Vymena radia za 1DIN

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..

Moderátoři: Samothe, AstraMan, Radoš92, Frydex, Oton

Uživatelský avatar
Lukr
Příspěvky: 5
Registrován: 31 črc 2017, 13:02

Re: Vymena radia za 1DIN

Příspěvek od Lukr » 26 lis 2017, 15:41

Sutner píše:edit: pro LUKR: ten palubní počítač prý jde pomocí BT konektoru OBD2 zobrazit i v multimed radiu
Jo, no vidíš to, to mě nenapadlo. Díky! Sice neplánuji dávat 2din radio, kde by to zobrazení nejspíš mělo smysl, ale jako informační panel použít mobil, kterým bych se napojil na tu BT diagnostiku je asi zatím nejlepší řešení. Jinak, když jsi měnil to radio, zkoušel jsi to i bez volantového adaptéru? Zajímá mě, o které tlačítka přímo příjdu, jestli jen o pravou stranu (volume, next, prev), nebo i o tu levou? Protože jsem teď na netu narazil na zajímavý postup, jak se dostat do BC/hidden menu přes tlačítka na levé straně volantu.

A ještě jedna věc. Červený vodič na adaptéru radia jsem plánoval napojit na červený vodič zapalovače (je to asi nejbližší), akorát připojený transmitter svítí i přes vypnutý klíček. Znamená to, že bych si nejspíš nepomohl a radio by jelo furt. Jak se dá toto nejšetrněji vyřešit? Kde nejblíž k radiu najdu jištěný vodič, který má signál po zastrčení/pootočení klíčku?
Opel Astra H GTC, 1.9CDTI (110kW)

Reklama
 

Sutner
Příspěvky: 8
Registrován: 13 lis 2017, 15:59
Bydliště: Praha 6

Re: Vymena radia za 1DIN

Příspěvek od Sutner » 26 lis 2017, 18:24

Tak s elektrikou ti neporadím, já si to nechal namontovat. Mám tohle:http://xtrons.cz/cs/detail/xtrons-pf75oloa-b/5691/s montáží a rámečkem 14k Kč.
jestli je tam nějaký adaptér nevím, ale ovládání z volantu funguje, funguje Palubní počítač, pouze mi uživatel Pepas nastavil ten displej(není tam řádek pro radio, ale přibyla jedna ikonka settings)
edit: taky jsem dostal z německýho Opel fora návod, jak se přes tlačítka dostat na BC settings, ale nešlo to, hodiny a datum nastavíš s pomocí OP COM
edit2: jestli máš GID displej, tak je to prý jenom úprava SW, umí prý to každý servis. Mě ale ve zančkovém servisu řekli, že když mám neorigo radio, tak mi to neudělají, snad jedině kdybych vyměnil CD30 za něco vyššího

nuclearb
Příspěvky: 8
Registrován: 06 bře 2016, 20:30

Re: Vymena radia za 1DIN

Příspěvek od nuclearb » 07 srp 2019, 19:22

A ještě jedna věc. Červený vodič na adaptéru radia jsem plánoval napojit na červený vodič zapalovače (je to asi nejbližší), akorát připojený transmitter svítí i přes vypnutý klíček. Znamená to, že bych si nejspíš nepomohl a radio by jelo furt. Jak se dá toto nejšetrněji vyřešit? Kde nejblíž k radiu najdu jištěný vodič, který má signál po zastrčení/pootočení klíčku?[/quote]

Až na tohle přijdeš, tak dej vědět, protože s tím mi taky nikdo zatím neporadil. Zatím mám zapojeno k zapalovači.
Astra H ,1.6 85 kW - 2007

judasiscariot
Příspěvky: 1
Registrován: 27 pro 2019, 11:19

Re: Vymena radia za 1DIN

Příspěvek od judasiscariot » 03 bře 2020, 10:57

Některé zapalovače jsou jako tzv. power outlet - čili jedou furt i po vytažení klíčku.
Jestli to náhodou také nebude tvůj případ.
Kam ten vodič rádia patří dle wiring diagramu?

ttom
Příspěvky: 6
Registrován: 14 lis 2018, 15:49

Re: Vymena radia za 1DIN

Příspěvek od ttom » 03 bře 2020, 13:26

Osvětlení zapalovače u mé astry vyrobená 12/2007 se spíná s klíčkem. Jestli to je u tebe stejný, tak bych to zapojil tam.

Uživatelský avatar
vasekpetr1
Příspěvky: 228
Registrován: 06 srp 2016, 15:05
Bydliště: Hospoda (Červená) u Třebíče

Re: Vymena radia za 1DIN

Příspěvek od vasekpetr1 » 03 bře 2020, 17:55

Já tedy moc nechápu, o čem se tu debatuje, ale přece spínaný plus (+CS) a trvalý plus (+12V) je v tom odpojeném din konektoru původního rádia i s kostrou (GND), tak proč tu vymýšlíte nějaké krkolomné zapojení ze zapalovače a spol? Nebo jde o něco jiného? Tel Mute je jasný...
CD30 MP3 Zafira B 1.jpg
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (
Červené )...

Odpovědět