Zdravím Opláky,
vážně uvažuji o koupi vozítka Opel Astra H Caravan, ale v diskuzích a názorech jsem přečetl mnoho kritiky na spolehlivost Opelů obecně. Četl jsem, že Opel měl poměrně temné období v kvalitě svých aut, ale už by to mělo být s generací H u Aster lepší. Jaké má Astra slabiny? Jakou životnost mají agregáty do Aster osazované? Jak je na tom vaše Astra? Díky za názory.
Obecná diskuze o spolehlivosti Aster
- Reklama
Re: Obecná diskuze o spolehlivosti Aster
Když poslouchám lidi kolem sebe, vezmu v potaz svoje skromné zkušenosti s již třetím Oplem, tak si myslím, že nevybočuje... Tuhle, když jsem byl u autoelektrikářů na opravě alternátoru, říkal mi tam jedem pán s Pažoutem: "No jo, Opel, to byly vždycky sračky..." Když poodešel, prohlásil mechanik: "Proto je tu pán pořád..." Pak si vyber. Někdo vychvaluje japonce, kolega nedal na prvního Yarise dopustit, druhýho se zbavil po půl roce. Problémy které= jsem měl s Oplem měli jiní se Škodovkama, VW, Fordama...
Pověstná antikorozní úprava se podle mne týkala Aster F, Vecter A a Omeg. Astra od G je již myslím ošetřena kvalitně. Máme doma jedno G r.v. 99 a když to porovnám třeba se stejně starýma Felckama, je Astra jako nová... Jinak by asi nedali 10 let záruku na kastli..
Pověstná antikorozní úprava se podle mne týkala Aster F, Vecter A a Omeg. Astra od G je již myslím ošetřena kvalitně. Máme doma jedno G r.v. 99 a když to porovnám třeba se stejně starýma Felckama, je Astra jako nová... Jinak by asi nedali 10 let záruku na kastli..
Při koupi auta je pro mě na prvním místě spolehlivost (neměním auto jako ponožky), dále užitné vlastnosti a nakonec vzhled. U Astry H je však vzhled natolik skvělý, že v této třídě na našem trhu nevidím konkurenta. Proto bych se nerad nákupu Opla vzdal, "jen" kvůli tomu, že auto nevydrží. Jak já bych chtěl auto se spolehlivostí Toyoty a vzhledem Astry. Kruci 

Taky jsem nic takového neřekl, a ani nenaznačil. Podle mne je Astra srovnatelná se zbytkem u nás prodávaných aut. Má kus od kusu dílčí problémy, ale ty se podle mého názoru nevyhýbají ani ostatním značkám. Vždyť třeba ten alternátor co mne pozlobil je prý japonec...Zadri píše:Při koupi auta je pro mě na prvním místě spolehlivost (neměním auto jako ponožky), dále užitné vlastnosti a nakonec vzhled. U Astry H je však vzhled natolik skvělý, že v této třídě na našem trhu nevidím konkurenta. Proto bych se nerad nákupu Opla vzdal, "jen" kvůli tomu, že auto nevydrží. Jak já bych chtěl auto se spolehlivostí Toyoty a vzhledem Astry. Kruci

Jinak užitné vlastnosti - u mne za jedna a vzhled? No jak asi, kdyby se mi nelíbila, tak do ní přeci nepůjdu:-)
Naprosto souhlasím s Pepínem. Problémy s kvalitou měl Opel v 90. letech, tehdy si hodně zkazil image, ale na druhou stranu to způsobilo velkou "kvalitativní ofenzívu". Astra H obecně platí za robustní, spolehlivý auto, samozřejmě jako se všema autama i s ní jsou občas problémy. Rez u Oplu už dávno není problém, to máš teď spíš Mercedes
Na druhou stranu soudit podle tohoto nebo jiných fór je těžký, protože obvykle se člověk svěří nebo zeptá na to, s čím má problém a nezakládá příspěvky typu "vadí mi, že moje auto je tak spolehlivý" 
Ohledně Oplu můžu říct, že i když sundám růžové brýle, tak za 17 let co máme v rodině neustále minimálně 1 (Vectra r. 92, Calibra r. 94, Corsa r. 98, Corsa r. 03 a teď Astra 04), musím říct, že spolehlivé jsou. Semtam nějaká moucha (poslední Corsa jich měla teda nejvíc, k tomu žrala olej, ale vždy dojela do cíle), něco se rozbije, tomu se asi člověk nevyhne. Ale to co se autu odpouští nejhůř - neboli že nechá člověka někde stát, se stalo za těch 17 let jednou a to ještě ne chybou auta (v neautorizovaném servisu vyměnili čidlo za neoriginální, to pak neukázalo chybu a vznikl problém).
Naproti tomu z posledního roku a něco u nás ve firmě: Octavia 2.0 TDI - občas nestartovala, odstraněno. Superb 2.5 TDI - přetrhl se klínový řemen (auto mělo najeto asi 30.000 km) - zůstal viset na dálnici, oprava naštěstí v záruce. Podruhé zůstal viset v Rakousku, odešlo nějaké čidlo, jinak asi 3x oprava ESP a ABS - nefungovalo, asi 2x byl v servisu kvůli parkovacím senzorům, navíc z něj kape olej - to auto má teď najeto 50.000 km a v květnu mu budou 2 roky. A do třetice Audi A4 které mělo na začátku problém s imobilizérem a zrovna nedávno vybilo samo přes noc baterku (v Rakousku), takže opět zásah ADACu...
Shrnutí - žádná značka ti nezaručí, že budeš jezdit bez jakýchkoliv problémů, bohužel.

Ohledně Oplu můžu říct, že i když sundám růžové brýle, tak za 17 let co máme v rodině neustále minimálně 1 (Vectra r. 92, Calibra r. 94, Corsa r. 98, Corsa r. 03 a teď Astra 04), musím říct, že spolehlivé jsou. Semtam nějaká moucha (poslední Corsa jich měla teda nejvíc, k tomu žrala olej, ale vždy dojela do cíle), něco se rozbije, tomu se asi člověk nevyhne. Ale to co se autu odpouští nejhůř - neboli že nechá člověka někde stát, se stalo za těch 17 let jednou a to ještě ne chybou auta (v neautorizovaném servisu vyměnili čidlo za neoriginální, to pak neukázalo chybu a vznikl problém).
Naproti tomu z posledního roku a něco u nás ve firmě: Octavia 2.0 TDI - občas nestartovala, odstraněno. Superb 2.5 TDI - přetrhl se klínový řemen (auto mělo najeto asi 30.000 km) - zůstal viset na dálnici, oprava naštěstí v záruce. Podruhé zůstal viset v Rakousku, odešlo nějaké čidlo, jinak asi 3x oprava ESP a ABS - nefungovalo, asi 2x byl v servisu kvůli parkovacím senzorům, navíc z něj kape olej - to auto má teď najeto 50.000 km a v květnu mu budou 2 roky. A do třetice Audi A4 které mělo na začátku problém s imobilizérem a zrovna nedávno vybilo samo přes noc baterku (v Rakousku), takže opět zásah ADACu...
Shrnutí - žádná značka ti nezaručí, že budeš jezdit bez jakýchkoliv problémů, bohužel.
Amen, není co dodat...corsaczek píše: Shrnutí - žádná značka ti nezaručí, že budeš jezdit bez jakýchkoliv problémů, bohužel.