OPCOM - vase skusenosti

Od klimatizace až po xenony

Moderátoři: Samothe, AstraMan, Radoš92, Frydex, Oton

Odpovědět
Tunak
Příspěvky: 47
Registrován: 29 lis 2008, 23:06

OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Tunak » 19 led 2009, 21:10

ak mate nejake skusenosti s kablom OPCOM, problemy, funkcie, moznosti SW, prosim podelte sa s nimi. chcel by som si ten kabel kupit, aby som si mohol doplnit niektore funkcie ktore este nemam aktivne, cita pripadne chyby, konfigurovat jednotky... 66,- EUR za kazde programovanie v OPLI sa mi nechce davat.
<')))><
Astra 08 1.7 CDTI Caravan

Reklama
 

wojto33
Příspěvky: 118
Registrován: 03 zář 2008, 21:47

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od wojto33 » 23 led 2009, 19:23

da sa s tym napriklad aktivovat palubny pocitac?? u grafickeho nefarebneho displeja ?
Astra H 1.9 Cdti 88kw 16v

pet
Příspěvky: 2
Registrován: 25 led 2009, 17:38
Bydliště: Příbram

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od pet » 12 úno 2009, 01:08

Krom rychlé a přehledné diagnostiky všech jednotek na autě nabízí i nějaké to programování některých jednotek a funkcí.Přispůsobíš například nové klíče ,uděláš synchronizaci dálkových ovladačů,umí spárovat např. jednotku immo s motorovou, u airbagů udělá konfiguraci nové jednotky,u motorové například nakoduješ nové vstřiky,u ESP nakoduješ úhel volantu,nakoduješ též ventilky na hlídání tlaku Pneu,u aut s CAN sběrnicí jde dělat kodování jednotek na této zběrnici,také denní svícení lze udělat i když tady ne vždy musí umět všechny jednotky,dají se aktivovat deaktivovat například mlhovky a je toho ještě mnohem víc co s tím lze udělat ,taky u EDC16 umí číst skutečný stav KM , u ASTRY G Tacho VDO umí například vyčíst a přepsat KM včetně vyčtení celé EEPROM .... Neříkám že je to něco tak dokonalého jako TECH 2 , tolik věcí samozřejmě neumí a nikdy umět nebude ,originální diagnostice se dá přiblížit ale né zcela srovnat a jelikož na originálech též dělám ( i když jiné značky aut) vím o čem mluvím a musím říct že OP-COM mě docela překvapil i když nerovná se TUCHU 2 nabízí toho opravdu hodně ,Pro běžnou diagnostiku zcela vystačující . Když porovnám například s BOSCH KTSkou ,která z multiznačkových diagnostik Opla docela umí ,pak musím říct že OP-COM je mnohem dokonalejší a umožňuje právě řadu různých konfigurací ,které multiznačkové diagnostiky většinou vůbec nesvedou. Samozřejmě se bavím o originál HW a poslední verzi OP-COMu ne čínském kabelu z verzí SW někdy z roku 2007. ;)
Oprava autoelektriky,autoelektroniky,original diagnostika TECH2

Uživatelský avatar
juras
Příspěvky: 13
Registrován: 15 úno 2009, 19:56
Bydliště: Kaplice

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od juras » 19 úno 2009, 09:01

Jinak pánové je tu spousta zajiímavý věcí takže bych chtěl všem poděkovat je to tu super ,já jsem strarší osel takže každá rada se mi hodí. :roll:

Uživatelský avatar
x-father
Příspěvky: 1457
Registrován: 05 kvě 2008, 21:12
Kontaktovat uživatele:

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od x-father » 23 říj 2009, 19:02

Nemate nekdo nejake tipy, co se da nastavit? Me by treba zajimaly ty ruzne rezimy denniho sviceni atd. Toto jsem treba nenasel.

Kazdopadne umi to odparovat display od radia, coz je hezke, protoze uvazuju o vymene GID za CID a teoreticky bych to pak mohl zvladnout sam.

