Dunenie kompresora klímy vyriešené

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Steve29

Dunenie kompresora klímy vyriešené

Příspěvek od Steve29 »

Tak nazdar,
konečne som sa natrafil na správneho chladiara v Lučenci a zistil mi príčinu slabého chladenia klímy a dunenia komresora. Dunenie je normalne a je spôsobene tlakom ako to písal RomanK. Môj problém bol ten že po vypnutí sa mi tlaky v obvodoch nevyrovnávali. Buď je vtedy klíma zapchatá alebo ako v mojom prípade, je v háji expanzný ventil klímy. Je to vo výparníku a musí sa vymontovať spodok prístrojovky. Zatiaľ sa mi to v stredu bude rozoberať. Problém je ten že nie je dobré tak klímu používať, pretože nevyrovnané tlaky môžu odfajčiť kompresor alebo dakde strelí hadica alebo trubka. Radšej som ho teda zatiaľ nepoužíval. Vraj sa to môže skúsiť odsať a pretlakovať kyslíkom ale to už je iba odsunutie nevyhnutného. Na obrázku je vyobrazený systém a ventil, perom je dopísaná cena, vidíte to správne. V opli mi povedali že na H Astre ešte také niečo nemali. V stredu budem múdrejší, napíšem ako chladí. Jaj, keď zapnem komresor počujem sičavý zvuk od výdychov ventilátora do interiéru, to je tiež jeden symptóm pokiaľ pretrváva.......:-)
Přílohy
IMG.jpg
Caravan, 1,9 CDTI 88 kW, 5,5 l / 100 km. EGR OFF:-)
Reklama

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Re: Dunenie kompresora klímy vyriešené

Příspěvek od RomanK »

Taky jsem minulý týden hučení kompresoru řešil výměnou expanzního ventilu. Nemusí se ale nic uvnitř auta rozebírat, stačí jen odšroubovat v motorovém prostoru trubky klimatizace které vedou do požární stěny za motorem. Jsou na jednom torx šroubu. Pod nimi je už expanzní ventil, který drží dva imbusy. Při vypuštěné klimatizaci práce na 15 minut. Pak jen naplnit médiem a užívat si tichého kompresoru ;)
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Steve29

Příspěvek od Steve29 »

Diky Roman, keď ty ma v tom potvrdzuješ, tak som kľudnejší. Asi idem spraviť kurz tu do Opla alebo im pripomeniem aby si častejšie študovali dielenské príručky. :lol:
Koľko Ťa vyšiel ventil? Mne dávajú za 180 eur........ :?:
Caravan, 1,9 CDTI 88 kW, 5,5 l / 100 km. EGR OFF:-)
Kesi

Příspěvek od Kesi »

Pred prasknutím chladiča minulý týždeň mi tiež bručal kompresor tak neviem či mám vymeniť aj ten expanzný ventil aby som nemusel klímu plniť 2 krát. Som pozeral a na ACI my hodilo toto:
http://www.aci.cz/sk/default.asp?cls=st ... -skoda-vw-
Nezdá sa mi že by to bolo ono :roll:
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK »

Vypadá takto. Nejsem si ale jistý, jaký se u Astry H používá. Vždycky hledám stejný k tomu, co se vymontuje.
Přílohy
2015.jpg
2014.jpg
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Odpovědět