Zunenie motora 1,6 85 kW
Zunenie motora 1,6 85 kW
V novej 1,6 85 kW mi medzi 2800 a 3000 motor jemne zuni. Ma niekto z majitelov podobnu skusenost? Nijak inak sa to neprejavuje (vykon, zrychlenie ap.) Nazory su, ze to je normalna vlastnost 16 V motorov (vraj to robia ventily), ze je to normalna vlastnost VVT motorov, ze je to diferencialom, vyfukom... tak fakt neviem.
Opel Astra 1.6 85 kW
Chcel by som zomriet kludne v spanku ako moj stryko. Nie v hroze, ako tych 40 uvrieskanych ludi, ktorych viezol za sebou v autobuse.
Chcel by som zomriet kludne v spanku ako moj stryko. Nie v hroze, ako tych 40 uvrieskanych ludi, ktorych viezol za sebou v autobuse.
- Reklama
Re: Zunenie motora 1,6 85 kW
Zdravim,
co mate namysli pod vyrazom "zunenie". Kupil som Zafiru (r.v.2006) a mam podobny problem pri motore Z16XEP(77kWh). Presne v rozsahu otacok, ktore pisete, sa mi ozyva z motora zvuk "navyse". Je to take "piskanie-cvrlikanie"(nieco ako cvrcek). Zvuk velmi citlivo reaguje na stlacanie plynoveho pedalu, staci len jemne ubrat alebo naopak pridat, a zvuk meni intenzitu alebo sa uplne strati. Tiez by ma zaujimalo, ci je to typicky zvuk pre tento motor. Je vsak pomerne dost hlasny, preto pochybujem, ci je vsetko v poriadku. Chystam sa zastavit aj v Opel servise, ale som dost skepticky, co sa tyka profesionality servisov vseobecne.
co mate namysli pod vyrazom "zunenie". Kupil som Zafiru (r.v.2006) a mam podobny problem pri motore Z16XEP(77kWh). Presne v rozsahu otacok, ktore pisete, sa mi ozyva z motora zvuk "navyse". Je to take "piskanie-cvrlikanie"(nieco ako cvrcek). Zvuk velmi citlivo reaguje na stlacanie plynoveho pedalu, staci len jemne ubrat alebo naopak pridat, a zvuk meni intenzitu alebo sa uplne strati. Tiez by ma zaujimalo, ci je to typicky zvuk pre tento motor. Je vsak pomerne dost hlasny, preto pochybujem, ci je vsetko v poriadku. Chystam sa zastavit aj v Opel servise, ale som dost skepticky, co sa tyka profesionality servisov vseobecne.
zdravim, kolega v nudzi
. ten zvuk u mna nie je az tak pocutelny a nenazval by som ho cvrlikanim. je to fakt len take jemne zunenie, sotva pocutelne, nieco ako rezonancia, alebo co, takze ja to zatial nejak neriesim. skor ma zaujimalo, ci to je normalne a niekto iny to pozoroval tiez, pretoze sa to ozyva presne v urcitom rozmedzi otacok. kedze som s autom v zahranici, do servisu sa chystam az doma. az vam v servise nieco rozumne povedia, tak dajte vediet. vela stastia.

