Nemocná astra :( poloviční výkon a chyba 30201

Thom

Nemocná astra :( poloviční výkon a chyba 30201

Příspěvek od Thom » 03 lis 2013, 23:27

Zdravím,

už jsem to psal do jiného tématu, ale zakládám tohle, kam chci posléze napsat jak to dopadlo, snad to bude moci někomu pomoci :)

Takže včera jsem jel cca 100km/h na 4ku tedy asi 3500ot. když mě auto lehce zacukalo a hned po tom vyskočila kontrolka motoru a auto rapidně ztratilo výkon..

Jel jsem mimo brno, tak jsem na to najel asi 40km... To jestli jsem to neměl dělat a měl jsem jej odstavit a jakékoli úvahy o tom co jsem zničil jsou bezpředmětné... Já se modlím, že nic :) a pokud něco tak mi to řekne zitra Roman a do té doby nebudu stresovat :) stačí že mi astřička nejede :(

Chyba 30201 je "misfire" na válci 2... doufal jsem, že to budou svíčky... ty se mi po menší komplikaci podařilo vyměnit ještě dnes v neděli (díky za autokelly) každopádně problém to nevyřešilo :( ... ale stejně potřebovaly vyměnit...

Co mě asi nejvíc děsí, že když jsem to dneska zkoušel a z volnoběhu jsem sešlápl plyn tak vyletěl z výfuku bílý dým a šel cítit divný zápach, který se nám však nezdál že by šel z výfuku.. něco jak kdyby se pálily plasty, ale těžko říct... Jo a chybí tam chladící kapalina... Takže se asi nějak dostala do spalování? odtud ten bílý kouř?

A taky se auto divně zachvěje při tom přidání plynu, ale pak už ne... Zvuk mě přijde takový utlumený, až skoro naftový...

Zítra to tam odtáhnu (s tím býlím kouřem už riskovat nebudu) a budu doufat, že se nade mnou smilují a mrknou se na to co nejdříve, co nejdříve to opraví a ještě to nebude nic děsivého :D

A jedna pozitivní věc: moje snad nejlevnější povinné ručení od Slavie (pravda mám od nich tu variantu dražší o pár korun ale i tak asi 2200/rok) má v sobě asistenci, která mě zítra na mnou určený čas zdarma odtáhne a ještě mě půjčí auto na dva dny! čekal jsem že dostanu nějakou skořápku tří válcovou a dostanu octavku! :) opel to sice není, ale dobrý :D

Držte mi pěsti!

Mimochodem mezitím řeším "jemné" klepání při teplotě 30-60C údajně to bývá výfukový ventil (jestli jsem to teď nepopletl) každopádně už se zkoušel měnit i ten druhý a stále to klepe... ale chybu to žádnou neházalo ani na techu... to jsem tam byl v pátek... a v sobotu tohle! :shock:
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback

Reklama

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nemocná astra :( poloviční výkon a chyba 30201

Příspěvek od Frydex » 03 lis 2013, 23:37

Těsnění pod hlavou ? ;)
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Ascona20

Příspěvek od Ascona20 » 03 lis 2013, 23:39

Thom píše:Zdravím,

už jsem to psal do jiného tématu, ale zakládám tohle, kam chci posléze napsat jak to dopadlo, snad to bude moci někomu pomoci :)

Takže včera jsem jel cca 100km/h na 4ku tedy asi 3500ot. když mě auto lehce zacukalo a hned po tom vyskočila kontrolka motoru a auto rapidně ztratilo výkon..

Jel jsem mimo brno, tak jsem na to najel asi 40km... To jestli jsem to neměl dělat a měl jsem jej odstavit a jakékoli úvahy o tom co jsem zničil jsou bezpředmětné... Já se modlím, že nic :) a pokud něco tak mi to řekne zitra Roman a do té doby nebudu stresovat :) stačí že mi astřička nejede :(

Chyba 30201 je "misfire" na válci 2... doufal jsem, že to budou svíčky... ty se mi po menší komplikaci podařilo vyměnit ještě dnes v neděli (díky za autokelly) každopádně problém to nevyřešilo :( ... ale stejně potřebovaly vyměnit...

Co mě asi nejvíc děsí, že když jsem to dneska zkoušel a z volnoběhu jsem sešlápl plyn tak vyletěl z výfuku bílý dým a šel cítit divný zápach, který se nám však nezdál že by šel z výfuku.. něco jak kdyby se pálily plasty, ale těžko říct... Jo a chybí tam chladící kapalina... Takže se asi nějak dostala do spalování? odtud ten bílý kouř?

A taky se auto divně zachvěje při tom přidání plynu, ale pak už ne... Zvuk mě přijde takový utlumený, až skoro naftový...

