OPCOM - vase skusenosti

Od klimatizace až po xenony

Moderátoři: Samothe, AstraMan, Radoš92, Frydex, Oton

Odpovědět
dufoq3
Příspěvky: 2
Registrován: 31 led 2019, 13:07

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od dufoq3 » 31 led 2019, 13:14

Ahojte, je pls nejaky rozdiel v tych verziach? Napr. tento link na aliexpress ponuka verzie 1.99 1.95 1.78 1.70 1.65. Predpokladam, ze cim vyssie cislo tym novsia verzia no zo skusenoti viem, ze novsia verzia nemusi byt lepsia.
Mam Astru 11/2014. Viete mi prosim poradit ktoru verziu objednat?

Vdaka

Reklama
 

jech
Příspěvky: 7
Registrován: 28 led 2019, 02:02
Bydliště: Plzeň

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od jech » 31 led 2019, 13:33

dufoq3> Já si koupil tu 1.99. Říkal jsem si, že nejvyšší číslo bude nejnovější (tudíž nejlepší) verze. Ale zdá se, že to tak není. Zatím to vůbec nefunguje s žádnou verzí SW. A evidentně nejsem sám, komu tahle verze dělá problémy. Tak mám teď na cestě objednanou verzi 1.70. Uvidím, jak bude fungovat, až dorazí.

Ta moje má na PCB vyražený datum 2013. Ta 1.70 by tam měla mít napsáno OPEL NEW a prý je to novější a spolehlivější HW, co jsem se odčetl.

Berte ta moje tvrzení s rezervou, protože to jsou téměř všechno informace z druhé ruky. Ale tohle jsem se prolézáním spousty diskuzí, recenzí a návodů dočetl.
Vectra C 2005/2006, 1.9 CDTI 88kW Z19DT

dufoq3
Příspěvky: 2
Registrován: 31 led 2019, 13:07

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od dufoq3 » 31 led 2019, 15:03

Vdaka za odpoved. Skusim teda tu 1.70 kde je poznamka, ze je mozne flashovat. Ak to nebude fungovat, tak pohoda - za tych par eur ten pokus stoji. Pripadne este mozem vyskusat VCDS ktoru mam na Tourana, ale myslim, ze to nepojde.

milos
Příspěvky: 48
Registrován: 17 bře 2013, 17:11
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od milos » 31 led 2019, 15:09

Kdyby měl někdo zájem, po prodeji auta mám navíc opcom 1.64, který mi běžel s vaux-comem v2014. Tedy obsahoval auta do rv. 2014.
Představoval bych si 500kč, kdyžtak sz.
;)
Astra H caravan 1.7cdti, r.v. 2007
Insignia ST 2.0cdti, r.v. 2009

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 1042
Registrován: 30 zář 2010, 22:57
Bydliště: Loket - Karlovy Vary

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Werewolf » 07 úno 2019, 16:15

Problém s 1.99 zřejmě odhalen!
Zdravím, přídám svou trošku do mlýna...
Mám už několik let OPCOM, tenkrát jsem jej kupoval jako China 08, myslím verze 1.39. Ten jsem pak flashnul na 1.59. Pak jsem stáhl novější SW VAUX-COM 120309a+131223d. Starý 08 fungoval svižně, ale moc toho neuměl. Novější uměl vše, ale než se věci dali do pohybu, trvalo to strašně. (po kliku na vstup do jednotky, čekání, než převodník cvakl a začal něco dělat)
Můj starý noťas s mizernou baterkou tak již vydržel jen na pár operací, pořídil jsem si nový a řekl si, že bych mohl pořídit taky nějaký novější OPCOM s vidinou nějakých lepších fičur, rychlejšího chodu, apod.... Takže k věci:

Pořídil jsem 1.99 z ebaye. Prodejce se honosí, že to není levná verze, vysoká kvalita, atd... Přišlo to do týdne. Nainstaluji, trochu jsem se popral s ovladači, než prošel test úspěšně, ukazál 1.99. Vyzkouším v autě a Interface Communication Error, or Interface not powered from car!. Pokud jsem připojil svůj starý "převadeč spojitosti" ve verzi 1.59, připojil se. Prodlevy s připojením byly opět, ale ne tak velké (asi výkonější noťas, při čekání se vždy vytížil CPU).

