Dunivější zvuk výfuku
Dunivější zvuk výfuku
Zdravim klubáci,
mám vyjma katalizatáru vykuchané dpf a tlumič výfuku. Od začátku co to tak mám do včerejška šlo slyšet z výfuku jak se točí vrtulka, při řazení mezi 2000-3000 ot si turbo hezky nahlas odfouklo, ale včera jsem si všiml, že už to tak "hlasitě" nedělá. Mám takový hlubší dunivější zvuk, vrtulku slyšim furt, turbo si taky odfoukává ale určitě né tak nahlas, někdy to ani neslyšim, spíš jak sem psal zhrubl zvuk a má to zvuk jak V6 benzinová.
Neřešim tu jakej co má a nemá zvuk, ale zajímá mě co mohlo zapřičinit tuhle změnu ? Nepozoruju že by auto jelo jinak...
Trošku bych to přirovnal, když se mi pouštěla regenrace dpf, ale ta se nepouští, mám jí eleketronicky vyplou a od té doby najeto asi 5000 km, jen vždycky ten zvuk podobně "zdunil".
Ještě bych dodal, že dunivější zvuk jsem zaznamenal tesně předtim než se mi totálně ucpal dpf a vylítali mi z toho hadice v motoru. Neni možné, že se mi začíná ucpávat katalyzátor ? (najeto 141t km).
mám vyjma katalizatáru vykuchané dpf a tlumič výfuku. Od začátku co to tak mám do včerejška šlo slyšet z výfuku jak se točí vrtulka, při řazení mezi 2000-3000 ot si turbo hezky nahlas odfouklo, ale včera jsem si všiml, že už to tak "hlasitě" nedělá. Mám takový hlubší dunivější zvuk, vrtulku slyšim furt, turbo si taky odfoukává ale určitě né tak nahlas, někdy to ani neslyšim, spíš jak sem psal zhrubl zvuk a má to zvuk jak V6 benzinová.
Neřešim tu jakej co má a nemá zvuk, ale zajímá mě co mohlo zapřičinit tuhle změnu ? Nepozoruju že by auto jelo jinak...
Trošku bych to přirovnal, když se mi pouštěla regenrace dpf, ale ta se nepouští, mám jí eleketronicky vyplou a od té doby najeto asi 5000 km, jen vždycky ten zvuk podobně "zdunil".
Ještě bych dodal, že dunivější zvuk jsem zaznamenal tesně předtim než se mi totálně ucpal dpf a vylítali mi z toho hadice v motoru. Neni možné, že se mi začíná ucpávat katalyzátor ? (najeto 141t km).
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
DPF off, SILENCER off
- Reklama
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dunivější zvuk výfuku
Zeby nieke netesnost na vyfukovom potrubi? 

Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Taky bych to viděl na nětěsnost. Možná je to blbost, ale měl jsem podobný zvuk u dodávky (vím jiné kafe, ale taky 4válec nafta), byla to upadlá příruba u katu. Pískalo turbo už při brnknutí o plyn a zvuk jak V6 a při brždění motorem to mělo zvuk jak motorvá brzda u náklaďáku. Možná že ti to tam jen ufukuje...
Ještě tu mám jednu teorii od kamaráda. Já mám to DPF pouze vykuchané, ale fyzicky tam je, jen střeva jsou venku. Tlumič je uplně pryč a místo něj roura. Prý je možný, že se v té "nádobce" DPF hromadí ty saze a teď je jich tam tolik, že už to neproudí tak čistě jako předtim a na ukor toho to tak neprofukuje už.
Co myslíte ?
Co myslíte ?
DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off
myslíš, že to má vliv na výkon ?swabel píše:Zeby nieke netesnost na vyfukovom potrubi?
DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
může mít, ale to bys tam musel mít díru jako do (_!_)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Taky bych se nebál, všechny saze z těch tvejch kamen máme v plicích, neboj 

odpusťte pane green pízáku 

DPF off, SILENCER off
DPF off, SILENCER off