No nezdá se to, ale Háčko máme teď přesně 3 roky. K nákupu auta nás motivovala hlavně možnost Astru docela dobře prodat a pak taky asi ideální podmínky - nový auta jsou teď levný a zdá se, že to finančně utáhneme.
Nad ojetým jsem taky přemýšlel, ale jen nad něčím rok-dva starým s málo kilometrama (auto si chceme nechat tak 7, možná i víc let - pokud bude sloužit). A překvapivě jsem zjistil, že v Německu se pohybuje zhruba stejně, jako tady nový - zvlášť u těch VW. V ČR je předváděček je celkem málo a nejsou zase o tolik atraktivnější. Ojetinu bych tu už nekoupil, s Astrou jsem měl štěstí, ale podruhý riskovat nebudu.
Auto ještě neni objednaný, řešíme

Rozpočet je kolem půl milionu (což asi o málo překročíme), jasný je motor (1.6 TDI) a barva - bílá. Základní výbava je dost bohatá, všechno co potřebuješ (4x el. okna, ESP, Airbagy, autoklima). Z toho co nepotřebuješ ale rád budeš mít - zadní senzory a couvací kamera, dotykové rádio na SD kartu a s měničem, zatmavený okna, tempomat, hliníkáče 16 nebo 17" a asi ještě něco navíc. Přemýšlíme nad paketem s natáčecíma xenonama a prosklenou střechou za příplatek 28.000 Kč - ale to záleží na ceně od prodejce. Zatím mám 1 nabídku, kde jsou 4% sleva z ceníku, ale kamarád mi tvrdí, že se dostaneme na 7%.