konečne som sa natrafil na správneho chladiara v Lučenci a zistil mi príčinu slabého chladenia klímy a dunenia komresora. Dunenie je normalne a je spôsobene tlakom ako to písal RomanK. Môj problém bol ten že po vypnutí sa mi tlaky v obvodoch nevyrovnávali. Buď je vtedy klíma zapchatá alebo ako v mojom prípade, je v háji expanzný ventil klímy. Je to vo výparníku a musí sa vymontovať spodok prístrojovky. Zatiaľ sa mi to v stredu bude rozoberať. Problém je ten že nie je dobré tak klímu používať, pretože nevyrovnané tlaky môžu odfajčiť kompresor alebo dakde strelí hadica alebo trubka. Radšej som ho teda zatiaľ nepoužíval. Vraj sa to môže skúsiť odsať a pretlakovať kyslíkom ale to už je iba odsunutie nevyhnutného. Na obrázku je vyobrazený systém a ventil, perom je dopísaná cena, vidíte to správne. V opli mi povedali že na H Astre ešte také niečo nemali. V stredu budem múdrejší, napíšem ako chladí. Jaj, keď zapnem komresor počujem sičavý zvuk od výdychov ventilátora do interiéru, to je tiež jeden symptóm pokiaľ pretrváva.......