Zafira 1.9 cdti 88Kw nestartuje.

Odpovědět
Marson
Kontaktovat uživatele:

Zafira 1.9 cdti 88Kw nestartuje.

Příspěvek od Marson » 06 dub 2014, 20:34

Zdravím,
mám takový problém jel jsem se svou zafirou ráno do práce a v půli cesty započala regenerace DPF.Tak jsem jezdil po 5 km rovince tam a zpátky a čekal až regenerace bude hotova.Po dokončení regenerace motor na volnoběh škytal a dusil se(padaly otáčky) jako by zůstal zaseklý EGR ventyl.Motor jsem zhasnul a od té doby nejde nastartovat.Startuji startér točí motorem a ani ťuk.Baterie je nová Varta silver 72Ah . Napích jsem auto na můj op-com a pamět závat byla čistá.Zkoušel jsem při startovaní tlak na railu a byl 25-37 Mpa.Tak že taky bez problémů.Zkoušel jsem vyměnit na čerpadle regulačni ventil tlaku (DRV), zkoušel jsem druhý EGR ventyl.Zkoušel jsem při startování vstřiky jestli z odpadů teče nafta a teče.Dále jsem zkoušel vyměnit palivový filtr.I natlačení velkou stříkačkou jiné nafty do čerpadla a také bez výsledku.Dále jsem zkoušel těstnost sání vzduchu za turbem a před turbem.Díval jsem se na škrtící klapku a krásně chodí a je otevřená.DPF zabetonované není.Auto mám od nového a má najeto 95 tisic km.Už jsem bezradný, nevím co mám ještě zkusit.Nenapadá Vás někoho něco ? :(

Reklama

Marson
Kontaktovat uživatele:

Re: Zafira 1.9 cdti 88Kw nestartuje.

Příspěvek od Marson » 06 dub 2014, 20:39

co mě ještě napadlo tak přeskočené rozvody.Ale to vylučuji je na nich najeto 20 tisíc. A jsou děláné komlet značkové Bosh.Přemýšlel jsem ještě o snímači polohy klikové hřídele, ale stále mě zaráži ta čistá paměť závad ! :(

Marson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marson » 07 dub 2014, 10:48

Může se jednat o vadný snímač polohy vačky nebo o vadný snímač klikové hřídele?

denny

Příspěvek od denny » 07 dub 2014, 16:34

Nebo došlo k totální destrukci primárního katalyzátoru\je v jednom plechu s DPF\ a pak to nemá kam foukat.Teď tu zrovna jednu takovou Astru tady mám.
Odpoj pod vozem blok katu s DPF\3 šrouby \ a zkus potom start.
Pokud chytne,tak kat s DPF nový\11000\.

Marson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marson » 07 dub 2014, 20:34

Tak dnes už jsem to nevydržel a zkusil jsem ji pomaličku roztáhnout za autem.A ejhle motor naskočil 5x zaškytal a teď běží normláně , startuje na drc. :?: :?: :?: Volnoběh nádhera.Tak čím to mohlo výt mi hlava nebere ! nemohlo se třeba zavzdušnit čerpadlo ? měl jsem čtvrtku nádrže.Ještě mě dapadá třeba se mohlo přidřít čerpadlo ? Opět paměť závad čistá !!!Vstřiky na volnoběh vypadají takto.Někdo by mohl říct neřešto když to jezdí, ale v létě chci jet do Chorvatska a s tímle problémem ? už teď mi lepí :D
Přílohy
cylinders.png

hazmec

Příspěvek od hazmec » 07 dub 2014, 20:43

Dopiš si k avataru odkud jsi ( město) . Ať tě můžou kolegové z fora k někomu případně nasměrovat na zkontrolování. Ty odchylky vstřikování jsi měřil při zahřátém motoru ?( viz téma odchylka vstřikování zde https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... &start=140 )
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 07 dub 2014, 21:00

Ty odchylky jsou dost brutální.. :roll:
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Marson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marson » 07 dub 2014, 21:51

Oprava: zkoušeno na zahřátém na 75°C

Odpovědět