Za co utrácíte?

Co se jinam nehodí pište sem
Q-čko
Kontaktovat uživatele:

Re: Za co utrácíte?

Příspěvek od Q-čko »

najviac davam do auta a na zivot niekde niekde v polke je priatelka a sem tam na pokuty :D
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip
Reklama

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 »

:D
milosh píše:nedy a co te zivi, pri tom co jsi napsal musis mit aspon kilo mesicne :-)
:D tak to díky Miloši, takhle většina věcí je stejně v nedohlednu, jsem spíš snílek, ale to je to co si chci splinit či koupit a tak 50% z toho již mám zbytek uskutečnit pro vlastní požitek:) jinak kilo kéž by jen je to o 85% míň :roll: bohužel
ale alespoň jsme už doplatili auto.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 »

jen dodatek možná bych toto téma nechal zobrazovat jen pro členy, přečíst si to tu může každej :(
jen jestli by to šlo je náš kdo by byl pro. ;)
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius »

Napřed za bajka a teď za auto musel jsem ho dát trochu do pucu a pořád někudy odtejká nafta :-( a teď nějaký to spoření aby bylo kde bydlet časem...
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563
Georga

Příspěvek od Georga »

Samothe píše:nejvíc tratím na bydlení, benzínu a bohužel cigaretách čehož se po koupi baráku hodlám vzdát, takže brzy hypotéka kterou už mám schválenou.
nemalé výdaje končí v investování, IŽP+ŽP u ČP a IŽP u AEGONU + brzy investování do dluhopisů
toď asi vše :)
Pokud IŽP znamená investiční životní pojištění, tak je to hodně blbá investice.

Za mě, letos jsem nejvíc utrácel za auto, dovolenou a domácí multimediální prostředí.
clasic III car. 1.6
Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe »

důvod?
Georga

Příspěvek od Georga »

Jakékoliv investování přes pojišťovnu je nevýhodné, protože ta pojišťovna si z výnosů bere docela dost velikou část. Jediná smysluplná dlouhodobá investice přes pojišťovnu je důchodové pojištění a to jen proto, že na to přispívá stát. Rozdíl mezi ivestováním v IŽP a ivestováním napřímo do toho samého udělá za 30 let klidně sto tisíc i víc, záleží na spořící částce.
clasic III car. 1.6
Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe »

máš s tím zkušenosti? u ČP to beru mám v plánu to zrušit u Aegonu jako dlouhodobá investice řekl bych výnosná, z důvodů hypotéky jsem u nich pojištěn na částku v případě smrti a to 3,3 mega, tato cena se každým dožitým rokem samozřejmě snižuje, smlouvu mám uzavřenou na 40 let během kterých tam ze svého vložím celkem necelé mega a k vybrání za těch 40 let bych měl mít cca 2,6 mega takže 1,6 v plusu, takže kde vidíš nevýhodu?
Georga

Příspěvek od Georga »

Těch 1.6 v plusu je předpoklad za podmínek určitého zhodnocování, které může a nemusí být. Problém je v tom co jsem psal, pojišťovna si z výnosů bere procenta a za 40 let to udělá opravdu hodně peněz. Dneska jsou možnosti jak spořit napřímo navíc s možností vybrat si peníze kdykoliv v případě potřeby.
Obecně je IŽP momentálně na ústupu ze slávy.
clasic III car. 1.6
Nerez

Příspěvek od Nerez »

Já to mám taky. Mám Generalku a mám v tom i úrazovou část. Platím docela dost, tak doufám, že to k něčemu bude. Kamoš mi to doporučoval. Jinak mimo IŽP mám ještě stavebko a penzijko, takže za to taky utratím docela dost :roll:
Odpovědět