Opel Astra 1.6 85 kW
ja uz to nijak nevnimam, mam taky 1,6 85kW, technik v Opelu (souhrou nahod taky kamarad) mi povidal, ze je to zpusobeno systemem ala VVT, vacka se tu prestavuje plynule a v techto otackach na 5.rychl.stupen se to projevi timto zvukem...
jinak mi ted po 15tis.km (aktualne 15.786km) vyrazne klesla spotreba a neni problem se vejit do 6,8l/100km, coz me tesi (najezdim 2x az 3x tydne 150 km z a do prace).
A s autem jsem jinak spokojenej, mam ho 4 mesice a splnuje to, co jsem ocekaval
jinak mi ted po 15tis.km (aktualne 15.786km) vyrazne klesla spotreba a neni problem se vejit do 6,8l/100km, coz me tesi (najezdim 2x az 3x tydne 150 km z a do prace).
A s autem jsem jinak spokojenej, mam ho 4 mesice a splnuje to, co jsem ocekaval
Astra H Caravan 1,6 85kW, r.v.2008
ako pisem, ja to tiez uz nejak neriesim, lebo sa mi zda, ze to je pocut cim dalej menej.
s tou spotrebou - ja mam od zaciatku 7.5 (11 tis. km), ale teraz to budu dva mesiace iba mesto, takze to pojde asi trochu hore.
co sa tyka celkovej spokojnosti...hm, to je na zamyslenie. je dost mozne, ze som od toho auta ocakaval viac. ako odporca dieselu som pasol po dobrej benzinovej 1.6-tke v niszej strednej triede a opel ako znacka mi celkom sedel.
po kupe mam ale k autu niekolko vyhrad - a ta najdolezitejsia je motor. je to taky dr.jekkyl/mr.hyde. niekedy sa zda lenivy (najma do 1500), niekedy zase zivy. za sportove zihadlo s dravym nastupom by som ho ale v ziadnom pripade neoznacil. nebudem rozvadzat dalsie nedostatky ako absolutny nedostatok odkladacich priestorov - (btw kam si davate mobily? tento problem som doteraz nevyriesil - ja pod rucnu brzdu, do laketnej opierky, do dveri, na sedadlo spolujazdca - proste hruza), celkom slusna aerodynamicka hlucnost nad nejakych 140 (od spataku a okna) atd, lebo inak auto ako celok hodnotim pozitivne. dnes by som uz ale mozno (hlavne kvoli motoru) siahol po japoncovi alebo korejcovi - v dobe kupy neboli k dispozicii auris, nova corolla, i30 a ceed bol v plienkach. na tieto 1.6-tky som cital a pocul rozhodne viac chvaly ako na tie v astre, ale napr.aj v golfe, octavii alebo c4.
s tou spotrebou - ja mam od zaciatku 7.5 (11 tis. km), ale teraz to budu dva mesiace iba mesto, takze to pojde asi trochu hore.
co sa tyka celkovej spokojnosti...hm, to je na zamyslenie. je dost mozne, ze som od toho auta ocakaval viac. ako odporca dieselu som pasol po dobrej benzinovej 1.6-tke v niszej strednej triede a opel ako znacka mi celkom sedel.
po kupe mam ale k autu niekolko vyhrad - a ta najdolezitejsia je motor. je to taky dr.jekkyl/mr.hyde. niekedy sa zda lenivy (najma do 1500), niekedy zase zivy. za sportove zihadlo s dravym nastupom by som ho ale v ziadnom pripade neoznacil. nebudem rozvadzat dalsie nedostatky ako absolutny nedostatok odkladacich priestorov - (btw kam si davate mobily? tento problem som doteraz nevyriesil - ja pod rucnu brzdu, do laketnej opierky, do dveri, na sedadlo spolujazdca - proste hruza), celkom slusna aerodynamicka hlucnost nad nejakych 140 (od spataku a okna) atd, lebo inak auto ako celok hodnotim pozitivne. dnes by som uz ale mozno (hlavne kvoli motoru) siahol po japoncovi alebo korejcovi - v dobe kupy neboli k dispozicii auris, nova corolla, i30 a ceed bol v plienkach. na tieto 1.6-tky som cital a pocul rozhodne viac chvaly ako na tie v astre, ale napr.aj v golfe, octavii alebo c4.
Opel Astra 1.6 85 kW
Neviem aky mas mobil,ale ja mam klasiku N6300,predtym 6610i,oco 6230 a vzdy si davam mobil do popolnika,perfektne tam sedi,nelietatafi02 píše:(btw kam si davate mobily? tento problem som doteraz nevyriesil - ja pod rucnu brzdu, do laketnej opierky, do dveri, na sedadlo spolujazdca - proste hruza),

Astra H, 1.7 CDTi
ok. popolnik je mozno riesenie. vyskusam. nezabudaj ale, ze niektori ludia (aj ked ja nie) fajcia - a klepat si popol na mobil...
, myslim za to sudruhovia z NDR takto neplanovali. V starom CR-V cku si davam mobily do tych okruhlych otvorov na plechovky medzi sedadlami alebo pred pakou (tieto odkladacie priestory su vo vacsine aut). V astre ale je len jedna (aj to mala) diera na plechovku v dverach a inac nic. Este rozmyslam nad tym gumovym neklzavym kobercekom na pristrojovku, ale neviem, ci tam mobil bude drzat. 

Opel Astra 1.6 85 kW
Ba, odkládací prostory naprd - a coby kuřákovi je mi naprd i popelník, hodí se akorát na odložení toho zapalovače, když zapojím do zásuvky navigaci. Na kafe mám držák zavěšený do mřížky výdechu větrání a popelník z obýváku na gumě na palubce (nesmím raketově startovat, abych ho nesbíral ze sedadla spolujezdce)
K tomu hluku od okna - způsobuje to blbě udělaná guma těsnění (při pohledu z boku v rohu nahoře vzadu) Při garančce mi to upravili.
Ten zvuk od motoru v popisovaných otáčkách mám také je to normální a odkládací prostor na pití je prostě k pozvracení na rodiné auto v astře G to byla jiná káva 

Astra H caravan 1,6 85kw