OPCOM - vase skusenosti

Od klimatizace až po xenony

Moderátoři: Samothe, AstraMan, Radoš92, Frydex, Oton

Odpovědět
Uživatelský avatar
vasekpetr1
Příspěvky: 223
Registrován: 06 srp 2016, 15:05
Bydliště: Hospoda (Červená) u Třebíče

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od vasekpetr1 » 28 led 2019, 09:20

Nevím, od koho jsi ten daný model bral, ale u mého OP-COMu bylo na stránkách od Číňana výslovné upozornění, že nemám přehrávat nebo se pokoušet o aktualizaci FW, jinak dojde k znefunkčnění diagnostiky...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (
Červené )...

Reklama
 

bezdo
Příspěvky: 15
Registrován: 13 úno 2015, 10:51

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od bezdo » 28 led 2019, 09:28

Ahojte,mimo tohto problemu....
Prosim Vas cita vam live data na motore A 16XER? Tento motor je vo viacerych typoch Zafira,H,J...ale neviem ci tam to funguje alebo nie?
Neviem ci je to zavisle na rocniku,type auta-H,J,K, alebo type motora?
Pytal sim sa aj SS,ale odpoved som nedostal.
Astra J ST 2012 A16XER

bezdo
Příspěvky: 15
Registrován: 13 úno 2015, 10:51

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od bezdo » 28 led 2019, 09:48

vasekpetr1 píše:Nevím, od koho jsi ten daný model bral, ale u mého OP-COMu bylo na stránkách od Číňana výslovné upozornění, že nemám přehrávat nebo se pokoušet o aktualizaci FW, jinak dojde k znefunkčnění diagnostiky...
Ak ma verziu, ktorá sa da flashnuť nie je problem.
Obavam sa ale, ze verzia priamo od cinana 1.99 sa neda, myslim ze iba 1.70. teraz som ju kupoval a prave preto som si vybral tu kde bolo napísane , že sa da spraviť flash.
Astra J ST 2012 A16XER

jech
Příspěvky: 7
Registrován: 28 led 2019, 02:02
Bydliště: Plzeň

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od jech » 28 led 2019, 10:33

vasekpetr1> Takové upozornění jsem tam neměl. Každopádně FW sem se jal flashovat až když všechny možný pokusy selhaly. Každopádně to přeflashovat šlo a diagnostika dál komunikuje s PC. S autem ovšem nikoliv. Online aktualizace by mi to samozřejmě poslala do kytek, to tam mám napsané.

bezdo> Já tam žádné upozornění, abych to neflashoval, neměl. Dokonce jsem obdržel CD s návodem na flashování a různými verzemi FW. Bohužel se to se všemi chová úplně stejně.
Vectra C 2005/2006, 1.9 CDTI 88kW Z19DT

Igi
Příspěvky: 23
Registrován: 23 led 2017, 20:20

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Igi » 29 led 2019, 12:29

jech> mal som podobné problémy, skúšal som to na Win XP, Vista a 7 a nič. Nakoniec som kupil inú z číny a s tou som sa pripojil na druhý krát.
Už to tu niekto napísal, že s tými čínskymi je to lotéria.
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER

jech
Příspěvky: 7
Registrován: 28 led 2019, 02:02
Bydliště: Plzeň

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od jech » 29 led 2019, 13:35

Igi> Taky mi přijde, že mám vadný kus. Objednal jsem z Aliexpresu novou, tentokrát verzi 1.7, kde je výslovně psané, že jde přeflashovat. Ale zase tam je také výslovně napsané, že to běží jenom s 32bit Windows XP nebo 7. Tak uvidím...

Když to stojí $14,50, tak než se s tím celý den trápit, to je výhodnější objednat si prostě nový kus.
Vectra C 2005/2006, 1.9 CDTI 88kW Z19DT

Igi
Příspěvky: 23
Registrován: 23 led 2017, 20:20

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Igi » 30 led 2019, 14:10

jech> prvú som kúpil 1.9, alebo tak nejako a teraz druhú 1.70 a tá šlape. Verziu 1.9 som preflasoval na 1.5, 1.7 a neviem ešte aké, ale nepomohlo to.
Ten WinXP resp. 7 píšu, ale mne to ide na Vista 32-bit...našťastie.
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER

jech
Příspěvky: 7
Registrován: 28 led 2019, 02:02
Bydliště: Plzeň

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od jech » 30 led 2019, 15:04

Igi> Díky moc za zkušenosti, snad to s tou novou krabičkou bude šlapat. Dám pak vědět, až dorazí. Mně z logiky věci přijde, že s verzí Windows to nesouvisí. Pokud by byl problém v tom, tak přeci nepůjde komunikace mezi PC a tím HW. Ta ale šlape, flashování funguje, vyčítání verze i ID je bez problémů. Akorát to nemluví s autem.
Vectra C 2005/2006, 1.9 CDTI 88kW Z19DT

Uživatelský avatar
vasekpetr1
Příspěvky: 223
Registrován: 06 srp 2016, 15:05
Bydliště: Hospoda (Červená) u Třebíče

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od vasekpetr1 » 30 led 2019, 16:28

Chtělo by to zkusit třeba i na jiném autě, které podporuje OBD, jestli se diagnostika spojí...
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (
Červené )...

Igi
Příspěvky: 23
Registrován: 23 led 2017, 20:20

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Igi » 31 led 2019, 11:04

Máme doma dve astry háčka a 1.9 opcom nešiel ani na jednej. Maximálne, sa za nejakej konštelácie nastaveni udialo, že na palubnom počítači namiesto čísel ostali pomlčky počas pripojenia, nejak preblikla palubka, ale inak nič. Druhym opcomom som čítal závady a bola tam nejaká chyba komunikácie cez OBD. Neskúmal som o čo šlo, ale možno to súviselo s tým zlým opcomom.

Inak zaujímavé je, že na astre z r 2009 funguje tzv pedal test, ale na tej z 2005 nie, pritom viem, že tam sú určite aj aktuálne závady.
Astra H Z18XE
Astra H Caravan Z16XER

Odpovědět