Právě je 26 kvě 2019, 00:59





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nefunguje TMC
PříspěvekNapsal: 27 úno 2019, 22:07 
Offline

Registrován: 29 lis 2009, 17:44
Příspěvky: 13
Zdravím všechny, již delší dobu mně nefungují zprávy TMC u CD 70 - hláška "nedostupný záznam".
Pokud se s tím někdo již setkal a poradí, budu rád.Děkuji.


Naposledy upravil digis dne 01 bře 2019, 08:34, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 

 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje TCM
PříspěvekNapsal: 28 úno 2019, 09:15 
Offline

Registrován: 16 pro 2010, 19:58
Příspěvky: 1440
Bydliště: Jižní Čechy
Zkusil jsi použít diagnostický přístroj např. Op-com, zda se nezobrazí chybový kód? (TCM - modul řídící jednotky automatické převodovky).
Všechny senzory a magnetické ventily se průběžně monitorují. Chybné funkce v přístroji zorného pole řidiče se pak zobrazují takto (----).
Součastně dochází k identifikaci příslušného kódu chyby, který lze vyčíst pomocí diagnostiky pro Opel (v servisech Opel používají Tech 2).

_________________
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje TCM
PříspěvekNapsal: 28 úno 2019, 19:03 
Offline

Registrován: 29 lis 2009, 17:44
Příspěvky: 13
Děkuji, ale aut. převodovku v radiu určitě nemám, jedná se mně o nefungující dopravní TMC zprávy v navigaci radia CD 70.


Naposledy upravil digis dne 01 bře 2019, 08:34, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje TCM
PříspěvekNapsal: 28 úno 2019, 20:03 
Offline

Registrován: 16 pro 2010, 19:58
Příspěvky: 1440
Bydliště: Jižní Čechy
digis píše:
Děkuji, ale aut. převodovku v radiu určitě nemám, jedná se mně o nefungující dopravní TCM zprávy v navigaci radia CD 70.

Příště si tedy ujasni zkratky pro Opel, které budeš používat. TCM (Transmissie Control Module) Modul řídící jednotky automatické převodovky.
Spíše by se hodila zkratka TMS - (Tele Matic System) Telematický systém součinosti mezi radiem, displejem (GID, CID) a GPS (případně telefonem).
Případně pak zkratky TP (Traffic Program) - Rozhlasové vysílání o dopravní situaci. Nebo zkratka TMC - Dopravní informace RDS TMC je přijímána.

_________________
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje TCM
PříspěvekNapsal: 28 úno 2019, 22:15 
Offline

Registrován: 11 kvě 2009, 11:35
Příspěvky: 894
Bydliště: Lysá nad Labem
digis píše:
Zdravím všechny, již delší dobu mně nefungují zprávy TCM u CD 70 - hláška "nedostupný záznam".
Pokud se s tím někdo již setkal a poradí, budu rád.Děkuji.
Chtěl si napsat TMC – vlož do navigace platný mapový CD-ROM disk, nastav si filtr TMC zpráv (pro testování ideálně nastavit všechny zprávy bez filtrace), nalaď si v rádiu Český rozhlas Radiožurnál, měj auto v místě se slušnou kvalitou příjmu a chvilku čekej. TMC zprávy se posílají přes RDS (viz. > KLIK <) a rychlost jejich přenosu není nijak závratná, takže po zapnutí navigace tam ty zprávy pomalu naskakují...

Pozn.: veřejnoprávní rozhlas TMC na svých stanicích vysílá, jak jsou na tom ostatní komerční rádia netuším...

Nejsem si jistý, zda-li CD70 nemá na TMC extra rozhlasový tuner - potom bys mohl mít naladěnou i jinou stanici bez RDS/TMC. Já když zkouším na místě, tak se bez ČRo nechytám….

_________________
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje TCM
PříspěvekNapsal: 28 úno 2019, 22:22 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 02 kvě 2008, 21:03
Příspěvky: 6114
Bydliště: Ústecko
Dík Pepo to jsem taky nedávno řešil, tak zkusíme a uvidíme ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nefunguje TMC
PříspěvekNapsal: 01 bře 2019, 14:14 
Offline

Registrován: 29 lis 2009, 17:44
Příspěvky: 13
Děkuji, tak jsem znovu zkoušel, na Radiožurnálu se neobjevilo nic.Změnil jsem konfiguraci stanic z "auto"(kde byl opravdu čs.rozhlas) na manual, ale nic jsem nepřelaďoval a objevily se informace TMC.Pak jsem znova otevřel konfiguraci a byla tam nově zadaná stanice Radio čas.Chová se to zkrátka záhadně, ale pokud to bude takhle fungovat, dále není co řešit.Jinak přijímač má opravdu dva tunery.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | astra-g.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz