Oťas píše:Ty nechceš zatěžovat rodinný rozpočet a šel by si do velkoobjemového turbo benzinu??? , tak šťastnou volbu.
citaj az do konca : "ale ked pozeram spotrebu sucasnych tubo benzinov, tak nad tym krutim hlavou."
Samozrejme, ze tie nechcem, ale vraj maju potencial do buducnosti.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
myslim ze na tohle neexistuje jednoznacna odpoved jestli diesel ci benzin..vsude se o tom mluvi a pise,kazdej motor ma sve pro a proti,zrovna zde na foru tu ctu same problemy s motorama dieselovymi takze tezko rici co zvolit za motorizaci!!!
mají dnešní turbo benzíny problémy s vířivíma klapkama, vstřikovačema, čerpadlama paliva, DPF filtrama apod.?
jestli né, tak moje příští auto bude zase benzínový, s nafťákem mám sice o 2,5l menší spotřebu, než jsem měl s atmosferickým bezínem, ale furt se něco sere...
řekněme že za 2 roky jsem ušetřil cca 38 000 Kč na naftě, ale 15 000 Kč jsem dal za výměnu vířivých klapek a 20 000 kč dám za výměnu vstřiků
caute,dufam ze to neavam do zlej temy,znami ma taky problem ze zena mu natankovala do auta opel signum cca za 15€ benzin,omylom,potom dotankovali do plna naftu,vyjazili,takto asi 3X a auto stale trha,v opli im diagnostika neukazala nic,ziadnu zavadu,ale povedali mu ze oprava cca 1500€,co nato hovorite?co myslite v com moze byt chyba?Dakujem.
Toto téma mě zajímá...já jsem jezdil posledních asi 10 roků s dieselama a pak jsem měl velké problémy s ucpaným DPF a EGR...možná smůla na auto. Odteď mám benzín a připadá mi to oproti dieselu takové úplně bezstarostné, prostě že hrozí daleko míň průserů, spotřeba díky zacpávání DPF a regeneracím nelítá nahoru dolů, chová se logicky...připadá mi že s těma moderníma dieselama je hodně moc starostí...anebo je potřeba aby měl člověk prachy na to vyměňovat tam všecky ty srágoroviny....
Jo presne tak....koupit novy diesel a předtím nez se zacpe DPF tak se toho zbavit....ale ja jsem se radsi vratil k benzinu a navazal n atradici moji stare Astry F 1,6...
pokud turbodiesel,tak na delší cesyt,kdy poměr jízd město-momo město bude alespon 50:50 a případně i více mimo město...pokud to aut stráví více života ve městě,jasně je lepší benzin...
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT