Vykon motora
- maro.sk
- Kontaktovat uživatele:
Vykon motora
V poslednej dobe mam pocit, ako keby motor nejako slabsie tahal a akceleroval. Pozorujem to hlavne na dialnici, ked si nastavim na tempomate 155 km/h (podla GPS) a ked pride nejake dialnicne stupanie, auto neudrzi rychlost a spomali na cca 145 km/h. V aute sedim sam, kufor je skoro prazdny.
Neviem ci je to iba moj pocit, alebo sa naozaj nieco deje, ale zacal som to pozorovat tento rok. Auto ma najazdenych cca 50.000 km, motor je benzin, 1.6, 85 kW.
Pravidelnu rocnu servisnu prehliadku som mal pred mesiacom, auto je vraj v poriadku.
Neviem ci je to iba moj pocit, alebo sa naozaj nieco deje, ale zacal som to pozorovat tento rok. Auto ma najazdenych cca 50.000 km, motor je benzin, 1.6, 85 kW.
Pravidelnu rocnu servisnu prehliadku som mal pred mesiacom, auto je vraj v poriadku.
Astra H 1.6/85kW Enjoy (2008)
- Reklama
- maro.sk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vykon motora
Vacsinou 95, obcas 98. Benzinu s etanolom sa vyhybam.
a u jakejch benzinek? já teda mám 77kw a navíc kombíka, ale 155 bych na dálnici snad ani nechtěl jet, už kvůli spotřebě 

- maro.sk
- Kontaktovat uživatele:
OMW, Total, Esso. Nemecke dialnicne benzinky na trase Luxembourg - Bratislava a naspat 
Palivom by to snad nemalo byt.

Palivom by to snad nemalo byt.
Je teplo a vzduch víc ohřátý. Teplotou se rozpíná, tudíž se v něm vyskytuje míň molekul kyslíku, než v zimě (ve stejném objemu). A kyslík je důležitý pro hoření směsi. Tím, že ho motor nasaje míň (kyslíku ve stejném objemu vzduchu), tak se dávkuje i míň paliva (díky vyhodnocení lamdasondy - poměr vzduch/palivo) a motor nemusí mít takový výkon. Stejně tak má na to vliv nadmořská výška. S vyšší nadmořskou výškou je vzduch řidší, klesá barometrický tlak, a ve vzduchu se vyskytuje míň kyslíku. ...myslím, že tak jsme se to ve škole nějak učili... 

Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
- maro.sk
- Kontaktovat uživatele:
Takze som nakoniec skocil do servisu. Auto totiz zacalo nejako vrcat (zvuk ako ked klepe dizel, aj ked mam benzin..), tahalo podozrivo slabo, rozsvecovala sa kontrolka servisu, vypinal sa tempomat na dialnici a podobne veci.
Poobede mi zo servisu zavolali, ze je nejaky problem s ventilmi, ze objednali nejake nahradne diely a zajtra by to snad malo byt hotove. Kedze auticko prave zacalo svoj stvrty rok zivota, som celkom rad, ze mam dokupenu zaruku +2 roky, kedze mi potvrdili, ze to bude zarucny srvis..
Takze som zvedavy, co bude zajtra. V servise sice hovoria po francuzsky a ja po anglicky, ale snad sa dohovorime. Alebo si zoberiem tlmocnika a podelim sa s vami o popis riesenia problemu.
Drzte palce!
Poobede mi zo servisu zavolali, ze je nejaky problem s ventilmi, ze objednali nejake nahradne diely a zajtra by to snad malo byt hotove. Kedze auticko prave zacalo svoj stvrty rok zivota, som celkom rad, ze mam dokupenu zaruku +2 roky, kedze mi potvrdili, ze to bude zarucny srvis..

Takze som zvedavy, co bude zajtra. V servise sice hovoria po francuzsky a ja po anglicky, ale snad sa dohovorime. Alebo si zoberiem tlmocnika a podelim sa s vami o popis riesenia problemu.
Drzte palce!