už jsem to psal do jiného tématu, ale zakládám tohle, kam chci posléze napsat jak to dopadlo, snad to bude moci někomu pomoci

Takže včera jsem jel cca 100km/h na 4ku tedy asi 3500ot. když mě auto lehce zacukalo a hned po tom vyskočila kontrolka motoru a auto rapidně ztratilo výkon..
Jel jsem mimo brno, tak jsem na to najel asi 40km... To jestli jsem to neměl dělat a měl jsem jej odstavit a jakékoli úvahy o tom co jsem zničil jsou bezpředmětné... Já se modlím, že nic

Chyba 30201 je "misfire" na válci 2... doufal jsem, že to budou svíčky... ty se mi po menší komplikaci podařilo vyměnit ještě dnes v neděli (díky za autokelly) každopádně problém to nevyřešilo

Co mě asi nejvíc děsí, že když jsem to dneska zkoušel a z volnoběhu jsem sešlápl plyn tak vyletěl z výfuku bílý dým a šel cítit divný zápach, který se nám však nezdál že by šel z výfuku.. něco jak kdyby se pálily plasty, ale těžko říct... Jo a chybí tam chladící kapalina... Takže se asi nějak dostala do spalování? odtud ten bílý kouř?
A taky se auto divně zachvěje při tom přidání plynu, ale pak už ne... Zvuk mě přijde takový utlumený, až skoro naftový...
Zítra to tam odtáhnu (s tím býlím kouřem už riskovat nebudu) a budu doufat, že se nade mnou smilují a mrknou se na to co nejdříve, co nejdříve to opraví a ještě to nebude nic děsivého

A jedna pozitivní věc: moje snad nejlevnější povinné ručení od Slavie (pravda mám od nich tu variantu dražší o pár korun ale i tak asi 2200/rok) má v sobě asistenci, která mě zítra na mnou určený čas zdarma odtáhne a ještě mě půjčí auto na dva dny! čekal jsem že dostanu nějakou skořápku tří válcovou a dostanu octavku!

Držte mi pěsti!
Mimochodem mezitím řeším "jemné" klepání při teplotě 30-60C údajně to bývá výfukový ventil (jestli jsem to teď nepopletl) každopádně už se zkoušel měnit i ten druhý a stále to klepe... ale chybu to žádnou neházalo ani na techu... to jsem tam byl v pátek... a v sobotu tohle!