Zítra to tam odtáhnu (s tím býlím kouřem už riskovat nebudu) a budu doufat, že se nade mnou smilují a mrknou se na to co nejdříve, co nejdříve to opraví a ještě to nebude nic děsivého :D

A jedna pozitivní věc: moje snad nejlevnější povinné ručení od Slavie (pravda mám od nich tu variantu dražší o pár korun ale i tak asi 2200/rok) má v sobě asistenci, která mě zítra na mnou určený čas zdarma odtáhne a ještě mě půjčí auto na dva dny! čekal jsem že dostanu nějakou skořápku tří válcovou a dostanu octavku! :) opel to sice není, ale dobrý :D

Držte mi pěsti!

Mimochodem mezitím řeším "jemné" klepání při teplotě 30-60C údajně to bývá výfukový ventil (jestli jsem to teď nepopletl) každopádně už se zkoušel měnit i ten druhý a stále to klepe... ale chybu to žádnou neházalo ani na techu... to jsem tam byl v pátek... a v sobotu tohle! :shock:
Hmmm, chlape... vidím to na švihlé těsnění pod hlavou...
A ten tlumený zvuk bude buď voda ve válci, nebo jde komprese do vody a to už je docela průser...
Asi bych to rychle rozhodil a dal do pořádku, než bude pozdě...
Jaffa B OPC 2008
2.0T 177kW (241 hřebečků)

Thom

Příspěvek od Thom » 03 lis 2013, 23:50

fakt se modlím, aby to bylo něco nedestruktivního...

každopádně nejedu s tím už ani metr... proto ten odtah a to hned zitra... snad je u Romana někdo už od 8mi.. nevíte?

jejda ale je to psycho... mám to auto půl roku a má najeto teprv 77tis.. tak by se snad nic vážného nemělo stát... ale ano vím, že jsou případy i totálky u mladších motorů, ale to se mě snad vyhne...
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Ascona20

Příspěvek od Ascona20 » 04 lis 2013, 00:00

Kontroloval jsi někdy předtím vodu v okruhu (ve vyrovnávací nádržce) ?
Ještě je možný, že ti prdla hlava.
No, nebudu tě strašit, uvidíš zítra až ti to kluci rozhodí...
Jaffa B OPC 2008

Thom

Příspěvek od Thom » 04 lis 2013, 10:39

hurá! zatím to vypadá dobře... Tech nehází další chybu, takže jen ta 302 co ukázaly pedály... kolega Romana říká, že na 90% to nakonec bude fakt "jen" ta zapalovací cívka.. a to co sem s tím najel by tomu nemělo nic udělat...

takže podle všeho jsem si to nakonec sám mohl opravit už včera, cívku jsem měl sundanou když jsem měnil svíčky, že.. ale není to jistota, takže servis je bezpečnější než riskovat zbytečnou koupi cívky..

vody je tam sice méně, ale není to o moc, takže je dost možné že v tomto stavu byla i před měsícem..

..vyrovnávací nádržku jsem nekontroloval

PS: tiše musím přiznat že ta půjčená octávka jede o něco lépe než má milovaná astra :D mno jo to je ten naftový krouťák.. ale jaký má to TDI obsah jsem ještě nezjistil.. ale šlape fakt dobře 8-)
a má tempomat, který jsem sice zapl jen teď cestou do kopce, ale luxus :) nj když to člověk nemá tak mu to nechybí, ale asi si to nechám dodělat :D
ale na interiér a výbavu astry rozhodně nemá ;)
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

Thom

Příspěvek od Thom » 04 lis 2013, 21:34

hurá po druhé!

Astra žije! kolega Romana dnes volal, že dal novou cívku, motor běží jak hodinky, chyba žádná, katalyzátor je podle všeho ok....

a dokonce že neslyší klepání! tak kdyby už ani to tam nebylo tak o to líp :) zítra jedu na kontrolu a uvidí se....

uuuuuuuuuuuuuuuf :)
.. tak můžu koupit ty poklice a zas si snad jezdit bez investic a starostí :) už jen přichází otázka co s tím plynem...
Astra H 1,8 XER 103kW
hatchback

pueblo

Příspěvek od pueblo » 04 lis 2013, 23:07

Tak vidíš :mrgreen:
Na benzínu se málokdy po..re něco jinýho, než zapalovací lišta 8-)

vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta » 05 lis 2013, 05:24

Ano,je sice trochu divne ze mu odesla na druhym hrncu. Vetsinou odchazi na tretim :?:
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

Ascona20

Příspěvek od Ascona20 » 05 lis 2013, 21:06

Už mlčím... už mlčím... :-)

Jsem rád, že to bylo tou zapalovací lištou, i když, tak jak jsi to prvně popsal to vypadalo na tu horší variantu...

Ať slouží ;-)
Jaffa B OPC 2008

Odpovědět