mam dotaz, jestli najdu v knize Jak na to - Astra-H Zafira-B postup nastaveni rozvodu (pri vymene remenu, kladek) i pro motor Z16LET? Nebo je tam jen navstivte odborny servis....
Postup vymeny rozvodu - Z16LET
Postup vymeny rozvodu - Z16LET
Zdravim,
mam dotaz, jestli najdu v knize Jak na to - Astra-H Zafira-B postup nastaveni rozvodu (pri vymene remenu, kladek) i pro motor Z16LET? Nebo je tam jen navstivte odborny servis....
Pripadne jestli nekdo nemate primo postup; pripravek pro zafixovani vacek mam.....Diky.
Opel Astra-H Caravan 1.6T (Z16LET) (2007)
- Reklama
Re: Postup vymeny rozvodu - Z16LET
neviem nakoľo si zručný, ale tu na fóre je veľa dobrých odborníkov
rozvody su základ motora, tak aby si niečo ...
rozvody su základ motora, tak aby si niečo ...
ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
Jo par motoru uz mi proslo rukama + vcetne vlastnorucne poskladanyho C20LET kterej ma nakejch 350+ poniku 
V "Jakna to" je to všeobecne pre Z16 str.167
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Jo diky VojtaOpelovi (Fridexovi tez dikyKesi píše:V "Jakna to" je to všeobecne pre Z16 str.167
Takze rozvody zadna veda, motor do HU, ryska dole, rysky na vackach proti sobe + vrazit tam pripravek na aretaci. Pak staci imbusem c.6 natocit vodici kladku, povolit remen. Nova sada INA je vcetne sroubu, oirginal byly zalepeny modrym lepidlem, takze sem dal tez, momenty 25Nm (napinaci 20-25Nm). Novy remen tam jde celkem ztuha, ale jde tam. Pridavam ilustracni foto zaaretovanych vackovych kol.
Jeste poznamka, v sade od INA je napinaci kladka Litens (puvodni stejne znacky, jen ma znaky GM jeste) ovsem nemela dirku na aretaci pro montaz! Proc, nevim......

Jeste poznamka, v sade od INA je napinaci kladka Litens (puvodni stejne znacky, jen ma znaky GM jeste) ovsem nemela dirku na aretaci pro montaz! Proc, nevim......