Zunenie motora 1,6 85 kW

Rado77

Re: Zunenie motora 1,6 85 kW

Příspěvek od Rado77 » 12 zář 2008, 18:13

Zaujimave s tym motorom 1,6 16V. Firemne auto mam Astru G. Sukromne mam Renault Megane II 1,6 16V, tiez 2-rocak ako Astra, najazdne o 20tkm viac. Ale musim povedat, ze ten Megane ide cca o 30% lepsie ako Astra. Celkovo ma vecsi zaber v otackach, jazda je dynamickejsia atd. Zaroven je hluk v Megane asi 2 x tichsi ako v tejto Astre.
Pritom oba motory vykonovo rovnake, tiez 5-stupnovy manual. Priznam sa (aj ked nerad), ze som bol trochu smutny po prvej jazde s Astrou. Cakal som obdobu Megana, dokonca o cosi viac :(
Jediny rozdiel vidim vo vahe vozidla, co moze byt prave "kamen celeho urazu", lebo Megane mam Hatchback 3-dverovy, a Astra je kombi 5-dverak. Astra je zaroven o kus dlhsia. Takze zrejme ta vaha urobi svoje, a tym padom by sa Astre zrejme zisla silnejsia motorizacia ako 1,6.
Astra H 1,6 16V kombi

Reklama

Jober

Re: Zunenie motora 1,6 85 kW

Příspěvek od Jober » 28 led 2009, 07:46

Zdravim,

vratim sa na chvilu k tym zvukom z motora. Navstivil som po dlhsom case servis na pravidelnu prehliadku a spomenul som im aj to cvrlikanie, piskanie. Identifikovali to tento krat ako zvuky niekde zo sacieho potrubia ?! Jednoducho pri zvysenej zatazi sa podtlak v sacom potrubi na okamih zvysi a nieco tam vydava ten piskotavy zvuk navyse. Zatial sme to nejako zvlast neriesili, nie je to zas tak akutne, aby som to nechal rozoberat v autorizovanom servise (sa nedoplatim). Chcel by som sa len spytat, ci sa s tym naozaj niekto nestretol, pripadne ci by nepomohlo len demontovanie celeho sacieho potrubia, kontrola a pripadne kompletne vycistenie (auto ma vsak len dva roky, tak neviem...) Co by vlastne mohlo vydavat nejaky zvuk v sacom potrubi ?

Odpovědět