RC model Astra H a Zafira B

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
nedy666
Kontaktovat uživatele:

RC model Astra H a Zafira B

Příspěvek od nedy666 »

Ahoj zdravím vás všechny delší dobu koukám po modelu konkretně zafiry, a to v možnem RC provedení (stavěno na jiném podvozku, dá se něco takovýho sehnat, připadně udělat z laminatu nebo z jinýho materialu udělaná "skořepina" jakoby zafiry?! Dotaz dodatečně to co má roman v dílně na obraze je jen model, nebo je to RCčko!? Nemáte někdo na to plány případně ať už na astru či zafiru. Muzu to nějak prubnout z plánu ve vektorech ale asi by to bylo složitejší. Rád bych si ten model zhotovil. ;) děkuji za info máte s tím někdo zkušeností, třeba by ten "kompozit šel nějak seskládat. neříkam že je to nějaký dělo ale byla by to frajeřina se s tím prohánět s modelem ve skutečnosi, opravdoví RCmani to ví;)
popř.jestli více co použít za podvozek a čím osadit kostru_koustru udělat nejlíp samonosnou odlitek...z vektorových plánu, , nejlépe převedeno do 3D
ale klído dám i na něco jednodušsího.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
Reklama

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: RC model Astra H a Zafira B

Příspěvek od Frydex »

Vím určitě, že hotová kastle sehnat nejde. Už jsem taky koukal po všem. Každopádně jestli něco takového vyrobíš, tak budeš frajer, vůbec si nedovedu představit jak to budeš dělat. Jak= chceš měřítko ? 1:10 ?
To co má Roman na dílně vyfoceno, je jen model. Skrolant ho má doma, je to vlastně i jeho Zafka 8-)
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek
BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius »

U nás v práci borci uspěšně vyrobili kastli fiesty. Z 3D modelu udělali kopyto a na to pak potáhli zahřátým plastem ze kterého se vyrábějí tyhle kastle na RC auta. Takže možné to je ;-) Kdyžtak bych za nima mohl zajít a zjistit víc.
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563
kulisek91

Příspěvek od kulisek91 »

ono udělat 3D model není moc těžká práce :) jde o to s tím trošku umět a pak ho mít kde vyrobit.
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
kulisek91

Příspěvek od kulisek91 »

jak jsem tak projížděl forum,šiml jsem si tohoto témata..nedávno jsem na jednom nejmenovaném foru našel tento model

takže jak tu psal nedy666 dalo by se udělat vše.Pokoušel jsem se o astru nebo zafiru ale nemám na to nervy :D

tak aspoň takhle aby šlo vidět jak to vypadá

třeba časem se mi podaří udělat ta skořepina zafiry nebo astry a uvidíme co bude dál :)
Přílohy
aaa.jpg
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
Midzi

Příspěvek od Midzi »

tak ak ovladas solid, catiu tak to nebude problem
Astra H combi 1,9cdti 88kW Cosmo automat

Moja prvá Astra

Obrázek
kulisek91

Příspěvek od kulisek91 »

no solid jakš takš ovládám :D už se něco tvoří ale jde mi to pomalu páč mám na práci i jiné věci :D
Midzi

Příspěvek od Midzi »

tak potom este mozes urobit aj simulaciu obtekania vzduchu okolo karoserie. Zo Solidu to sice nebude az tak presne, ale staci :mrgreen:

Moja prvá Astra

Obrázek
kulisek91

Příspěvek od kulisek91 »

no až tak daleko jsem se nikdy nedostal :D ale jak se říká..všechno je jednou poprvé :)
Midzi

Příspěvek od Midzi »

tak tak, pred 3 mesiacmi som netusil co je to Adams a teraz v nom robim simulaciu a porovnanie jazdy bez/s ESP/ABS. A este po mne jeden profesor simulaciu obtekania vzduchu okolo karoserie pomocou Fluent no na toto si pekne dlho pocka.

Moja prvá Astra

Obrázek
Odpovědět