panorama Zafira B
panorama Zafira B
Ahojte , Zafiru B už mám druhý rok a nejvíc mi vadí , při slunečních dnech ta praskající střecha. Asi jak se to rozpálí , to pnutí pak dělá strašné rány. Nevíte někdo jak se toho zbavit, nebo to omezit? Děkuji za odpověď
- Reklama
Re: panorama Zafira B
Panorama je od výroby špatně přilepená, místy chybí primer a lepidlo málo drží. Častou závadou je, že i zatéká. Na cca 3 místech vpředu nad hlavou řidiče a spolujezdce jsou kontaktní dilatační plošky, které jsou spojeny oboustranou páskou (karoserie s rámem panoramy), tu jsem nahradil lepidlem. Praskání to pomohlo tak o 90%. Nicméně sem tam, když svítí sluníčko a najedu na obrubník - karoserie zapracuje a ozve se drobný zvuk.
Vyřezat střechu a znovu jí nalepit je obrovský problém. Pokud Ti nikde nezatéká, vůbec nic s tím nedělej a smiř se s tím.
Vyřezat střechu a znovu jí nalepit je obrovský problém. Pokud Ti nikde nezatéká, vůbec nic s tím nedělej a smiř se s tím.

Nezatíká mi zatím naštěstí nikde Takže tenhle problém řešit snad nebudu muset. Jen to praskání mě strašně dráždí to nějak dát dohromady. Tak uvidíme co s tím vymyslím. I tak děkuji za odpověď. Ahoj zatím
A nějaký návod na rozborku panoramy není? 

Skrolant
muzez plz dodat foto toho mista kde jsi to lepil..... panorama taky obcas nesnesitelne vrze a vydava jine pazvuky...
muzez plz dodat foto toho mista kde jsi to lepil..... panorama taky obcas nesnesitelne vrze a vydava jine pazvuky...

Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
JeAdamico píše:A nějaký návod na rozborku panoramy není?

Nicméně zkráceně:
- demontovat celou stropnici včetně čalounění sloupku (hodně toho zničíš, plna čudlíků se uláme)
- demontovat rolety s pohonem + přihrádky ve stropě
- demontovat zadní dveře
- vyřezat čelní sklo
- vyřezat rám střešních skel ze všemi 4 okny+střed - poškodíš lak v okolí hagusů a gumy v okolí střechy
Budeš potřebovat pomoc 4 lidí na manipulaci ze střechou při lepení a jen za materiál pro lepení + opravy laku dáš přes 10.000,-Kč
a pak se jen modli ať Ti nikde nezačne zatékat

No neni lepsi mit klasickou strechu? 

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
NENÍ
Vůbec nechápu, jak jsem bez panoramy mohl žít 

- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Tomu věřím, vše má své pro i proti
Taky jsem jí dříve chtěl, zrovna nebyla, ale přístí auto s tím 

Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
Skrolant
Tohle všechno jsi musel demontovat jen kvůli te výměně pásky? To snad ne
alespoň to bych chtěl zkusit. ..
Tohle všechno jsi musel demontovat jen kvůli te výměně pásky? To snad ne