Doporučte klimu manuál / automat. ?

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
milosh
Administrátor

Re: Doporučte klimu manuál / automat. ?

Příspěvek od milosh »

kesi: tak si to natoc ne? :)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Reklama

Kesi

Příspěvek od Kesi »

milosh píše:kesi: tak si to natoc ne? :)
Šak práve že manželka to natáča stále na mňa :D
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Moje taky nema rada kdyz na ni fouka vetrak tak to dam proste nahoru a neni problem ne?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Kesi

Příspěvek od Kesi »

Tak je to len pokiaľ náhodou nevystúpim z auta ;)
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
bubo

Příspěvek od bubo »

Juray píše:Udělá, třeba ráno mi začne topit a když udělá nastavených 22° tak postupně ubírá na větráku, nebo popř. začne foukat chladnější vzduch... (taky auto. klima)
A to máš tu klimu ( kompresor ) vypnutou tlačítkem AUTO , nebo musíš v menu navolit funkci eco ? A jakmile venku teplota přesáhne př. těch nastavených 22 , zapneš klimu ručně ? No , kdyby to fungovalo pouze na stlačení toho tl. AUTO a nemuselo se hledat a přepínat to menu , tak to by byl opravdu komfort ( alespoň tak bych si to představoval :) )
ASTRA H Caravan 2006 / 1.8 / 103 KW / Z18XER / CD70Navi / CID + Cz ,, Stříbrňák ,,
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Jen poznámka: neznamená, že když je venku 22st, tak abys měl v autě taky 22st, nemusíš mít zaplou klimu. Já třeba u auto klimy pozoruju, že ač mám nastavených 21st a venku je třeba 19-20st, tak přesto fouká klima. Ideální je prostě nastavit AUTO, teplotu a o nic se nestarat, maximálně si dát ofuk okna když se ti v dešti spotí. Ani si nepamatuju, kdy jsem naposledy (jestli vůbec někdy) vypínal klimu tlačítkem ECO (nebo jak se to u mě jmenuje).
Mazety

Příspěvek od Mazety »

Juray píše:Udělá, třeba ráno mi začne topit a když udělá nastavených 22° tak postupně ubírá na větráku, nebo popř. začne foukat chladnější vzduch... (taky auto. klima)
nejen že ubírá otáčky větráku, ale umí i snížit teplotu :shock: (samozřejmě při zapnutém ECON)
EX Opel Astra H caravan
lopuch

Příspěvek od lopuch »

Ma zkusenost s automatickou klimou. Sama si reguluje jakymi vydechy a o jake intenzite fouka vzduch do interieru (rezim AUTO). Kdyz mam klimu vyplou ECO rezim, a zacnou se mi potit okna (pri desti, mlze, apod.) staci jen zapnout klimu a behem par sekund mam okna sucha. Ani nezapinam extra ofuk na predni okno (pomoci special. tlacitka).
Principem zapnute klimatizace neni pouze chlazeni/ohrivani vzduchu. Hlavne odvlhcuje. Takze pokud nekdo jezdite v rezimu ECO a ucitite pred bourkou typicke dusno, pouze si zapnete klimu a hned se zbavite tezkeho vlhkeho vzduchu v interieru...
ASTRA H caravan 1.7CDTI

Oblíbené: http://www.skiparkcervenavoda.cz, http://www.snehoveradlice.eu, http://www.usporanafty.cz
MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian »

Zdar,

Vzduch vysusuje kazda klima, nielen automaticka.

Rozdiel medzi automatickou a manulanou klimatizaciou je ten ze automaticka klima urdrzuje teplotu (ci je zapnuta klimaticazia alebo je v mode ECO) na nastavenej hodnote (napr. v lete udrzuje +23 so zapnutou klimou a vonku je napr. 30st, a v zime tiez urdrzuje +23 aj ked je vonku -5st a klimatizacia je vypnuta), automaticky rozdeluje kam ma fukat a akou intenzitou (rezim - "Auto").

Pri manuanej klimatizacii si musis ladit teplotu nakolko ti stale konstantne fuka "chladny / teply" vzduch ci mas vo vnutry 18 alebo 28st. Bude chladit / ohrievat dovtedy kym ti nebude zima / teplo alebo kym si to neprestavis ....

Ja preto doporucujem jednoznacne automat ... samozrejme da sa prepnut aj ako manual ...

Prajem pekny den.

Marian
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Marian: myslim, že to co si napsal tady ví každej, ale je fajn si to zopakovat :mrgreen:
Odpovědět