zamena prevodovky 1,4 X14XEP za 6rychlostnu z 1,3 CDTi
zamena prevodovky 1,4 X14XEP za 6rychlostnu z 1,3 CDTi
Zdravim pani, je mozna zamena 5-rychlostnej prevodovky pri motore 1,4 X14XEP 66kW za 6-rychlostnu prevodovku z 1,3CDTi 66kW?
Otazka smeruje na fakt - ci mi ta 6 rychlostna bude vobec pasovat (sroby) ako aj ci je to vzhladom na pomery / prevody mozne....
Otazka smeruje na fakt - ci mi ta 6 rychlostna bude vobec pasovat (sroby) ako aj ci je to vzhladom na pomery / prevody mozne....
- Reklama
Re: zamena prevodovky 1,4 X14XEP za 6rychlostnu z 1,3 CDTi
Zní to krásně idealisticky jentak si přehodit převodovky a mít v 1.4ce šestikvalt, ale reálně to 100% nepůjde. 1.4 a 1.6 mají jiný druh převodovky (F12 tuším), navíc zpřevodování samotných stupňů nebude kompatibilní mezi benzínem a dieselem, k tomu je otázka, jestli by 1.4ka se svým malým toč. momentem vůbec 6ku utáhla. Spíš by mi zajímalo jak je to se vzájemnou kompatibilitou převodovek u 1.6 motorů v Astře a v Insignii (ta má stejný motor, ale 6st. převodovku).
moja otazka vychadza z poznatku,z e oba motory 1,4 ako aj 1,3 CDTi maju 66kW vykon, aj ked 1,3 ma samozrejme krutak niekde inde.... preto som polozil tuto otazku. 1,4 jednoznacne vladze pracovat pod vyssim zatazenim ako jej umoznuje 5-kova prevodovka, preto som myslel, ze na dialnici by dokazala so 6-kou setrit palivo v nizsichotackach....
Preto sa na to pytam - ci je to mozne, ci s tym ma niekto skusenost...
Preto sa na to pytam - ci je to mozne, ci s tym ma niekto skusenost...
no jestli toto někdo dokáže tak klobouk dolů
jinak souhlasím že moje 1.4 by na dálnici s 6 stupňovkou šetřila 

už není
Asi tak
Jako pravděpodobnější bych viděl právě tu převodovku z Insignie, protože Astra 1.4 a 1.6 mají převodovky stejný.

dobrej napad ale to ti neklapne 1,4 je motor opel a ta 1,3 je fiatwrok píše:Zdravim pani, je mozna zamena 5-rychlostnej prevodovky pri motore 1,4 X14XEP 66kW za 6-rychlostnu prevodovku z 1,3CDTi 66kW?

Převodovka z motoru Z13DTH s označením M20 nepasuje k jinému bloku než Z13DTH. Nemá smysl se proto vůbec zabývat výměnou. Navíc motor X14XEP v háčku vůbec není, jen Z14XEP. A ten má rozvod žetězem, zatímco Z16XEP i Z16LET řemenem a to znamená, že ani z motoru 1.6 (6-ti kvalt mají motory Z16LET) tam nemusí převodovka M32 pasovat - může být rozdílný blok. Navíc se používá jiné řazení, jiné poloosy, jiná spojka a lamela a nevím co ještě. Mít v autě s motorem 1.4 6-ti kvalt je podle mne nemožné a jediné řešení v tomto případě je vyměnit auto za takové kde už 6-ti kvalt je.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Dakujem pani,
az tak technicky zdatny nie som tak som sa radsej spytal....
az tak technicky zdatny nie som tak som sa radsej spytal....