Regulace ruční brzdy

vojtavojta

Regulace ruční brzdy

Příspěvek od vojtavojta » 09 kvě 2010, 10:46

Ahoj,
poslední dobou jsem parkoval v prudkém kopečku a zatáhnu jsem ruční brzdu a auto mělo pořád snahu popojíždět, brzdy vydávaly pištivý zvuk. Tak jsem neváhal, sebral jsem knížku Jak na to a udělal jsem to přesně podle pokynů, znamená zatáhnutí ruč. brzdy na druhý zub, kola šla ještě otočit ručně, třetí zub už s nima nešlo ani hnout, tak jsem to všechno dal do kupy a vyjel jsem na stejný kopeček, a brzdy držely ještě míň než předtím. Tak jsem přijel domů a od oka jsem přitáhnul regulační matku,takže už kolama nejde otočit ani na druhém zubu. Není to správně podle knížky, ale brzdy drží v kopečku a už ani nepiští. Samozřejmě kola po uvolnění ruč. brzdy jdou krásně otáčet rukou bez žádného odporu. Myslíte, že to mám udělané správně? Čekám na ohlas :)
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

Reklama

Westler

Re: Regulace ruční brzdy

Příspěvek od Westler » 09 kvě 2010, 12:43

Na 2.zub parkuju jen na rovine, v kopci davam na 3.zub a pokud je dost prudky tak i na 4.zub 8-)
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe » 09 kvě 2010, 20:26

přesunuto do správné sekce

vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta » 10 kvě 2010, 19:27

To není možné, že nikdo nemáte zkušenosti s regulací ruční brzdy. :roll:
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

david.tomko

Příspěvek od david.tomko » 10 kvě 2010, 21:26

Já se tedy přiznám, nikdy jsem jí na astře neštěloval, zatím funguje jak má, tak nemám důvod. Jediné co se mi stává, je v zimě při nízkých teplotách zůstanou vyset pakny. Takže jsem ručku ještě nešteloval.
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport

dogee

Příspěvek od dogee » 14 říj 2010, 10:54

vojtavojta píše:Ahoj,
poslední dobou jsem parkoval v prudkém kopečku a zatáhnu jsem ruční brzdu a auto mělo pořád snahu popojíždět, brzdy vydávaly pištivý zvuk. Tak jsem neváhal, sebral jsem knížku Jak na to a udělal jsem to přesně podle pokynů, znamená zatáhnutí ruč. brzdy na druhý zub, kola šla ještě otočit ručně, třetí zub už s nima nešlo ani hnout, tak jsem to všechno dal do kupy a vyjel jsem na stejný kopeček, a brzdy držely ještě míň než předtím. Tak jsem přijel domů a od oka jsem přitáhnul regulační matku,takže už kolama nejde otočit ani na druhém zubu. Není to správně podle knížky, ale brzdy drží v kopečku a už ani nepiští. Samozřejmě kola po uvolnění ruč. brzdy jdou krásně otáčet rukou bez žádného odporu. Myslíte, že to mám udělané správně? Čekám na ohlas :)
ahoj, prosímtě kde bych našel tu "regulační matku"?

včera jsem si přivezl astřičku z Německa a zatím jediný problém co jsem měl, byla právě ruční brzda v kopci :) možná jsou opotřebovaný pakny, ale proč nejdřív neskusit to naštelovat, že?

Mazety

Příspěvek od Mazety » 14 říj 2010, 11:26

já stojím v mírném kopečku už na 1 zub, asi je to tak dobře páč to tak mám i po výměně kotoučů a desek
nic nešoupe a brzdí jak má
EX Opel Astra H caravan

dogee

Příspěvek od dogee » 15 říj 2010, 11:22

a kde to tedy lze nastavit? předem díky za radu ;)

pueblo

Příspěvek od pueblo » 15 říj 2010, 11:45

Týýý brďo, takhle vědecky jsem to nikdy neřešil :D . Zuby nepočítám, prostě za ní vezmu, dokud auto nedrží a jestli je to na 3 nebo 5 zubu, mě nikdy nenapadlo počítat. Schválně až pojedu z práce, zkusím. ALe jak se znám, stejně to nechám jak to je, dokovaď nenarazím na moment, kdy ať tahám jak tahám, pořád pojede :mrgreen:

Juray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juray » 15 říj 2010, 11:52

Mě v mírném kopci taky stačí jeden zub ale jak se to trochu pohne tak zadní brzdy děsně skřípou :)

Odpovědět

TOPlist