Poblém s kroužkem imobilizéru u spinací skříňky
Poblém s kroužkem imobilizéru u spinací skříňky
Nazdárek všem.
Potřeboval bych kontakt na někoho v Ostravě, kdo by mi to vyměnil a spároval s klíčema. Občas mi nejde nastartovat a bliká kontrolka imobilizéru. Ofiko Opel je až krajní řešení.
Potřeboval bych kontakt na někoho v Ostravě, kdo by mi to vyměnil a spároval s klíčema. Občas mi nejde nastartovat a bliká kontrolka imobilizéru. Ofiko Opel je až krajní řešení.
Astra H Caravan Elegance 1,6 77 kW
- Reklama
Re: Poblém s kroužkem imobilizéru u spinací skříňky
Astra H ani Zafira B nemají imobilizer jako měla Astra G (kroužek u spínačky). Problém je v CIM modulu sloupku řízení (má na starosti imobilizer). Nejdřív se zkouší CIM přeprogramovat (servisní programování) a pokud to nepomůže tak CIM vyměnit. Při použití staršího je třeba mít tento resetovaný v autě kde byl namontován, popř. k němu znát security kód. A hlavně mít stejný typ (stejný ident) protože nelze měnit jakýkoli za jakýkoli.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Dá se to řešit mimo Opel srvis? Mám před cestou na dovču, každá koruna dobrá. Nebo jinak, bylo by dost drzý vyjet a nemít to v pořádku. Může se stát že už to vůbec nestartnu? Je tady moznost kontakatovat někoho kdo by mi prakticky pomohl? Někdo kolem Ostravy.
Může to být i starší baterií? Nedodáva tolik napěti při startu. Prý na to některé Astry trpí. Baterie je od novoty. RV říjen 2005, baterka je ale v kontrolním bodě při světlu stále zelená.
taky mám tento problém...v oplu mi řekli přesně tohle...ale nezkoušel to přeprogramovat a výměna i s prací vyjde na 6tis...je to možné a je to odpovídající..? moc dík, za rady....nerad bych zůstal někde viset
Fila78 píše:Může to být i starší baterií? Nedodáva tolik napěti při startu. Prý na to některé Astry trpí. Baterie je od novoty. RV říjen 2005, baterka je ale v kontrolním bodě při světlu stále zelená.
To že kontrolné oko na akumulátore je zelené neznamená že je OK. Je to len na jednom článku. Daj si ju otestovať niekde kde predávajú akumulátory.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
takato ista chyba sa vyskytla uz aj mne na zafire,/r.v.2006 1,9cdti 74kw/ pouzival som vyskakovaci kluc, ked dam zapalovanie tak po chvili by mali zhasnut tie dve oranzove kontrolky, na stalo sa mi ze oranzova kontrolka/auto s klucom/ nezhasla, ale ked som nastartoval potom ano. No vyskytla sa aj taka situacia, ze ta kontrolka mi zacala blikat a nemohol som nastartovat, vtedy som vybral kluc a skusil som znovu. Po vynulovani chyby som pouzival druhy kluc, no bohuzial aj s tym sa objavila chyba.Zobral som do opel servisu,uviedli ze ukazuje chybu imobilizera, vynulovali chybu a prekodovali kluce.hovorili ze ked sa este raz objavi tato chyba tak treba vymenit ten modul.
no chyba sa mi objavila po tyzdni, vyskusal som nahradny kluc a ten mi neviem z akeho dovodu samo z nicoho nic odstranil chybu. cize teraz nadalej pouzivam rezervny kluc - a funguje taj jak to ma.
no neviem dokedy, potom nasleduje asi vymena toho modulu,lebo potom asi moze dojst k tomu ze auto sa vobec nebude dat nastartovat, a to veru je neprijemna vec a to by asi nechcel zazit ani jeden znas ,ak uz volakto menil ten modul alebo inym sposobom odstranil chybu, poprosim nech napise podrobnosti
iling
no chyba sa mi objavila po tyzdni, vyskusal som nahradny kluc a ten mi neviem z akeho dovodu samo z nicoho nic odstranil chybu. cize teraz nadalej pouzivam rezervny kluc - a funguje taj jak to ma.
no neviem dokedy, potom nasleduje asi vymena toho modulu,lebo potom asi moze dojst k tomu ze auto sa vobec nebude dat nastartovat, a to veru je neprijemna vec a to by asi nechcel zazit ani jeden znas ,ak uz volakto menil ten modul alebo inym sposobom odstranil chybu, poprosim nech napise podrobnosti
iling
To samy uz mam za sebou. Jak jsem psal. Nakonec probehla vymena a vse funguje normalne, jeste preprogramuji klice. Celkem to stalo asi 5 tisic ale ceny sly dolu tak mozna to budes mit za lepsi peniz.
iling: pro zacatek bych se zkusil objednat na svolavaci akci na ukostreni CIM (https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =14&t=2496), je to zadarmo a me to od problemu s imobilizerem pomohlo.
Opel Astra H Caravan, Z16XEP, MR 2006
nazdar chlapi!
vec vyriesena, dal som si spravit novy kluc a mam svaty pokoj, uz mi ta oranzova kontr. /auto s klucom/ nerobi somariny
vec vyriesena, dal som si spravit novy kluc a mam svaty pokoj, uz mi ta oranzova kontr. /auto s klucom/ nerobi somariny