Zvýšená spotřeba nafty u Astry H kombi 1,9 CDTI
Zvýšená spotřeba nafty u Astry H kombi 1,9 CDTI
Potřeboval bych poradit, zvedla se mi spotřeba u mé Astry H kombi r.v.2005 motor 1,9 CDTI 88 kW 16V a to cca o 1 litr na 100 kilometrů, můžete mi poradit čím by to mohlo být. Filtry jsou nové. Auto se chová normálně jako dřív, nesvítí žádná kontrolka, pneu používám pořád stejné. Dřív jsem jezdil normální jízdou v rozmezí 5 - 6 litrů, dnes jsem na 7 litrech na 100 kilometrů. Díky za nápady čím by to mohlo být.
- Reklama
- destroyer_svk
Re: Zvýšená spotřeba nafty u Astry H kombi 1,9 CDTI
Ak mas DPF filter tak mozno doslo k jeho vypalovaniu a vtedy je zvysena spotreba (prejavi sa aj na BC) ale vo vseobecnosti,ak to nie je dlhodobe tak to moze byt sposobene beznymi vplyvmi ... hustota premavky,studene starty,kratke trasy ... tiez jazdim pravidelne tie iste trasy a priblizne rovnakou rychlostou,pneumatiky samozrejma mam tie iste vzdy a na jedno tankovanie raz spravim 880 km a inokedy aj 950 km.Ak by to bolo dlhodobe potom by som sa nad tym urcite zamyslal.
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
Škoda Felicia 1,3 GLX
- JohnyBA
- Kontaktovat uživatele:
ak fuka silnejsi protivietor tak okamzita spotreba pri 130km/h narasie aj o vyse litra, tiez mozna pricina. Ja mam na displeji stale zobrazenu aktualnu spotrebu a tam hned vidim, ak je rovinka a idem 130, tak spotreba by mala skakat okolo 5.8 litrov +/- nejake drobne
Filtr pevných částic nemám, a ta vysoká spotřeba se už drží tak cca 2 měsíce. Tak má někdo další napady co by to mohlo dělat.
Tankujes stale stejnou naftu nebo stridas znacky?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- destroyer_svk
Mozno sa budes smiat,ale mas pneu nahustene na predpisany tlak ?
Neveril by si ze taka podhustena pneumatika co dokaze ... a to zvysenie "vidiet" aj na priemernej spotrebe podla PC alebo mas mensi akcny radius ?
Neveril by si ze taka podhustena pneumatika co dokaze ... a to zvysenie "vidiet" aj na priemernej spotrebe podla PC alebo mas mensi akcny radius ?
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
Škoda Felicia 1,3 GLX
Škoda Felicia 1,3 GLX
Nafta pořád stejná OMV, tlak v pneu kontroluji 2 x do měsíce a je O.K.
Na tu zvýšenou spotřebu jsem přišel náhodou, když jsem jel na dovolenou a ujel 580 km a natankoval 45 litrů a spotřeba vyšla 7,7 litrů, a podle pal.počítače podle kterého jsem jezdil dosud byla spotřeba 6,2 litru na 100 km
Pak jsem to hlídal a měřil spotřebu podle dotankování a ta spotřeba je pohybuje pořád kolem těch 6,6 až 7,2 litru podle toho zda jedu dálku nebo město. Napadlo mně zda by třeba nemohli být ucpané vstřiky a pak špatně rozprašujou naftu a pak to víc třeba žere?
Na tu zvýšenou spotřebu jsem přišel náhodou, když jsem jel na dovolenou a ujel 580 km a natankoval 45 litrů a spotřeba vyšla 7,7 litrů, a podle pal.počítače podle kterého jsem jezdil dosud byla spotřeba 6,2 litru na 100 km
Pak jsem to hlídal a měřil spotřebu podle dotankování a ta spotřeba je pohybuje pořád kolem těch 6,6 až 7,2 litru podle toho zda jedu dálku nebo město. Napadlo mně zda by třeba nemohli být ucpané vstřiky a pak špatně rozprašujou naftu a pak to víc třeba žere?
Tak nikdo už nemá žádné jiné nápady
čím by se ta spotřeba mohla zvednout?

- swabel
- Kontaktovat uživatele:
čistota vstrekovačov, čistota sania a pod.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Co máš na mysli čistota sání - myslíš vzduchový filtr?