Webasto vs Eberspächer
Webasto vs Eberspächer
Zdravím,
uvažuju že pořídím bufíka. Máte někdo zkušenost jaký je rozdíl mezi webasto vs eberspächer?
A kde koupit? Olomoucký, moravskoslezský kraj?
uvažuju že pořídím bufíka. Máte někdo zkušenost jaký je rozdíl mezi webasto vs eberspächer?
A kde koupit? Olomoucký, moravskoslezský kraj?
- Reklama
Re: Webasto vs Eberspächer
Za me Eber....mensi, naprosoto bezudrzbovy mel jsem ho na predchozi zirafe A a auto i bufik jezdi dodnes a topeni jeste servis nevidelo. Na nynejsi zirafe mam z vyroby webasto a uz bylo jednou na servisu.....asi tusis co te ceka po financni strance.......
topeni, zastavbova sada, pokud je aut. klima tak se musi resit spinani ventilatoru pres nejaky modul, motaz....jarku na A to stalo bezmala 40 papouchu
ale v zime je to k nezaplaceni 

Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
Na digitálnej klíme Astry H stačí zapojiť spínaný kábel z Webasta na jeden pin ovládania klímy a je to všetko vybavené, netreba modul.
-
ahoj,mám Eberspächer a jsem spokojenej,s dálkovým ovládáním fakt super:-) s Webastem zkušenost nemám...ale obě dvě to jsou tak renomovaný značky,že bych se nebál ani jedny varianty...záleží spíš z hlediska uživatele...jak to chceš ovladat,popř. programovat na čas sepnuti atd....zkus český stránky obou výrobců,tam bys měl najít servisy,který ti montáž udělají fakt profi... 

Opel Astra Caravan 1.3 CdTi
Tyto dvě firmy Webasto a Eberspächer patří ke špičce v oblasti nezávislého topení. Obě dodávají bufíky přímo do výroby vozů. Každá z těchto firem nabízí zástavbu do běžných vozů na trhu - navzájem jsou to největší konkurenti. Originál do Astry H patří tuším Webasto, do Vectry C je to Eberspächer. Ve Vectře je to dotaženo k dokonalosti, troufnu si říci, že ani Insignia nemá topení tak dobře integrované do systému - vše je ovládané přes can-bus, včetně menu ovládání klimatizace.
Za sebe bych zvolil Eberspächer, s Webastem nemám zkušenost. Ovšem díky tomu, že je to poměrně drahá záležitost, bych se asi rozhodoval dle ceny........ Tak nebo tak nešlápneš vedle.........
Tady je návod na zástavbu Webasta: http://www.ifz-berlin.de/ins_pdf/091632 ... nglish.pdf
Za sebe bych zvolil Eberspächer, s Webastem nemám zkušenost. Ovšem díky tomu, že je to poměrně drahá záležitost, bych se asi rozhodoval dle ceny........ Tak nebo tak nešlápneš vedle.........
Tady je návod na zástavbu Webasta: http://www.ifz-berlin.de/ins_pdf/091632 ... nglish.pdf
Astra H Sport, Z18XER 103 KW r. 2008, IDS+, Bi-Xenon, Keyless (Open&Start)
prosim vas neaky navod na montaz webasta nemate?Da sa to zvladnut aj sam doma?Dakujem.
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím člověče, jestli si děláš srandu, nebo co. Návod je o dva řádky výše
A jsem si jistý, že doma to určitě nazapojíš sám..

Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
JJ, to co jsem viděl u tebe na fotách když jsi to měl rozebraný, a pak když jsme spolu o tom mluvili a i s dalšími je k tomu přístup jak k penězům:) a to doslova, montáž bude asi taky dost prekerka, normální kutil to asi nejspíš nezapojí.Frydex píše:Nevím člověče, jestli si děláš srandu, nebo co. Návod je o dva řádky výše![]()
Teďka k topení: osobně bych si na montáž netroufl tedy ani se v autech moc nevyznám a opravy nechavám zkušeným, je fakt že je to skvělé zařízení v zimě s ovladačem neocenitelné. Na servisu u webasta jsem zatím nebyl (občas byly problémy s nabějem žhavičky s dmychadlem řešil jsem to tu s lidmi z fora i osobně při setkání) ale zmatořilo topí to už normálně, auto je tím vybaveno od výroby nyní 3 rok v provozu. Lidi co to neznají tak na to čumí když je to v činnosti

Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
-
Přesně tak,všichni hrozně zíraj:-D a pak ještě jednou,když jim řeknu,ať si vlezou dovnitr auta,ať zkusej,jak ho mám vymrzlý....
docela zábava:-D nezávislý topeni super věc....sice trošku dražší,ale kdo ho má...nemůže si vynachválit....

Opel Astra Caravan 1.3 CdTi
Presne tak. S diaľkovým je to super vec. Ak má niekto potrebu, alebo to proste chce, a má na to, tak určite odporúčam. Stojí to síce dosť a na nejaké origo montážne príslušenstvo zrejme treba zabudnúť (už si nepamätám presne, ale stojí to v Opli majland). Väčšinou postačia univerzálne veci dodané ku topeniu + treba dokúpiť nejaké hadice na vodu, spojky, odporúčam aj ochranu na hadice (taká pevná sieťovina) a držiak si treba vyrobiť, dá sa to