Co jsem se dopátral z těchto stránek, tak verze 1.99 ja fake! Skutečná verze to je 1.39, ale tváří se jako 1.99 v testu. Jestli je špatný převodník, nebo je opravud fake poznáte, pokud jej zkusíte rozběhat se starou verzí China 08. Zkusil jsem a krásně makal, a svižně! Novejší verze SW vyžadují FW převodníku 1.45 a výše, což tento nemá.

Dle mého, stará 08 je dobrá tak možná na vyčtení kódů, moc se v ní programovat nedá, chybí v ní dost věcí. Pokud někdo chce, tuto čtečku chybových kódů s falešnou verzí 1.99 prodám za 300,-, mě stála i s poštou 1234,76 :-D

jech
Příspěvky: 7
Registrován: 28 led 2019, 02:02
Bydliště: Plzeň

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od jech » 07 úno 2019, 17:15

Werewolf> Jo, bohužel to tak vypadá. Dost mě totiž zarazilo, proč máma na CD návod na verzi 1.39 a potom návod na upgrade na 1.45 (který ovšem nefungoval). Každopádně čekám, až mi dorazí verze 1.70, která snad bude fungovat lépe.

Mimochodem zkoušel jsem místo W10 x64 použít tu diagnostiku ve W7 x86 a zcela odpadly ty dlouhé doby na čekání než se něco stane. Zdá se tedy, že starší a 32bitová verze Windows je dobrou volbou, co se systému pro spolupráci s tou diagnostikou týká.
Vectra C 2005/2006, 1.9 CDTI 88kW Z19DT

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 1042
Registrován: 30 zář 2010, 22:57
Bydliště: Loket - Karlovy Vary

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Werewolf » 07 úno 2019, 19:10

Zajímavý poznatek... To by mě zajímalo, jestli je to 32 bitama, nebo sedmičkama... A případně, pokud je to jedním nebo druhým, zda se toto dá nějak eliminovat na W10/64b.

jech
Příspěvky: 7
Registrován: 28 led 2019, 02:02
Bydliště: Plzeň

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od jech » 11 úno 2019, 09:42

Tak v pátek dorazila verze 1.70 a ta funguje, jak má. Bez problémů jsem vyčetl všechny chyby z jednotek a aktivoval si denní svícení.

Dělal jsem to na Windows 7 32bit, zkusím ještě, jestli to poběží i na W10 64bit.
Vectra C 2005/2006, 1.9 CDTI 88kW Z19DT

bezdo
Příspěvky: 15
Registrován: 13 úno 2015, 10:51

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od bezdo » 11 úno 2019, 13:12

Skúsim položiť svoju otazku druhý krát, keď Vám to všetkým tak pekne funguje, poprosím Vas o odpovede.

Prosim Vas, cita Vam live data na motore A 16XER? Tento motor je vo viacerych typoch Zafira,H,J...ale neviem ci tam to funguje alebo nie?
Neviem ci je to zavisle na rocniku,type auta-H,J, alebo type motora?
Pýtal som sa aj SS,ale odpoveď som nedostal.

Dakujem za odpovede, pomožu viacerím.
Astra J ST 2012 A16XER

Uživatelský avatar
mironto
Příspěvky: 926
Registrován: 08 lis 2013, 11:28

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od mironto » 11 úno 2019, 21:54

Toto vycita mne vo verzii 120309a+160115a:
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek

Z kazdeho data listu sa daju niektore hodnoty grafovat real-time:
Obrázek

Odpovědět