Prva zarucna kontrola Opel
Re: Prva zarucna kontrola Opel
pepino ja to pochopil jak jsi to myslel je to hnus.kafe starsbuck nejlepsi priklad.
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
- Reklama
OK, ja rešpektujem každý rozumný názor
Keď som si kúpil prvé novučičké auto, tak som chodil iba do autorizovaného servisu, bol to FIAT. Napočúval som sa srandičiek o fiatoch a vždy som sa z toho len smial. Nikdy som s týmto autom za viac než 10 rokov nemal nejaký extra problém, v podstate som do toho len tankoval, menil olej, filtre a občas brzdové obloženie, raz za tie roky výfuk a sviečkové káble, to bolo asi všetko. Ešte aj žiarovky tam boli po desiatich rokoch všetky fabrické, okrem jednej na ŠPZke
A ceny? No neviem ako mi to účtovali, ale vždy som platil bagateľ. Keď som niekomu ukázal fa. za servis (výmeny náplní, filtrov, diagnostika motora, a i.), tak neverili a nadávali na celý svet, pretože oni platili v Renaulte, či Opli omnoho viac
Ale jedného dňa som pochopil, že existuje ešte lepší servis, ktorý má ešte lepší prístup ku zákazníkovi, ešte lepšie ceny, atď. Robia hlavne značku Opel, ale nemajú problém viac menej s akoukoľvek značkou. Pokiaľ niečo nerobia, tak to povedia na rovinu (napr. výmena rozvodov na niektorých "špecialitách" je náročná a nemôžu mať prípravky na všetky značky tohto sveta). Nerobia s tým žiadne problémy a rovno ti poradia, kde máš ísť, kde ti to spravia, hoci je to ich konkurencia. Aj preto som zmenil značku Fiat za Opel a zatiaľ chodím len tam. Celkom by ma zaujímalo porovnanie, koľko by som ušetril pri tomto servise povedzme za 5 rokov od kúpy nového auta a koľko by som získal pri pravidelnom servise v oficiálnom Opli. Ťažko sa ku tomu dostaneme, ale ja som aj tak presvedčený, že by mi to za to stálo
Čo sa týka zvolávačiek. Tak nemyslite si, nie sú mechanici a majitelia takýchto servisov všetci len nejakí sedláci. Dobre vedia čo sa deje. Fakt je aj ten, že niektoré takéto servisy investujú do náradia, prístrojov a vzdelania viac ako originálny servis. Možno si niektorí všimli, že ceny náhradných dielov a hlavne kadejakých volovín, sú v Opli často horibilné a preto robíme čo? Hľadáme lacnejšiu alternatívu

Keď som si kúpil prvé novučičké auto, tak som chodil iba do autorizovaného servisu, bol to FIAT. Napočúval som sa srandičiek o fiatoch a vždy som sa z toho len smial. Nikdy som s týmto autom za viac než 10 rokov nemal nejaký extra problém, v podstate som do toho len tankoval, menil olej, filtre a občas brzdové obloženie, raz za tie roky výfuk a sviečkové káble, to bolo asi všetko. Ešte aj žiarovky tam boli po desiatich rokoch všetky fabrické, okrem jednej na ŠPZke

Čo sa týka zvolávačiek. Tak nemyslite si, nie sú mechanici a majitelia takýchto servisov všetci len nejakí sedláci. Dobre vedia čo sa deje. Fakt je aj ten, že niektoré takéto servisy investujú do náradia, prístrojov a vzdelania viac ako originálny servis. Možno si niektorí všimli, že ceny náhradných dielov a hlavne kadejakých volovín, sú v Opli často horibilné a preto robíme čo? Hľadáme lacnejšiu alternatívu

Tak dneska 1.garančka ve Znojmě v autorizáku za 800kč, plus dovezený olej s filtrem za 900(i s poštovným).
Celkem za 1700kč, nevěřil jsem vlastním uším, že to jde až takto.
Celkem za 1700kč, nevěřil jsem vlastním uším, že to jde až takto.
Zafira B(rok 2011) 1.6(85kW)
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
už nebudu mít 2 zaruční prohlídku jdu někdy v červnu / praha /, asi si ale bokem koupim jiný brzdy učinejší kupříkladu ty Zimmermany nebudou mít oni problem to tam namontovat, či se nějak vymlouvat?! Vím jen že si sem tam někdo vozí olej ale to nechci, ale ty brzdy bych brál když to dostanou v krabicích tak by neměl být problém to tam dát ne když to bude otypovaný pro daný model auta. Myslím tím nazor toho servisu. Díky za info, popř. zda někdo něco takovýho už dělal. 

Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
Nerád by som mal "označenie bojovníka proti značkovému servisu", ale mám rád, keď sú veci dané na pravú mieru. Tu si môžete niečo prečítať, spolu s drobnou zmenou platnou od 1.6.2013 (myslím)
http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000618/ ... nackoveho-
http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000618/ ... nackoveho-
Vratim sa tu k starej teme. Minuly mesiac som bol na prvej servisnej prehliadke so Zafirou. Vymena oleja, filtrov, cistenie klimy. Faktura 205 EUR. Ked som si pozrel rozpis, neveril som vlastnym ociam. Liter oleja Dexos2 za 25,98 EUR. Dali mi tam 4.5 litra, cize viac ako polovica sumy len za olej. Ked sa tu najde niekto, kto bude tvrdit, ze 500% prirazka je normalna, tak mozem povedat, ze som nemal problem chodit s novym Puntom do autorizovaneho servisu sest rokov, pretoze si na oleji uctovali 10 EUR/liter za este drahsi Selenia Gold. Pochopil by som, keby si nauctovali viac hodin alebo este nejake ukony, ale dat si takuto prirazku na olej je podla mna prinajmensom drze.
Keby som aspon platil za kvalitu, ale v tomto autorizovanom servise maju problem so zakladnymi vecami o ktorych by som tu vedel pisat romany. Napr. vymenu dvoch zadnych parkovacich senzorov, ktore vykazovali nejaku chybu za nove. Po celom dni auta straveneho v servise mi pred stvrtou zavolali, ze sa im to nepodarilo vymenit, lebo je nejaky problem s programovanim. Samozrejme mi neponukli nahradne vozidlo, zakaznik staraj sa, ako sa dostanes 30km domov a zariad si, ako odvezies na druhy den dieta do skolky. Na druhy den mi vytazoslavne zavolali, ze uz je to urobene, vraj to museli "cele zresetovat". WOW.
Keby som aspon platil za kvalitu, ale v tomto autorizovanom servise maju problem so zakladnymi vecami o ktorych by som tu vedel pisat romany. Napr. vymenu dvoch zadnych parkovacich senzorov, ktore vykazovali nejaku chybu za nove. Po celom dni auta straveneho v servise mi pred stvrtou zavolali, ze sa im to nepodarilo vymenit, lebo je nejaky problem s programovanim. Samozrejme mi neponukli nahradne vozidlo, zakaznik staraj sa, ako sa dostanes 30km domov a zariad si, ako odvezies na druhy den dieta do skolky. Na druhy den mi vytazoslavne zavolali, ze uz je to urobene, vraj to museli "cele zresetovat". WOW.
A to ktorýže autorizák je taký "perfektný"?
Astra H Caravan 1.7 CDTi, 59 kW, r. v. 2005
Precitaj si vlakno o mojej Zafire, chodim do servisu, kde som auto kupil.
To,že se sežene na netu dexos 2 za jiné peníze nic neznamená.
Oficielní ceník za lt Opel je :
Kód dílu 1942000
Název dílu 0-OIL, ENGINE
Cena bez DPH 390,5 Kč
Cena s DPH 472,5 Kč
DPH 21.0 %
Je to jako u všech jiných automobilek.
Ofiko cena BMW oleje je 578,-lt
A seženeš ho na netu i pod 200,-
Jel jsi do autorizáku,tak dodržují ceník doporučený importerem,co je na tom divného?
Náš slavný koncern\VAG\ má LL olej dokonce až za 800 a taky ho seženeš pod 200.
Oficielní ceník za lt Opel je :
Kód dílu 1942000
Název dílu 0-OIL, ENGINE
Cena bez DPH 390,5 Kč
Cena s DPH 472,5 Kč
DPH 21.0 %
Je to jako u všech jiných automobilek.
Ofiko cena BMW oleje je 578,-lt
A seženeš ho na netu i pod 200,-
Jel jsi do autorizáku,tak dodržují ceník doporučený importerem,co je na tom divného?
Náš slavný koncern\VAG\ má LL olej dokonce až za 800 a taky ho seženeš pod 200.
Akoze nic neznamena? Znamena to, ze nakupna cena oleja pre Opel je este nizsia. To, ze je nieco v cenniku, neznamena, ze to su ak skutocne predajne ceny. Je na rozhodnuti kazdeho predajcu/servisu, aby si urcil svoju cenu na nahradne diely. Ja som kupil original nove elektrony od oficialneho dealera Opla z Nemecka za 115 EUR/ks + 10 postovne a v cenniku je uvedena cena 296 EUR/ks.