Postup po havárke

Co se jinam nehodí pište sem
destroyer_svk

Re: Postup po havárke

Příspěvek od destroyer_svk »

cidla píše:Nevím jak u Vás na Slovači, ale pojišťovna rozpočet počítá dle zápisu o poškození co provádí její technik. Dle toho musí postupovat i servis takže by se něměli lišit opravované a měněné díly. Tam bych rozdíl neviděl. Ani v normohodinách ty výpočtový systém počítá dle výrobců, takže se servisem by se lišit neměly.
Je jasne ze poistovna robi likvidaciu podla obhliadky a tam ked je napisane ze "rozpoctom" tak to bere (pocita) inak ako ked je "faktura za opravu". K tym dielom to bolo myslene tak ze niekto moze "zarobit" tym ze si to da rozpoctom a hoci mu uznaju diel na vymenu (v nizsej cene ako orig. diel) tak si ho da len opravit (napr. blatnik).Takze ja tam rozdiel vidim.Neviem ako u vas za riekou Moravou,ale u nas su automaticky znizene sadzby normohodin za opravu v tom pripade a moze to byt pocitane nejakym systemom (Audatex,atd),to je jedno.Ma to zo strany poistovne uplnu logiku.Na co by mali platit rovnako ci ide o autorizovany servis alebo garaz.Tak sa mi zda dost cudne ze by to bolo u vas inak,ale mozem sa mylit,ja nepoznam vas trh.
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
Reklama

Laco797

Příspěvek od Laco797 »

Destroyer, ja zijem v cechach tak to budem riesit tu. Ale tiez neviem ako sa to berie. V servise mi vraveli ze na rozpocet dostanem tak dve tretiny sumy, na aku vycislia skodu. TO radsej necham urobit servis, na kryci dopis, ale budem ich nahanat nech urobia komplet vsetko a poriadne.
Opel Astra 1.7 CDTI 59kw, 5dv. hatchback. r.v.:2005
Motor: Z17DTL
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

V radiu v pondeli rikali ze i origo servisy nedavaji originalni dily, nemate s tim nekdo zkusenost ze byste meli auto opravene po bouracce v Opel servisu ale ne vsechny dily byly original? jen pro info.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
destroyer_svk

Příspěvek od destroyer_svk »

Laco797 píše:Destroyer, ja zijem v cechach tak to budem riesit tu. Ale tiez neviem ako sa to berie. V servise mi vraveli ze na rozpocet dostanem tak dve tretiny sumy, na aku vycislia skodu. TO radsej necham urobit servis, na kryci dopis, ale budem ich nahanat nech urobia komplet vsetko a poriadne.
Ja viem ze zijes v Cechach,pamatam si Ta z Redkovca predsa. ;) Dobre si to pochopil,aj u nas je to tak.Moje reakcie boli najma ohladne toho ze tu niektori spominali ze rozpoctom je to uplne tak isto ako oprava v zmluvnom servise.
A v kratkosti som Ti chcel poradit ake su moznosti.Verim ze auto budes mat opat v poriadku.
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
cidla

Příspěvek od cidla »

Tak já jen říkal, že normohodin(tzn. časová náročnost opravy určitého dílu) je stejná jak v servise. Ovšem cena normohodiny je jiná ;) . A taky pak je jiná písnička za kolik to opraví servis když ví, že platí pojišťovna :) ...to pak je ten rozdíl mezi rozpočtem větší... Pokud nemáš schopnej normální servis rozpočet se asi nevyplatí. Toť názor pojišťováka ;)
Midzi

Příspěvek od Midzi »

Tak ja ked som mal tu buracku tak som tiez premyslal o oprave cez rozpocet. Poistovna by mi vyplatila len 60% z predpokladanej sumy. Rozpocet mi v servise velmi urobit nechceli, len odhadli sumu na zaklade obhliadky poistovne. Nakoniec som to cele nechal na servis a urobil som dobre. Pri oprave sa zistilo, ze su poskodene aj dalsie veci co neboli na prvy pohlad vidiet. Takze mi len zavolali, ze urobili dalsiu doobhliadku a opravili. Auto mi dali bez problemov a neplatil som nic iba spoluucast.
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek
Odpovědět

TOPlist