Neuvěřitelné příhody palivového filtru
-
Neuvěřitelné příhody palivového filtru
Neví prosím někdo,jakou značku palivového filtru používají v autorizovaném servisu Opel? Stalo se mi totiž to,že po poslední servisce,kdy se měnil i palivový filtr,jsem ujel asi 6000 km a zjistil,že mi odněkud z prostoru filtrů kape nafta,zajel jsem tedy do servisu,kde mi řekli,že se nějakým,jim záhadným způsobem nafoukla na onom filtru jakási gumička,tím pádem to netěsnilo a prokapávalo. Opraveno bez problémů v rámci záruky,takže vše ok,řekl jsem si,že zřejmě vadnej kus filtrů,nic není stopro a dál to pustil z hlavy. Právě teď,po ujetí asi 3000 km od této výměny začichal můj nos zápach nafty.....a světe div se,historie se opakuje:-( jen pro upřesnění,netankuju nikde jinde než Benzina nebo Agip a nikdy jsem neměl ohledně nafty žádnej problém,tak by mě opravdu zajímalo,kde je tady chyba? Opravdu nekvalitní filtr? Předtím se mi to nikdy nestalo. Intervaly výměny mám 15 tisíc km olej + ol. filtr+vzd. filtr a 30 tisíc km kabinovej a palivovej filtr,takže myslím,že nic nezanedbávám.
Opel Astra Caravan 1.3 CdTi
- Reklama
Re: Neuvěřitelné příhody palivového filtru
Stretol som sa s tým pri poslednej výmene aj ja. Dával som filter Mann tak ako viac krát pred tým. Nepomohlo ani opakované rozobratie, až výmena tesnenia z druhého filtra. Druhý som zobral radšej Knecht a je to v poriadku. Knecht aj Mann sa dodávajú do prvovýroby. Pítal som sa známeho čo robí v servise a povedal, že sa to stáva aj u nich.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
-
u mě nad tím kroutil technik hlavou,že se s tím ještě nesetkal...ale vyměnili mi to v rámci záruky zdarma,vůbec si na jejich jednání nemůžu stěžovat,jsou tam super:-) jen doufám,že už se to nebude opakovat,ten smrad je hroznej,jak to jde do interiéru,když topim:-) taky nemám na zahradě ropnej vrt,aby mi to nevadilo:-)
No 1,9 má rovno pod filtrom vlnovec výfuku tak o smrade ti môžem rozprávať 

Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno sa to stalo aj mne a to som namazal tesniacu gumičku vazelínou. Zdá sa mi, že som prstenec na banke filtra moc silno dotiahol. (Doťah. moment má byť 30 Nm). Rozobral som to po týždni smradu ešte raz, premazal hustejšou vazelínou, dotiahol nie tak moc silno a zatiaľ to drží. Filter som dával tiež MANN-FILTER.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
-
tak 1,3 CdTi má taky přímo pod filtrem vlnovec výfuku,takže se smradem jsme na tom obdobně:-) v pátek proběhla oprava,zase nová gumička,teď je úterý ráno a já už nemám slov.protože při pohledu na filtr pod kapotou opět koukám,že naftička si vesele odtéká.....takže ráno opět zavolám technikovi,opět tam zajedu a budu opět doufat.....nějak se mi ta životnost těch gumiček zkracuje:-( první 6 tisíc km,druhá tak 3 tisíce km a tahle asi 500 km,fakt absolutně nechápu:-(((
-
takže právě odhalena prasklinka v tělese palivového filtru:-( když jsem slyšel cenu za nový těleso filtru- 4800,- ,tak jsem šel fakt do kolen:-( budu muset pořešit zřejmě někde na vrakáči,akorát nevím,jestli je to stejný těleso filtru jak na 1,7 nebo 1,9 ,to by se pak shánělo o něco lip:-) každopádně zase radost:-(
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No podle čísla a obrázku stejně nevypadají .. 

Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

No vzhledem k tomu ze do vymeny ti to nekapalo bych videl chybu u toho kdo to menil a mozna pretahnul a zku......
no a po nem bych chtel to dat do puvodniho stavu....
kdyz to neumim tak se do toho ne 

Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
-
teoreticky máš recht,ale na druhou stranu,má to něco za sebou a je to jen kus plastu.. navíc si na ten servis opravdu nemůžu stěžovat,ani dneska,jak to lepili,tak po mě nechtěli ani korunu,je to prasklý u držáku,takže asi fakt vibrace a čas....