Hučí palivové čerpadlo ?

Odpovědět
dark
Kontaktovat uživatele:

Hučí palivové čerpadlo ?

Příspěvek od dark » 04 srp 2010, 17:56

Zdar,
začlo mi nějak hučet palivové čerpadlo. Aspon si myslim, že to je čerpadlo, zvuk vychází z úrovně zadních sedaček. Při poloze startování kdy se rozsvítí kontrolky jde dost hlasitě čerpadlo slyšet jak "čerpá", nastartuju a jde poznat, že se z podvozku z té výše uvedené úrovně zvedá "hučivej" zvuk. Děla to třeba 1 den, pak to 2 dny nedělá. Nemá to žádný pravidelný časový intervaly. Přestane to třeba když auto stojí přes noc, ale občas se stane, že to dělá třeba 2 dny za sebou.

Auto necuká, jede pořádně stejně. Ještě mě napadlo, na stejné úrovni je uložen DPF filtr, na kterém mám chybu, mám prasklinu v jedné hadici co z něj vede. Je možný, aby ten zvuk dělal i DPF ?

Abych ten zvuk k něčemu přirovnal, pokud jste někdo vypouštěl nádrž výpušťákem tak když už skoro žádný palivo v nádrži neni, začne bejt slyšet dost čerpadlo jak začne hučet nebo když běží sahara, tak takovej je to zvuk.

Auto má nalítáno 122 000, tak jestli po takový době na mě chce zkusit vybalit, že je čerpadlo v háji tak to snad pustim někam ze skály. Na to je to dost brzo si myslim...

Nový postřeh: stojim, zapnu třeba dálkový tak se zvuk malinko jakoby utlumí ale furt hučí a za sekundu zase hučí jako předtim, nebo hýbnu volantem a ta samá reakce, jakoby to reagovalo na el. zátěž, nevim jestli to je normální u čerpadla nebo to nakonec ani čerpadlo neni. Jsem z toho jelen
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem

Reklama

dark
Kontaktovat uživatele:

Re: Hučí palivové čerpadlo ?

Příspěvek od dark » 05 srp 2010, 15:05

Nikdo nic neví ?
DPF off, SILENCER off

david.tomko

Příspěvek od david.tomko » 05 srp 2010, 19:16

dark píše:Zdar,
začlo mi nějak hučet palivové čerpadlo. Aspon si myslim, že to je čerpadlo, zvuk vychází z úrovně zadních sedaček. Při poloze startování kdy se rozsvítí kontrolky jde dost hlasitě čerpadlo slyšet jak "čerpá", nastartuju a jde poznat, že se z podvozku z té výše uvedené úrovně zvedá "hučivej" zvuk. Děla to třeba 1 den, pak to 2 dny nedělá. Nemá to žádný pravidelný časový intervaly. Přestane to třeba když auto stojí přes noc, ale občas se stane, že to dělá třeba 2 dny za sebou.

Auto necuká, jede pořádně stejně. Ještě mě napadlo, na stejné úrovni je uložen DPF filtr, na kterém mám chybu, mám prasklinu v jedné hadici co z něj vede. Je možný, aby ten zvuk dělal i DPF ?

Abych ten zvuk k něčemu přirovnal, pokud jste někdo vypouštěl nádrž výpušťákem tak když už skoro žádný palivo v nádrži neni, začne bejt slyšet dost čerpadlo jak začne hučet nebo když běží sahara, tak takovej je to zvuk.

Auto má nalítáno 122 000, tak jestli po takový době na mě chce zkusit vybalit, že je čerpadlo v háji tak to snad pustim někam ze skály. Na to je to dost brzo si myslim...

Nový postřeh: stojim, zapnu třeba dálkový tak se zvuk malinko jakoby utlumí ale furt hučí a za sekundu zase hučí jako předtim, nebo hýbnu volantem a ta samá reakce, jakoby to reagovalo na el. zátěž, nevim jestli to je normální u čerpadla nebo to nakonec ani čerpadlo neni. Jsem z toho jelen

Ta změna hučení je normální jev, při přidání zátěže v el. soustavě dojde k lehkému poklesu napětí, které se následně vyrovná. Takže pokud je hlučnější čerpadlo poznáš to na něm velice zřetelně.
A teď ta špatná zkušenost, když mi takhle hučelo čerpadlo, tak mi následně začal škubat motor při potřebě přidat plyn (s hučením bez problémů jsem jezdil půl roku) nakonec to dopadlo výmněou čerpadla cca 14tis. u Auto Staiger ale mám 1,6 Twinport takže pokud to bude čerpadlo u Tebe, tak to bude asi za jiný peníze.
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport

dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark » 05 srp 2010, 22:49

Cítím i vibrační jevy, napřiklad na ruční brzde ten chromový konec když se uchytí jde cejtit jak vibruje. To mě pěkně sere jako když něco takovýho začne odcházet při 120 000 km. Nevíš co je přesně zdrojem toho hluku ?
DPF off, SILENCER off

Odpovědět