marcelli píše:ad machy-
ta placka na tvojej foto vyzera tak ako moja ( to je foto zo zadu ,že ?)
ako si odšruboval ten centralny šrub? mne sa toči cela oska kompresora ked otačam šrubou , a neviem či pomože ked odsrubujem najprv tie 3 šruby na placke
podla foto pozeram že si pritom nedaval dole ani klinovy remen , alebo si mal nejaky stahovák?
rad by som sa pozrel na tu osku predtym než vysolim 15 000 za RJ klimatizace a zbytočne, lebo poto aj tak kupim dalši kompresor za 30 000,
Ahoj, ano ta placka na my fotce je zezadu. Sroub uz jsem tam nemel, me asi vypadl sam. Na tu placku jsem zadnej stahovak nemel, automechanik musel ty tri srouby uriznout. Jinak ten muj kompresor vypada jako ten tvuj. Tesne pred tim nez mi tehdy prestala jit tak
klima, tak jsem slysel den dva takovy drnceni/bzuceni z motoru, kdyz jsem slapl na plyn. Pak uz zase nic. To se asi prave strhaval ten tisicihran. Bylo to i pri vyplnuty klime. Z toho vyvozuji, ze by ta placka mela byt pevne spojena s osou kompresoru, tj tisicihran osy narazenej na tisicihran placky a utazenej tim stredovym sroubem. Navic mi automechanik rikal, ze tento typ kompresoru bez spojky se toci neustale a intenzita chlazeni je zavisla na otevreni ventilu uvnit kompresoru. Je divny, ze se tobe sroub s plackou "protaci". Mohl by to byt ten problem... Je mi ale divny to tvoje chybovy hlaseni z diagnostiky, to mi prijde ze s timto problemem nesouvisi, nevim... Dej pak vedet jak to dopadlo.