Ahoj,
trochu mně znepokojuje nový zvuk, který se line z motora když je po ránu studený a otáčky se pohybují okolo 2000 +- 200 ..... takové intenzivní naftové drnčení, klepání, zkoušel jsem to natočit při stojícím autě, ale nedělá to... Slyšet je to jenom za jízdy než se auto zahřeje na cca 40-50°C.
Máte někdo něco podobného? Řešit to?
Studený motor 2000 ot. - 1.7 CDTI 81kW - "drnčení"
- Reklama
- BikerMarius
Re: Studený motor 2000 ot. - 1.7 CDTI 81kW - "drnčení"
Mně se motor "zklidní" ztichne a zkultivuje v zimě při teplotě vody 60°C. Teď naposledy jsem si všiml že je trochu hlučnější ale přisuzoval jsem to tomu že bylo -3°C a v nádrži letní nafta, teď by měl být klid(jen vyvraždit cvrčky).
U nás už je po ránu i -8°C a je znát, že to má vliv na zvuk motoru. Když se pak ohřeje, tak je zvuk normální.
Musím konečně najít čas a nechat si nainstalovat MKJ, abych viděl ty teploty.
Musím konečně najít čas a nechat si nainstalovat MKJ, abych viděl ty teploty.
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
Mě drnčelo plastový "náporový" sání který je uchycený pod přední maskou. Byl to velice nepříjemný drnčivý zvuk který pronikal do kabiny. Myslel sem že to je něco v motoru a objeveno to bylo náhodou když sme to zkoumali a poslouchali motor a tatík se opřel o sání a najednou klid
dělalo to při přechodu do vyšších otáček Zkus to 

ASTERIX 1.9 CDTI 110 kW