Oprava alternátora - vymenený diódový mostík, funguje a dobíja, ale po asi 2 km sa opäť rozsvieti kontrolka baterie, ale chvalabohu už nie tie ostatné. Kde môže byť chyba?
Nedobíja?
Nedobíja?
Ahojte, kto poradí. Rozsvietilo sa kontrolka batérie, neskôr postupne ABS, ESP, airbag, odišli serva, nakoniec aj svetla a komplet elektrina
alternátor nedobíjal
Oprava alternátora - vymenený diódový mostík, funguje a dobíja, ale po asi 2 km sa opäť rozsvieti kontrolka baterie, ale chvalabohu už nie tie ostatné. Kde môže byť chyba?
Astra H Caravan, 1.9 CDTI, 74kW, 2006
- Reklama
Re: Nedobíja?
Pozri servisne menu ci fakt dobíja, ak ano, skús cez diagnostiku pozriet ci nieco neukaze
Astra H 2005 Caravan, 1,7 CDTI 59kW (Chip 74kW) Elegance, op-com, Opel EPC, Tech 2 www.dpfrenovacie.sk
mám iba BID takže servisné menu mínus, merané voltmetrom na batérii pri záťaži okolo 13.7V
Takze dobíja, ostáva diagnostika, mam opcom, ak by trebalo, zastav sa kedže si z PO ako ja
Astra H 2005 Caravan, 1,7 CDTI 59kW (Chip 74kW) Elegance, op-com, Opel EPC, Tech 2 www.dpfrenovacie.sk
-
miromarcelka
- Kontaktovat uživatele:
Skús si odmerat napätie multimetrom že ,minus meraj na motore a plus na baterke. A uvidíš či máš dobre ukostrený motor. Ja som mal na baterke 13,5V a na motore 13,9V - 14,1V. Po ukostrení motora je to ok.
Opel Astra H Caravan 1,9CDTi ,74kw,2007 , www.prevodovka-opel-m32.webnode.sk
Dnes opať merané okolo 13.4V, zapnuté svetla a zvysene otacky na baterke 14.1V na kostre motora 14.2V, kontrolka svieti, po vypnutí motora zhasne a rozsvieti sa vzdy po nejakých 2 km 
-
miromarcelka
- Kontaktovat uživatele:
Regulátor napätia si menil spolu s diodovým mostíkom? Správne má fungovat aj na volnobehu min. 13,8V ked pozapínaš spotrebiče tak môže na 2-3sec. poklesnút napätie a znova sa vrátiť na pôvodné napr 14.1V.
Opel Astra H Caravan 1,9CDTi ,74kw,2007 , www.prevodovka-opel-m32.webnode.sk
Sorry iba TID (dvojriadkový, iba čas datum a nazov stanice) nasiel som aj návody co vsetko TID ukazuje ale mne to nerfuguje 
Takze sa mi podarilo zobrazit napatie na TID
najazdene asi 50km, samozrejme po 2km sa kontrolka rozsvietila
pocas celej doby napatie okolo 14.1V