Zdravím, dnes som zistil že predné stierače nefungujú. Po zapnutí jeden prešiel asi 20cm a hotovo. Len ich tak cukne a to je všetko. Ani predný ostrekovač nejde. Vzadu všetko funguje, dokonca aj pri zaradení spiatočky zadný stieral (takže info od páčky o zapnutí zrejme ide).... Možno by stálo zato skontrolovať relé, len neviem kde a ktoré....
Napadne niekoho niečo?
nefungujú stierače
nefungujú stierače
Opel Zafira B, Z16XER, Enjoy, Edition "111 Jahre" , Sada OPC-Line, Sada Plus,
- Reklama
Re: nefungujú stierače
https://www.opel-astra-h.cz/pojistky-opel-astra-h/
Na obrázku přední pojistkové skříňky, ve spodní řadě tři malá relé. Černé a dvě šedé
Černé malé relé jsou mlhové světlomety a vedle jsou dvě šedé relé
Vedle černého je šedé relé stěrače poloha: Pomalu-rychle
a další šedé relé je stěrače poloha: Zapnuto - vypnuto.
Na obrázku přední pojistkové skříňky, ve spodní řadě tři malá relé. Černé a dvě šedé
Černé malé relé jsou mlhové světlomety a vedle jsou dvě šedé relé
Vedle černého je šedé relé stěrače poloha: Pomalu-rychle
a další šedé relé je stěrače poloha: Zapnuto - vypnuto.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Dík...
Bol som tie stierače pozrieť ešte raz a možno to bude mechanický problém. Stierač spolujazdca sa ani len nepohne, vodičovým to mykne, ale spolujazdcovým nie. Nebude to zadrené? Zrejme bude treba rozobrať ten kryt a odpojiť to od motora a zistiť o čo ide. Len vedieť ako to rozobrať....
Bol som tie stierače pozrieť ešte raz a možno to bude mechanický problém. Stierač spolujazdca sa ani len nepohne, vodičovým to mykne, ale spolujazdcovým nie. Nebude to zadrené? Zrejme bude treba rozobrať ten kryt a odpojiť to od motora a zistiť o čo ide. Len vedieť ako to rozobrať....
Přesně tohle se stalo bratránkovi na vectře, řidičův fungoval, spolujezdcův ne. Měnili ty pákové převody, vrakoviště 2500,-
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Mne nejde ani jeden, len vodičov sa kúsok pohol.
Stěrače mohou být přidřené nebo mechanicky natažené (někdo mohl vzít násilím za raménko, třeba pro srovnání).
Přístup k motorku a táhlům. Viz odkaz na klapku recirkulace.
https://www.opel-astra-h.cz/klapka-vnit ... na-opravu/
Přístup k motorku a táhlům. Viz odkaz na klapku recirkulace.
https://www.opel-astra-h.cz/klapka-vnit ... na-opravu/
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Tak som dnes zhodil mechanizmus stieračov a je totálne zadretý. Jeden ten čap som asi po 5 min kývania a občasného klepania kladivkom oslobodil, premazal a zložil. Chodí jedna radosť. Ešte zajtra kúpim nový tesniaci krúžok a bude. Ten druhý sa ani po pol hodine ani len nepohol, aplikoval som "povolovací" sprej a uvidíme zajtra.....
Zatiaľ ďakujem za rady....
Zatiaľ ďakujem za rady....
Tak dnes po 7 hodinovom boji s kladivom a uvoľňovacím sprejom Metaflux sa to podarilo rozobrať, premazať a zložiť.
Neviem či bol dobrý nápad to mazať, resp. či tam nemalo ísť suché mazanie, ale to ukáže čas.
Neviem či bol dobrý nápad to mazať, resp. či tam nemalo ísť suché mazanie, ale to ukáže čas.