Kazdopadne nejdriv stejne musim zjistit security code...

edit Milosh: Tady najdes postupně všechny návody včetně obrázků.

https://www.opel-astra-h.cz/kategorie/op-com/

rombi
Příspěvky: 2
Registrován: 05 pro 2009, 22:01

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od rombi » 06 pro 2009, 10:26

Mam taky problem.
Po aktivaciikabla na soft bolo vs.ok ale ked som ho pripojil na astruh
som chcel vycitat chyby lebo astra nestartuje kabel urobil zakl. vypis z rj ako cislo vin atd. ked som dal vypisat zavady napisal ze v komunikacii nastala chyba. Pri teste interfejsu napisal firmware 1,33
a vs.ok.Pripojil som ho na sintru kde to este nejde cez can tu urobil to iste s tim ze firmvare sa zmenilo na 1.20 a odvtedy je 1.20 s tim ze uz
neurobi ani to co predtim. Sw je k tomu verzia 2008.Ako sa da zmenit ten firmware?

Uživatelský avatar
swabel
Příspěvky: 2166
Registrován: 14 čer 2009, 02:14
Bydliště: Tvrdošín - SR
Kontaktovat uživatele:

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od swabel » 06 pro 2009, 12:58

pozri si ci mas v settings spravne nastavene "Revision B", aj to robi problemy...
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK

Uživatelský avatar
Raptor181
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2008, 19:07
Bydliště: West Slovakia
Kontaktovat uživatele:

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Raptor181 » 06 pro 2009, 18:49

rombi píše:Po aktivaciikabla na soft bolo vs.ok ale ked som ho pripojil na astruh
som chcel vycitat chyby lebo astra nestartuje kabel urobil zakl. vypis z rj ako cislo vin atd. ked som dal vypisat zavady napisal ze v komunikacii nastala chyba. Pri teste interfejsu napisal firmware 1,33
a vs.ok.Pripojil som ho na sintru kde to este nejde cez can tu urobil to iste s tim ze firmvare sa zmenilo na 1.20 a odvtedy je 1.20 s tim ze uz
neurobi ani to co predtim. Sw je k tomu verzia 2008.Ako sa da zmenit ten firmware?
Zmen si firmware na povodny cez software a je to.
Opel Astra H Caravan (Stela), Enjoy, 1.6 16V 85kW/115PS, Z16XER
http://www.rfsystem.sk/shop info@rfsystem.sk
Diagnostika, autoelektrika, predaj montáž autoalarmov, LED žiarovky, autožiarovky, LED daylight, tacho, airbag, immo, odkodovanie autoradii.

Uživatelský avatar
JohnyBA
Příspěvky: 470
Registrován: 09 kvě 2009, 09:58
Bydliště: Bratislava/Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od JohnyBA » 01 led 2010, 20:38

Aka je najnovsia verzia firmware? Na ebay sa da kupit opcom 1.39, ktory stoji cca $50, ale aj verzia 1.33, ktora je za cca $30. Podla obrazku vyzeraju tie skatulky konektoru rozdielne. Neviete ci je HW tych kablov rovnaky a verziu 1.33 mozem jednoducho upgreadnut na novsiu? Alebo sa tie kable lisia aj v HW a je lepsie si objednat ten najnovsi?
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

Uživatelský avatar
Raptor181
Příspěvky: 34
Registrován: 04 kvě 2008, 19:07
Bydliště: West Slovakia
Kontaktovat uživatele:

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Raptor181 » 01 led 2010, 20:45

1.33 ide upgrade na novsi, ale na niektorych forach pisu ze v 1.39 je nejaka chyba pri kodovani klucov.
Opel Astra H Caravan (Stela), Enjoy, 1.6 16V 85kW/115PS, Z16XER
http://www.rfsystem.sk/shop info@rfsystem.sk
Diagnostika, autoelektrika, predaj montáž autoalarmov, LED žiarovky, autožiarovky, LED daylight, tacho, airbag, immo, odkodovanie autoradii.

Odpovědět