Za co utrácíte?

Co se jinam nehodí pište sem
Samothe
Moderátor

Re: Za co utrácíte?

Příspěvek od Samothe »

Georga píše:Těch 1.6 v plusu je předpoklad za podmínek určitého zhodnocování, které může a nemusí být. Problém je v tom co jsem psal, pojišťovna si z výnosů bere procenta a za 40 let to udělá opravdu hodně peněz. Dneska jsou možnosti jak spořit napřímo navíc s možností vybrat si peníze kdykoliv v případě potřeby.
Obecně je IŽP momentálně na ústupu ze slávy.
samozřejmě peníze si mohu vybírat dle potřeby, ale peníze se začnou zhodnocovat až za několik let prvních myslím pět let se mi to nevyplatí, no rozhodně se s tebou nebudu hádat já tomu zrovna moc nerozumím na tohle mám svého poradce ;)
Reklama

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

Miloši hypotéka není vůbec nic drahého!

Vsichni se toho boji a hledaji duvody proc je lepsi platit najem nez hypotéku, ale každý kdo si na hypo bydleni poridil ti nakonec rekne, ze plati mensi splátky, nez předtím najem.

U me dela splátka hypo plus energie o několik tisíc min, ze kolik jsem předtím platil za stejne velky byt najem. Urokovy sazby jsou ted na historickem mimimu.

Jinak ja si semtam potrebuju taky koupit něco pro radost.

Krom rodiny a bydleni a nejakeho sporeni utracim vlastne jen za dve věci.

Jednak sem fanda do antiradarove techniky, takze vse co souvisi s marenim práce fizlu.

Druhy levnejsi konicek je nakupovani blbosti přes ebay :-)
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

Georga píše:Jakékoliv investování přes pojišťovnu je nevýhodné, protože ta pojišťovna si z výnosů bere docela dost velikou část. Jediná smysluplná dlouhodobá investice přes pojišťovnu je důchodové pojištění a to jen proto, že na to přispívá stát. Rozdíl mezi ivestováním v IŽP a ivestováním napřímo do toho samého udělá za 30 let klidně sto tisíc i víc, záleží na spořící částce.
Sporeni, která mají statni příspěvek jsou nic moc. Je tam statem dana povinnost investovani jen do dluhopisu. Vynosy jsou jen cca 1,5 az 3 procenta. ČP ma snad nejnizsi vynosy.
Takove vynosy sezere inflace. Vynasi tam prakticky jen ten statni příspěvek.

Jsou ale i sporeni bez prispevku, kde banky investuji do akciových fondu a tam jsou prumerne vynosy okolo 6-8%.
Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker »

JJ investiční životní pojištění....pane když si budete spořit 350kč měsíčně tak se podívejte, tady nám vyšlo že po 45 letech dostanete 1200000 (i hodně podprůměrně inteligentní člověk si dokáže spočítat kolik by musel být úrok že. A když eště dodají, že tato částka je v případě zvolené riskantní varianty investování - čti mezi řádky: nemusíš dostat ani to co jsi tam vložil.

Když dlouhodobě unvestovat, tak jedině nemovitosti v pronájmu nebo zlato.

DP - mi je 28, podle těch současných tabulek půjdo do důchodu nejdřív v 68letech - a už teď bych si měl spořit podle odborníků min 1000 měsíčně? WTF

BTW finanční poradce - tohle když slyším tak se mi otevírá kudla v kapse. Osobně znám 3 takové co mají pouze základní školu, složitější matematika je naprosto minula a takoví mi mají radit...
Adriano2

Příspěvek od Adriano2 »

Tak ako relax mam Playstation 3 a do toho obcas zainvestujem :D
Inak potom mi zerie peniaze navsteva Rally a chodim do Brna na hokej na Kometu.
A potom klasika - ptiatelka, oblecenie, bar atd :D
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
silver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silver »

do rodiny..najom...atd a som tiper a fajciar... fajcii aj zena ..takze to nam hltii mesacne dost penez..inak klasika :evil:
ASTRA H estate Z17DTH 74kw,COSMO
EX Astra H estate 08 1.9cdti 74kw ,vybava Catch me now ,Henrieta silver&black edition
EX ceed 1.4 Ex 2007
smileboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smileboy »

Tak já v první řadě hypotéka (i když ne závratně vysoká), pak další náklady na bydlení (elektrika, voda..), spoření (ve více formách), rodina, oblečení, nějaký pivko, cigaretka, sem tam i něco zbyde :D
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
emvee

Příspěvek od emvee »

Tak kromě standard věcí (rodina, hypo, atd. atd.) mám slabost pro kvalitní pití, tj. občas si udělám radost nějakou single malt whisky, nebo pravým karibským rumem...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek
Boči

Příspěvek od Boči »

Jídlo, SIPO (nájem, energie, atd.), hypoška, spoření, nákup inves. stříbra/mince, 1x mes. nejaká ta akcicka, sport, benal (přes zimu to kašlu a budu jezdit sockou :x ) ... z toho mála co zbyde se šetří na nový povoz :mrgreen: (ale takovým tempem to bude za dost dlouho :x )
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, pružiny Weitec -35/20 Obrázek
http://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
Obrázek Obrázek
davea

Příspěvek od davea »

Vzhledem k tomu, že nejsem zatížen hypo ani jiným úvěrem, děti zatím nemám a jediná dvě stvoření do kterých investuji jsou přítelkyně a pes, zbývá mi na to, abych si občas udělal radost třeba nějakou tou pí.ovinkou na auto.

Velmi významnou položkou jsou pohonné hmoty (osobně považuji spálený benzín za dobrou investici, narozdíl od mnoha jiných).
Nedávno jsem si udělal radost novým kolem - neúměrně drahé mým schopnostem...

A v neposlední řadě - kvalitní single malt whiskey a kvalitní pokouření (spotřeba 2 krabičky měsíčně, tak si nebudu kupovat Startky, že...)

Do jakých finančních nástrojů dávám své peníze zde nebudu zmiňovat, protože téma je Za co utrácíte? a ne Kde Spoříte?
Ale jako každý rozumný člověk si spořím např. na důchod a platím životní a úrazové pojištění. Na tento stát se nechci spoléhat naprosto v ničem :lol:
Odpovědět

TOPlist