Montáž parkovacího asistenta ZAFIRA B - oem look

Návody ze všech sekcí na jednom místě
Odpovědět
Hvězdič

Montáž parkovacího asistenta ZAFIRA B - oem look

Příspěvek od Hvězdič »

Ahoj,

nedávno jsem pořídil domů Zafiru B (cosmo, 1.9 88kw) a absence parkovacího asistenta mi docela vadila. Nechtěl jsem vrtat nárazník v horní části, což je podle mě dost nevzhledné - vydal jsem se tedy origo cestou. P.s. ignorujte bordel - je to taková odkladová místnost kde je vše co se mi jinam nevešlo, a zároveň trochu dílna :D

Co tedy budeme potřebovat:

1) Lištu pro parkovací senzory z nárazníku který je měl (doporučuji allegro - i přes to že mají defaultně zaškrtnuto že neposílají za hranice, málo který odmítne, a ceny jsou super, popřípadě zkuste vrakáče...
2) Neorigo parkovacího asistenta (doporučuji 400,- +, měl jsem v ruce jeden za 300 a senzory byli v pořádku ale tišťák ne - takže to pípalo kdy se tomu chtělo) - já jsem koupil jen s pípákem, protože display by mi v interiéru akorát tak vadil.
3) Pořádné lepidlo (já jsem na moje BMW lepil pomocí mamut glue, teď t-rex od soudalu - obojí jsou silikony cca do 150,- což není tak strašné + vteřiňák
4) Nožovou pilku + vrtačku
5) Kobercový řezák

Postup:
A) Sundáme nárazník - to není nic složitého, v podběhách co strana 2x torx t20, pod nárazníkem zespod jsou 2 plastové cvočky, sundat zadní světla, odtáhnout nárazník od kola (drží na každé straně asi na 2 klipsnách), pod světlama pak pomocí šroubováku sundat z držáků a je to.
B) Vyřízneme si dle přiložené lišty díry do nárazníku
Obrázek
image upload with preview
C) Odřežene plastové čuflíky co jsou na liště prakticky k ničemu
Obrázek
how to print screen on pc
D) Pokud máte senzory větší než jsou díry - vemte prořezávač na vrtačku. Vrtejte zezadu!!! - aby jste si nepoškrábali lištu, popřípadě upravte řezákem... Senzory pak do lišty zalepte silikonem.
Obrázek
image hosting over 10mb

(po zandání senzorů do nárazníku doporučím použít vteřinové lepidlo a objet každý senzor kolem dokola :-) )

E) Natlačte pořádně lepidla na hranu a přitiskněte - například t-rex se vcelku schopně přilepí hnedka a pak drží :-)
Obrázek
20mb image hosting
F) Po zatvrdnutí vemte vrtačku, vyvrtejte díry dle otovrů a použijte patenty co jste buďto sundali z předchozího nárazníku, nebo si je v autokelly za cca 15kč / ks kupte.. :P
G) Dráty pomocí pásek stáhněte k sobě, ať vám nečumí z nárazníku dolů
Obrázek
image upload no limit
H) Sundáme si záslepku, uděláme do ní řezákem díru a protáhneme dráty dovnitř.
Obrázek
upload img

No a teď už jen pokračujte v montáži dle návodu z asistenta :P

A nakonec jak by to asi mělo vypadat

Obrázek
how to screenshot on windows

Doufám že někoho tenhle návod bude inspirovat :-)
Reklama

mironto

Re: Montáž parkovacího asistenta ZAFIRA B - oem look

Příspěvek od mironto »

Pekna praca. V kroku C nemali ist tie cudliky do vyvrtanych dier v narazniku? Asi by to potom aj lepsie drzalo, ako len na lepidle.
Hvězdič

Re: Montáž parkovacího asistenta ZAFIRA B - oem look

Příspěvek od Hvězdič »

Tak jsem to měl v plánu, ale ani v origo nárazníku nijak extra nedrží - protože to má výrobce špatně vymyšlené ... Je to jen plastová tyčka a konec je roztavený - tudíž při demontáži se poškodí a pak je nepoužitelná - proto jsem to udělal přímo, a věřím dražšímu lepidlu :-)
Odpovědět