!
Má niekto podobný problém že mu postupne odchádzajú hadičky z chladiacej sústavy. Vždy sa mi prederavili malé a krátke kolienka:( Jedno za 12 eur a druhé za 4 takže nič strašné ale mám pocit že to začne odchádzať všetko postupne! Už sa mi prederavili dve, naposledy včera 28.5. avšak opel nemal náhradnú novú tak s kamarátom servisákom sme si pomohli a upravili podobné malé kolienko z Felície a čuduj sa svete auto nehreje a pekne chladí:) Asi sa nedám ani na výmenu noej hadičky 

ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
- Reklama
Re: Hadičky chladiacej sústavy?!!
co máš za motor? máš tam origo chladící kapalinu? některý chladící kapaliny sou pěkný žíraviny
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Mne sa to stalo minulý rok v lete. Ale ja som to mal pretrhnuté tušim že od rámu ventilátora, nejak sa to tam trelo a povolilo to. Originál hadica z Opla ma stála 14 eur. Vymenil som si to sám, v mieste kde mi to starú hadicu predrelo tak som to vystužil ešte starou hadicou. Nová hadica mala presne v tom náchylnom mieste látkovú výstuhu. Odvtedy ťuk,ťuk je to O.K. 

Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
Mám 1.7 CDTI r.v 06 a origo kvapalina tam nemám teda neviem ktorá je origo ale dávam tak K12 plus destilovaná voda ale menil som pred rokom a odvtedy odišli už dve hadičky možno je to spojené aj s tým?! Vedel by si mi poradiť aká tam ide od opla origo?
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
a proč si měnil kapalinu? ta je doživotní a pokud neni třeba znečištěná olejem tak se nemění, origo koupíš v jakymkoliv oplu a je jen jedna - růžová a stojí cca 100kč/litr a ředí se 1:1 s destilkou
vojta: neni to G12 nebo G12+ ?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
g12 je VW kapalina ne? na GM kapalině nic takovýho napsanýho neniWestler píše:vojta: neni to G12 nebo G12+ ?
jinak někde sem četl v tisu i varování že neorigo kapaliny můžou způsobit poškození (korozi?) výměníku tepla olej/voda a mísení těchto kapalin (většinou olej ve vodě) což je dost častá bolest 1.7 dti u géčkový astry a všímám si toho že komu se to stane většinou origo kapalinu nemá
Ja som po výmene termostatu dal
Castrol Antifreeze SF VDK
Castrol Antifreeze SF VDK
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
to máš chlape kliku,stává se to u tědleh motorů.....praskaj jak na běžícím páse od malinkatejch direk až po pořádný ďoury
a kapalinou to neni,ty hadice sou šmejd moje astra na to dojezdila
a kapalinou to neni,ty hadice sou šmejd moje astra na to dojezdila