Viete niekto poradiť? Asi pred rokom som začal po zastaveni auta citit vônu chladiacej kvapaliny.
Nejako som tomu nevenoval pozornost, nakolko v nadrzke bolo zmesi po rysku. Casom vsak tento pach neprestaval a hladina v nadrzke klesla pod rysku. Ubehol som asi 2000 km. Vodu som dolial a hladal moznosti uniku. Nikde nic. Az v servise pred STK mi kamarat ukazuje, ze spod krytu rozvodov kvapka voda. Nakolko som menil rozvody, myslel som, ze tecie vodna pumpa. Mal som ju este v zaruke tak som reklamoval v P.....o Kosice. Nakolko firma dopadla ako dopadla, potvrdili mi vadu vodnej pumpy, ale ze by bolo dobre vymenit aj termostat. Medzi tym P....o padlo celkom tak som sa objednal v druhom znackovom servise v kosiciach. Tam mi poskodenie pumpy vyvratili, ale vymenili termostat. Po dojazdeni asi 200 km som znova zacitil pach kvapaliny. Zistil som, ze pod termstatom je mokro - aj viditelne uschnuta kvapalina.
Otazka. Je to odflaknuta robota alebo ako mi povedali v tom servise "mohlo odist aj tesnenie pod hlavou".
Osobne som sa stretol s prasknutym tesnenim 2x. Bud voda prerazila do oleja alebo tlaky do okruhu chladenia. Ale ze by prasklo tesnenie tak, ze vyteka len chladiaca kvapalina, to som v zivote nepocul.
Ak viete, poradte.
1,8 92 kW - unik chladiacej kvapaliny
1,8 92 kW - unik chladiacej kvapaliny
Opel Astra Caravan 1,8 92kW Elegance, 2005
- Reklama