1,7CDTI - odfouknutí při sundání nohy z pedálu plynu

Odpovědět
gansn

1,7CDTI - odfouknutí při sundání nohy z pedálu plynu

Příspěvek od gansn » 22 led 2014, 12:22

Zdravím všechny.
mám Astru H 1,7CDTi caravan (r.v.2009) najeto 120t km při koupi. Po 4t km mi odešlo turbo. Po výměně jsem pociťoval (při zahřátém motoru) mírné odfouknutí při sundání nohy z pedálu plynu. Dále po několika km se mi rozsvítila kontrolka klíčku a poklesl výkon, takže jakékoli předjetí traktoru do kopce :D nebylo možné. Kontrolka po chvíli zhasla. Nyní je situace taková, že foukání bylo i u studeného motoru a turbo odešlo cca 10t km po minulé výměně. Mám podezření na nedostatečné mazání turba nebo něco s tou druhou částí turba (nevím jak se to jmenuje...). Studené hnaní turba do vysokých otáček bych asi vyloučil a při dojezdech nechávám taky vychladnout chladnout.
Díky za jakékoli poznatky a rady apod.
Gansn UL

Reklama

maddoxx

Re: 1,7CDTI - odfouknutí při sundání nohy z pedálu plynu

Příspěvek od maddoxx » 22 led 2014, 14:45

Ja mám turbo tiež po celkovom repase, začalo mi hádzat auto do núdzového režimu a olej z turba bol až vo výfuku :)
Toho odfúknutia by si sa podľa mňa nemal báť, mne to robí tiež, keď pridám, síce neviem či je to normálne až také vyfúknutie ale na to mi nikto neodpovedal a všetci sa tvária že je to OK.. Ale logicky prebytočný stlačený vzduch sa vyfúkne von z motoru alebo naspäť do sania. :geek:
Astra H Caravan 1.7 CDTI Z17DTR (92 kW), r.v. 2009 + ,,Quick Heat,, v zime poteší ;)
Moja Astra

hazmec

Re: 1,7CDTI - odfouknutí při sundání nohy z pedálu plynu

Příspěvek od hazmec » 22 led 2014, 15:25

Co takhle zkusit uplatnit reklamaci na turbo u toho kdo vám to měnil, bylo snad v záruce ne?
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon

Odpovědět