1. Toyota Avensis kombi, 1.8 (model 2003-2008, spíš sci-fi, kdyby se náhodou objevil nějaký pěkný za dobrou cenu, vždycky se mi hodně líbil, možná o kousíček víc než Astra

2. Opel Astra H caravan 1.6 nebo 1.8
3. Opel Zafira B 1.8
4. Ford Focus II kombi 1.6
(všechno benzín)
Anžto na nový jsem neměl a zadlužit jsem se kvůli autu nechtěl, tak jsem uvažoval buď o vlastním dovozu ojetiny z D nebo o ojetině od autorizovaného prodejce. Velkým favoritem byl referentský Focus od AutoIn - do 300k se tam dá koupit dva roky staré auto s 15000km. Nakonec se v bazaru kousek od HK objevila 2,5 roku stará Astra s 26.000km z Německa za 250k. Následovala prohlídka se známým, který pár let dělal u Opelu, která mě trochu nahlodala (pár detailů se mu tam úplně nezdálo), týden jsem přemýšlel ("oni ty focusy jsou asi dobrý, ale když Astra se mi líbí výrazně víc, má trochu lepší výbavu a je za lepší peníze"), nakonec jsem se s majitelem bazaru dohodl na návštěvě Opelu, napíchnutí na diagnostiku a celkové prohlídce. Tam moje obavy rozptýlili a za pár dnů byla doma. Proti bazaru nemůžu říct nic špatného (http://www.autaholice.cz). Už je doma skoro pět měsíců a slouží dobře (klep klep klep) a mám ji rád. Pořídil jsem ji letní obutí z lehkých slitin a vyměnil TID za BID.
Tak takhle jsem já přišel k Astře