Všimol som si, že sa mi zvýšila spotreba nafty o cca. 0,5-0,6 litra na 100km. V lete som sa nedostal pod 6l/100km, to som pripisoval pouzivaniu klimy. Teraz ale som presiel trasu asi 800km, dialnica, rychlost +/- 135km/h, ziadna klima a spotreba 6,3l/100km. Na jar tá istá trasa so zimnými pneumatikami 5,8l/100km. Samozrejme pridavam VIFko, na jar bolo zimné, teraz letné. Zdalo sa mi aj predtym, ze ta spotreba bola dost vysoka, ale teraz, na mimomesto s dialnicou 6.3l? Ked jazdim iba okresky s 90 km/h, tak som mal spotrebu 5,7l. Aj to sa mi zdalo uz dosť, auto nevytáčam, nezávodím. Vie niekto poradiť? Obávam sa dať auto do OPEL servisu, aby to neskončilo postupným vymieňaním komponentov a šokom pri pohlade na faktúru.
P.S. Neviem, či môže mať na spotrebu vplyv vzduchový a palivový filter. Pneumatiky sú nahustené správne.
Zvýšená spotreba nafty
Zvýšená spotreba nafty
Opel Astra Caravan 1.9CDTi, 88kW, 8V
- Reklama
- BikerMarius
Re: Zvýšená spotreba nafty
Mam stejnej motor a teď jsem jel okruh liberec - praha - Mariánské lázně (dálnice) cheb - ustí nad labem - Liberec s 5,3l/100km nafta eurooil a aditíva. Mam nové filtry + olej. předtím jsem měl problémy se zadníma brzdama, zatuhly čepy na třmenu a zarezlý destičky. Dřelo to až to ohřejvalo kotouč. Po tom co jsem to vyčistil rozhejbal tak spotřeba klesla cca +-0,3l
Re: Zvýšená spotreba nafty
Na olej mám najazdených asi 16.000 km a som teda pred výmenou, myslím, že v mojom prípade brzdové obloženie je v poriadku, auto sa pekne hýbe a nebrzdí ho trenie, aspoň teda pri minimálnej rýchlosti nič nie je počuť a tiež kolesá nie sú horúce. Nie som doma a neviem kuknúť kedy som menil filtre. Auto bolo pred rokom na servisnej prehliadke 150. tis. km, nie som si istý, či menili tie filtre, ale asi nie. A či môžu mať vplyv na spotrebu do takej miery tiež netuším. Budem vďačný za každú radu. Ďakujem!
Opel Astra Caravan 1.9CDTi, 88kW, 8V