Žlutá ikonka Auta s klíčem

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
dark
Kontaktovat uživatele:

Re: Žlutá ikonka Auta s klíčem

Příspěvek od dark »

Tereza píše:Dark
Jasně, pokud tě to nezlobí, tak neni třeba to řešit, ale mě už to zlobí, tak bych s tim ráda něco udělala.

Sekiller
Taky mě zajímá jak se ty chyby daj vymazat? Můžu to udělat já sama doma nebo nebo nějak přes diagnostiku/komunikaci s řídící jednotkou..?Píšeš "přes tech2", to nevim co je.
Myslíš jako, že tě to zlobí, že ti to svítí po nastartování nebo se ti děje něco s autem ? Jestli jo, tak co ?
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
Reklama

sekiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sekiller »

Tech2 je tovarenska diagnostika, dost draha hracka, ale su tu na fore ludia, ktori vedia pomoct.
Samozrejme dalsia moznost je priamo servis.
Kym si ale nevyriesis problem s klucom, tak ti to stejne bude naskakovat, je to zacarovany kruh.
Smutne lae je, ze koli takejto prkotine clovek moze prehliadnut nejaku vaznejsiu chybu, kedze sa nauci ignorovat fakt ,ze ta kontrolka svieti.
Zafira B Z19DT COSMO 88kw
DVD90 navi EU 2009
Tereza

Příspěvek od Tereza »

dark píše: Myslíš jako, že tě to zlobí, že ti to svítí po nastartování nebo se ti děje něco s autem ? Jestli jo, tak co ?
No, ono to nejen svítí, ale občas si to vymejšlí a nestartuje. Kontrolka prostě bliká, že se nespárovala řídící jednotka a klíč a motor se pak ani nehne...

Sekiller
Tak na diagnostice to bylo už několikrát, pokud to neni ještě nějaká spešl jiná.
Já si nemyslim, že je problém v klíči, nebo aspoň v tom jednom neni, ten jeden asi je blbej, ale ten druhej je podle mě ok, ale je tam ta závada prostě uložená...Jako ona ta kontrolka zhasne, to ne že by svítila celou dobu, ale před startem nezhasne a trvá to ještě asi 5 vteřin a pak dá mrcha pokoj.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
dark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dark »

Na kolik by mě tady od někoho vyšlo vymazání té chyby ? Prosil bych Prahu, do brna to mám přes 300 km :D
Opel Astra H | hatchback | 1.9 CDTi - 110 kw
DPF off, SILENCER off
Ondra-sek.cz - vše pro cestování s miminkem
Oton
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oton »

No je fakt že já jezdím s jednou chybou už asi třičtvrtě roku!(Chyba zní - chudá směs!) A to kvůly katalizátoru kterej nemám!Takže labdasondy hlásí stejný hodnoty!
A jak zhasínala předtím si už nepamatuju!
pepcco

Příspěvek od pepcco »

U dieselových motoroch, môže znamenať táto kontrolka aj zlé žhaviče. Mne to zhaslo po naštartovaní až po cca. 30 sekundách. Dal som to na diagnostiku a odpoveď bola zlé žhaviče. V pondelok budem mať vymenené žhaviče, tak uvidím. Ináč čo si pamätám, tak mi táto kontrolka zhasína po naštartovaní motora, naraz s kontrolkou emisií a tlakom oleja. Ale keď kľúč pretočím do 2. polohy (naskočia všetky kontrolky) a nechám dlhšie postáť, tak mi táto kontrolka (oranžové auto s kľúčom) zhasne.
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
Tereza

Příspěvek od Tereza »

pepcco píše:U dieselových motoroch, môže znamenať táto kontrolka aj zlé žhaviče. Mne to zhaslo po naštartovaní až po cca. 30 sekundách. Dal som to na diagnostiku a odpoveď bola zlé žhaviče. V pondelok budem mať vymenené žhaviče, tak uvidím. Ináč čo si pamätám, tak mi táto kontrolka zhasína po naštartovaní motora, naraz s kontrolkou emisií a tlakom oleja. Ale keď kľúč pretočím do 2. polohy (naskočia všetky kontrolky) a nechám dlhšie postáť, tak mi táto kontrolka (oranžové auto s kľúčom) zhasne.
Špatný zhaviče? To mě tohle diagnostika neukázala. A na kolik tě přijde tahle oprava?
Jinak mě teda to autíčko s klíčem nezhasne ani když mám klíč dlouho v druhý poloze, prostě ani ťuk, svítí mrcha pořád vesele dál..
pepcco

Příspěvek od pepcco »

Samozrejme to môže byť aj niečo iné. To som uviedol len ako príklad. Ináč žhaviče kúpiš od cca. 10 eur/kus. Ja som kúpil žhaviče FEBI BILSTEIN 19 eur/kus (ináč 25 eur/kus) a výmena je tak asi na cca 15 min. skúsením mechanikom. Ale tebe keď to svieti stále, tak to bude určite niečo iné. A preplo ti motor do núdzového režimu?
Opel Astra H Caravan 1,9 CDTi, 88 kW, 16V, OPC line 1
Tereza

Příspěvek od Tereza »

pepcco píše: Ale tebe keď to svieti stále, tak to bude určite niečo iné. A preplo ti motor do núdzového režimu?
Nee, to vůbec, mě to nesvítí stále a žádnej nouzovej režim se nekoná, kontrolka mi normálně zhasne, ale až po startu (ne před nim, jak by správně měla). Já sem to uváděla v tý souvislosti, že už se mi stalo, že před startem ta kontrolka začala blikat a auto pak nenastartuje...
MrMarian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrMarian »

Zdravim damy a pani,

Neviem o com tu vediete debaty ... zlta ikonka auta s klucom svieti po nastartovani asi 3 sec? Kontrolka ma svietit a zhasnut az po nastartovani spolu s kontrolkou mazania oleja. Nesmie sa znova rozvietit pocas jazdy ....

Skuste citat napr. v manulalu ... aby ste to mali jednoduchsie str. 170 ... Tam pisu .. Pokud nezhasne po nastartovani nebo sa rozsviti pocas jizdy znamena poruchu ...

Prajem pekny den.

M.
Opel Astra H 1.6 16V 85kW Z16XER Enjoy 7/2009 sedan
+ Sada Enjoy Plus, Metalická barva, Rádio CD30 MP3 - 7repro, Přední mlhová světla, Ráfky z lehkých sliltin, Palubní počítač, Tempomat, ....
Obrázek
Odpovědět