Vadný termostat, zvýšení spotřeby
Vadný termostat, zvýšení spotřeby
Mohl byste někdo odborně popsat co přesně je důvodem zvýšení spotřeby v případě vadného termostatu? Děkuji.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vadný termostat, zvýšení spotřeby
Neohřátý motor na provozní teplotu..... co k tomu potřebuješ popisovat.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
ŘJ dává bohatší směs, než když je motor zahřátej
Je mozné ze po vymene termostatu se mi zvysila spotreba? Puvodni byl vadný soucasný ukazuje dobre (90C + -)
Cca o pul litru / 100.
Cca o pul litru / 100.

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
+- 90 mi přijde málo..... nevím jak u automatu, ale normální je kolem 100. Kolem 90ti to drží, když je motor pod vysokou zátěží. Ale i tak, 90 je dost vysoká teplota na to, aby ŘJ pochopila, že je ohřátej není třeba "sytič". Zvýšení spotřeby je divný 
Tankuješ pořád stejnej benzín?

Tankuješ pořád stejnej benzín?
Mně se otvírá při 93°C a ochladí na 86°C. Jiný hodnoty s novým termostatem sem tam ještě neviděl. Možná v létě budou větší
- vojtavojta
U mne pri 103 a chladi na 96 stupniu.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Prevazne beru stale u stejne pumpy, ale pochybuju ze kdybych nabral jinde bude spotreba o "litr" mensi 
Vcera UL-Louny a z5, na MKJ jsem sledoval teplotu vic jak 92C tam nebylo, ale pravda ze bylo ani ne 14C.

Vcera UL-Louny a z5, na MKJ jsem sledoval teplotu vic jak 92C tam nebylo, ale pravda ze bylo ani ne 14C.
Me po vymene klesla spotreba cca o pul litru. Jinak ten novy ma teploty 105 (nizka zatez) a 90 (vysoka zatez) °C
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Milosh závada zvýšené spotřeby bude asi v něčem jiném, nový termostat Ti ukazuje dobře, u motoru Z18XE je termický termostat a otvírací teplota je 92°C. Popisované rozdílné teploty jsou u jiných typů motorů. Benzinové motory Z18XER, (A)Z16XER, Z16XEP a Z16XE1 mají dvoustupńový termostat, který při nízkém zatížení otevírá termicky při 105°C a při vyšším zatížení otevře signálem z ŘJ motoru elektricky při 90°C. (Topné tělísko v termostatu ohřeje okolí termického termostatu, který se pak otevře dříve při 90°C). Co ale vysledoval Pueblo, tak u tohoto termostatu i při vysokém zatížení v horách sepne ventilátor teprve při cca 110°C. Takže ta teplota 90°C bude pouze při vyšších rychlostech, kdy se stačí chladit náporem vzduchu.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993