Problém s parkovačkou

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
dave74
Kontaktovat uživatele:

Problém s parkovačkou

Příspěvek od dave74 » 22 zář 2012, 11:59

Zdravím všechny, co mají větší zkušenosti a odbornější znalosti s elektrikou. Mám Atru H ´07 a mám menší (větší) problém. Asi před čtrnácti dny se mi stalo, že mi počítač napsal, že mám vyměnit levou parkovačku, protože nesvítí. Nějak hned nebyl čas na výměnu a druhý den žárovička zase svítila. Teď se mi to stalo znovu, ale žárovka je v pořádku a nesvítí. Zkoušečkou sem naměril nepatrný proud. Hlavním problémem teď je, že mám na zrovna tu levou napojený denní svícení se stmíváním.. Takže, věděl by někdo čím to je a jak to opravit?? Díky moc za každou odpověď..

Reklama

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s parkovačkou

Příspěvek od RomanK » 22 zář 2012, 13:18

Vždyť jsi si to sám napsal:
dave74 píše:... Hlavním problémem teď je, že mám na zrovna tu levou napojený denní svícení se stmíváním...
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

dave74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave74 » 22 zář 2012, 14:44

Nene, zas takovej amatér nejsem :-) To svícení mám včera dělaný a fungovalo to přesně jak mělo, po zapnutí svícení pohaslo a svítilo "jakoby" místo parkovaček, který ještě zapojený jsou.. Svítila v pohodě a po uklizení nářadí byl poslední test a už nešla..Kdyby to bylo svícením, nesvítí ani jedna..nebo ne? Kdyby se mi to nestalo už jednou (to že mi to hlásilo prasklou žárovku),bylo by to stopro tím.. Ale takhle se to vylučuje..
OPEL ASTRA H 1.7 CDTI 74kw Co tě nezabije...se tě pokusí zabít znovu!!!

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 22 zář 2012, 21:21

Zkoušel si dát jinou žárovku ?
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

dave74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave74 » 23 zář 2012, 05:52

Zkoušel,právě sem zkoušel i napětí v konektoru a naměřilo to mizivou hodnotu. Tak sem usoudil, že je problém "někde" na plus kabelu k parkovačce. Hlavně díky tomu dennímu svícení. Napojili sme ho na plus k žárovce, když se rozsvítí parkovačky, tak se má denní přepnout do slabšího svícení. Jenže v tom kabelu není proud, takže se zase vrátí do plnýho svícení. Jediná možnost mě napadla, a to zkusit natáhnout extra plus od baterky na kabel k žárovce. Nebo napojit plus a plus od jedný parkovačky k druhý. Vím, prasácký..ale nic jinýho mě už nenapadá..

Lake292

Příspěvek od Lake292 » 23 zář 2012, 08:02

skusal si zakladnu vec a to odpojit to denne svietenie? ak ho odpojis a vsetko funguje tak vies kde je problem, ak nebude svietit aj tak, mozno si niekde prerusil ten + vodic pri montazi a budes musiet hladat a hlavne kontroluj poistky
Astra G 1.4 16V X14XE

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 23 zář 2012, 13:26

Napětí ve větvi nejde změřit. Důvod, že pokud tam není žárovka, tak tu větev ŘJ odpojí, protože počítá s tím, že tam je někde problém. Když rozsvítíš světla, pak vytáhneš žárovku která svítí a pak jí tam dáš zpátky, tak už svítit nebude, dokud znovu nevypneš a nezapneš světla. Prostě po vytažení žárovky, tam prostě už napětí nejde.
To samé, pokud tam je nějaký větší odběr, než by měl být. ŘJ to bere jako zkrat a odpojí tu větev.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

dave74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave74 » 26 zář 2012, 18:48

Abych dokončil a ukončil toto téma, tak se musím nejdřív pořád smát a zároveň se cítit trapně :-) Ale co, chybama se člověk učí :-D Takže problém vyřešen a denní svícení funguje přesně tak jak má, bez problémů a diodově :-) A kde že byl problém? Prasklá parkovací žádrovka :-) Vlákno bylo tak málo oddělený, že se v jednu chvíli znovu spojilo a svítilo bez viditelných problémů. Náhoda byla, že přestala přesně ve chvíli, kdy se svícení instalovalo.. A abych nevypadal jako ten největší idiot, tak druhá žárovka nesvítila přesně po situaci, kterou popsal FRYDEX. Takže tímto všem děkuji za ochotu,čas a pomoc. Mějte se a smějte :-)
OPEL ASTRA H 1.7 CDTI 74kw Co tě nezabije...se tě pokusí zabít znovu!!!

x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father » 26 zář 2012, 20:12

Presne toto me napadlomuz na zacatku. Ze uz jednou praskla a pak se vlakno zas spojolo a pak praskla finalne.

Jinak mas peknej hokej v elekro. Nejdriv jsi psal, ze je tam slaby proud. Uz sem se te chtel zeptat jak jsi meril. Ted zas pises, ze je tam male napeti. A hlaska, ze v kabelu neni proud taky rozesmeje kazdeho kdo to zna.

Odpovědět