netshop vs "kamenny obchod"

david.tomko

Re: netshop vs "kamenny obchod"

Příspěvek od david.tomko » 18 říj 2009, 11:27

Vladdo píše:dobra diskusia,dakujem za doterajsie postrehy :)
este keby tu bol niekto z netshopu ;)

Provozujeme také web :D
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport

Reklama

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 18 říj 2009, 11:28

david.tomko: ty ale přeci nemušíš reklamovat, kde jsi koupil, ne? já bych s gumou koupenou přes web klidně jel do "kamenného" pneuservisu, kde tu značku prodávají, případně přímo na výrobce/dovozce.
Další věc je, že plno pneuservisů když "zatlačíte", tak Vám tu pneu prodají za cenu stejnou jako je na webu.

david.tomko

Příspěvek od david.tomko » 18 říj 2009, 12:08

Předpokládám, že se bavíme o osobě fyzické, nikoliv o osobě právnické. V občanském zákoníku máš jasně specifikováno toto :

§ 625

Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího, u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy. Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím.

Tudíž máš pravdu, že můžeš žehličku odnést do autorizovaného servisu a tam řešit reklamci, příp. opravu. Nikoliv však u pneumatik, zkus se podívat na záruční list ( ve většině případů se jedná o list oddací, který ho nahrazuje ) jestli tam máš seznam takovýchto servisů.

david.tomko

Příspěvek od david.tomko » 18 říj 2009, 12:54

Ještě přidám mojí osobní zkušenost, když nakupuju na netu, tak vybírám obchody, kde můžu v případě problému řešit situaci v nějaké prodejně. Některé weby mají také prodejny kamenné a při porovnání cen a možných problémů, volím raději drobné navýšení ceny ale jistotu.

Vladdo

Příspěvek od Vladdo » 18 říj 2009, 17:57

daj teda adresu toho shopu ;)
a dodam este ze pokial nakupujem na nete aj ja sa snazim vybrat taku spolocnost ktora ma svoj "kamenny obchod".
Pri pneumatikach sm na SVK nieco podobne nenasiel
Astra H, 1.7 CDTi

david.tomko

Příspěvek od david.tomko » 18 říj 2009, 18:30

Vladdo píše:daj teda adresu toho shopu ;)
a dodam este ze pokial nakupujem na nete aj ja sa snazim vybrat taku spolocnost ktora ma svoj "kamenny obchod".
Pri pneumatikach sm na SVK nieco podobne nenasiel

Ten shop není o pneumatikách ale PC, Vzhledem k mému zaměstnání si pneumatiky určitě budu kupovat u nás ve firmě :) . Určitě když projdeme net nějaký najdeme, vzpomínám si že kamarád nakupoval tady http://www.prodej-pneu.cz a domluvil si odběr v pneuservisu. Poslal jsem mu smsku, tak až se ozve dám vědět

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 18 říj 2009, 19:59

Máš pravdu, moje zkušenost z reklamace pneu byla jiná - gumy co byly na autě už z výroby jsem reklamoval přímo v Barumu (šlo o Continentalky) a vzali je, dokonce i reklamaci uznali a dali mi nový :)

Vladdo

Příspěvek od Vladdo » 18 říj 2009, 20:34

david.tomko píše: Ten shop není o pneumatikách ale PC, Vzhledem k mému zaměstnání si pneumatiky určitě budu kupovat u nás ve firmě :) . Určitě když projdeme net nějaký najdeme, vzpomínám si že kamarád nakupoval tady http://www.prodej-pneu.cz a domluvil si odběr v pneuservisu. Poslal jsem mu smsku, tak až se ozve dám vědět
ach tak,myslel som si pneu ;)
nevadi
ja uz som takto bral pneu cez net,aj je tu moja skusenost napisana ;)

akurat ma sokovali info o tom ako si niekto doniesol pneu do servisu a tam mu ukazali aka je pneu zla,a ze na nete su druhotriedne pneu...
Astra H, 1.7 CDTi

jaromirp

Příspěvek od jaromirp » 19 říj 2009, 08:14

No já mám zkušenost, že jsem potřeboval nutně sehnat náhradní jednu MICHELIN Pilot Aplin PA2.... a tak jsem zajel do svého stálého pneuservisu.... No a tam mi řekli, že to není problém, že se koukne na net, kde by ji mohl sehnat nejlevněji a dá vědět.... Za cca 10 minut mi volal, že ji sehnal za cca 2600 a zda ji má objednat.... no a už ji mám na autíčku...
Tak to je myslím přístup, který není zase až tak od věci.... :D
Zafira 1,9CDTI (110kW) .....

MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian » 19 říj 2009, 09:47

Zdar pani,

Nenechami to to nereagovat...

Rozdiel kvality pneumatiky medzi eshopom a co predava kamenny obchod? Tam nema byt preco rozdiel, vsetko sa objednava z lokalnych skladov kde nemaju rozdelene kvalitne / menej kvalitne pneumatiky. Lokalne sklady sa nepytaju ci to ide do e-shopu alebo do kamenneho obchodu, a dnes uz kazdy kupuje na internete aj ten kamenny obchod. Takze by som povedal ziadny rozdiel v kvalite.

Reklamacna doba ... aj v kamennom obchode je reklamacna doba 30dni (podla zakona), a ked kamenny obchod nema na sklade danu gumu tak sa zachova presne ako eshop. Skusi co najrychlejsie zohnat. Takze by som povedal ziadny rozdiel. (u e-shopu su naklady na dopravu, ale aj u kamenneho to niekam musis doviest ... a ked nemas pneumatiku je to este tazsie, a ked mas tak ta tych 30dni az tak netlaci)

Postovne je na pneumatiky nulove - takze vyhoda eshopu lebo ti to donesu do domu. Nestracas cas a ani peniaze.

Nie su ziadne vyhody kamenneho obchodu kym ten obchod nie je spojeny s dalsou sluzbou / pridanou hodnotou ... a to obutie gumy na rafik, vyvazenie, a danie pneumatik na auto.

Tak ako tu niekto pise, ak donesies do servisu konkretnu cenovu ponuku z e-shopu tak on ti ju da takisto a pripocita za pridanu hodnotu 150Kc - 200Kc / na gumu.

Tak asi tolko z mojej strany. Podla mna to su vykriky zo stran kamennych obchodov.

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek

Odpovědět