OPCOM - vase skusenosti

Od klimatizace až po xenony

Moderátoři: Samothe, AstraMan, Radoš92, Frydex, Oton

Odpovědět
milos51
Příspěvky: 6
Registrován: 27 pro 2018, 21:04

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od milos51 » 03 bře 2019, 12:38

jech píše:Dělal jsem to na Windows 7 32bit, zkusím ještě, jestli to poběží i na W10 64bit.
Uz sa mi veze z ciny verzia 1.70 a na NTB mam W10 64bit ... skusal si to , slape to? ak nie tak tam budem musiet nahodit W7 32bit.

Reklama
 

Uživatelský avatar
milosh
Administrátor
Příspěvky: 6142
Registrován: 02 kvě 2008, 21:03
Bydliště: Ústecko

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od milosh » 03 bře 2019, 21:21

Mám starší verzi a jede na Win 10 64 bit úplně v pohodě, takže bez obav ;)

milos51
Příspěvky: 6
Registrován: 27 pro 2018, 21:04

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od milos51 » 22 dub 2019, 20:05

teraz mi prisiel Opcom z ebay mam verziu 1.7 ak by niekto chcel soft co bol ku tomu rad poskytnem. Slape mi to pod win 10 64bit. Na CD boli tri adresare: Opcom 2012, op-com 2014, OPCOM 201008.
Přílohy
opcom v1.7.jpg

sopeto
Příspěvky: 4
Registrován: 29 kvě 2014, 15:01

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od sopeto » 07 srp 2019, 08:38

ahojte, ma niekto link na stiahnutie OPCOM 150406b pre china clone? nikde to neviem najst. pripadne ak by mohol niekto uploadnut niekam. dakujem

Opelujem
Příspěvky: 1
Registrován: 20 zář 2019, 15:13

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Opelujem » 20 zář 2019, 16:12

Ahojte,

ospravedlňujem sa, ak sa to tu už riešilo, ale nemám kedy prejsť toto vlákno celé.

Ide mi o záznam „živých dát“ a vytvorenie logu – predpokladám, že na to slúži tlačidlo Record v sekcii Measurement block. Čínsky OP-COM 2013 mi totiž po jeho stlačení spadne. Windows 7 64bit.

Čo sa týka mojich skúseností s čínskym OP-COMom:
1. Tiež som sa popálil a kúpil „najnovšiu“ verziu 1.99, ktorá však nefungovala (pár jednotiek načítala, ale motor nie).
2. Potom som kúpil verziu 1.70 a tá už funguje lepšie, aj keď nie na očakávania. Live data sa mi podarilo nakoniec zobraziť, ale musel som zvoliť motor Z17DTR, hoci mám Z17DTJ (ak zvolím DTJ, sú tam len prázdne políčka)

Neriešil teda niekto to spadnutie OP-COM-u po stalčení tlačidla RECORD? resp. aj Export to a file sa tak správa.

Diki

Uživatelský avatar
aurel
Příspěvky: 23
Registrován: 23 led 2014, 18:52
Bydliště: Žilina

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od aurel » 14 pro 2019, 19:28

Ahojte, prosim vas, vedel by mi niekto uploadnut funkcnu verziu waux-com 12. Vymenil som display na GID a z povodnou verziou 10 sa knemu nedokazem pripojit (k ostatnim jednotkam sa pripojit viem). Stiahol som verziu 12. Flashol (china clon) opcom z v 1.45 na v 1.59. Test interface prebehne aj vypise verziu opcomu, ale ked sa chcem pripojit na ktorukolvek jednotku tak program hlasi: "Interface Communication Error, or Interface not powered from car!".
Testoval som na dvoch ntb, win 10 - 64 bit, win 7 - 32 bit. Na win 7 - 32 bit wauxcom 12 šiel omnoho rýchlejšie ale nedokazal sa pripojit.
Ďakujem.
Opel Astra H 1.7 CDTiI: VIN: W0L0AHL3555172360

Niraj
Příspěvky: 191
Registrován: 05 kvě 2014, 21:01

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Niraj » 04 led 2020, 12:29

Náhlý problém s načtením jednotek REC, UEC, ...

Zdravím,
začal mi problém s připojením k některým jednotkám
Před časem mi vše fungovalo, programoval jsem např. varianty svícení, zamykání při rozjezdu, ... takže je jasné, že REC a UEC šlapaly.
Od té doby žádná změna - stejný NTB, stejný OPcom, verze, FW, stejné kabely, ... prostě vše jako když to fungovalo.
Ale teď se mi nepřipojí některé jednotky. Např. MOTOR ano, ale jednotky ze sekce BODY ne.
Při snaze o připojení píše stále "initializing ECU", oranžová dioda na OPCOMu problikává, ale nic to nevyjede.

Když si nechám vyjet rychlý přehled auta, tak mi to u IPC, SDM, UEC a REC píše "No communication". Ostatní položky jsou ok ("Present")
Klíček mám zapnutý v poloze 1 (svítí mi budíky), NTB jsem opakovaně restartoval, opakovaně spouštěl program OPCOM, opakovaně zkoušel zapojení OPCOMu a kabelu. Ale nic nepomohlo.

Nevíte co s tím?
Když se připojuje OPCOM k jednotce, po jaké sběrnici má komunikovat? Je tam HS CAN, MS CAN, SW CAN, CH CAN a pak nějaké očíslované Pin. Má to vliv? Mám tam něco měnit?

Win7
VAUX-COM 120309a, FW 1.70
Zarira B, 2014, A18XEL

Díky moc za rady.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

Uživatelský avatar
vasekpetr1
Příspěvky: 219
Registrován: 06 srp 2016, 15:05
Bydliště: Hospoda (Červená) u Třebíče

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od vasekpetr1 » 05 led 2020, 02:16

Chlapci, můžete mně někdo navést, jak na OP-COMu odpárovat navigaci a displej (případně i přístrojovku a jiné použitelné řídící jednotky - centrál, ŘJ motoru atd.), abych je mohl případně nabídnout k prodeji? Jedná se o bouranou Insignii 2011 na díly, ale předpokládám, že postup v OP-COMu bude podobný. Pod jakými položkami to mám hledat? OP-COM je v angličtině verze 1.59 (snad to ten ročník 2011 přečte).
Díky za navedení ;) .
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (
Červené )...

alzafir
Příspěvky: 43
Registrován: 08 říj 2010, 21:31
Bydliště: Ostrava

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od alzafir » 07 led 2020, 17:43

Niraj píše:
04 led 2020, 12:29
Náhlý problém s načtením jednotek REC, UEC, ...
...např. MOTOR ano, ale jednotky ze sekce BODY ne....a pak nějaké očíslované Pin. ...
až tak často nediagnostikuju háčka apod. , ale zkus se podívat, po jakém pinu komunikuje jednotka motoru- u géčka to je pin7, na jakém pinu jednotky, co nemůžeš načíst. Pokud budou všechny na stejném, ale jiném než motor, případně ostatní komunikující jednotky budou taky na jiném pinu, než ty, co nekomunikují, pak to vypadá na špatné relátko v diagnostice. Už jsem to zažil.
Příklad, u Zafiry A mi nekomunikovalo vše na pinu 12, tam je třeba centrál, tuším klima..., ale pin 7 , kde je motor, immo, ten fungoval. A bylo vadné unitř diagnostiky jedno z těch výstupních relátek, vcelku banální oprava. Relátka kdyžtak mám.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Niraj
Příspěvky: 191
Registrován: 05 kvě 2014, 21:01

Re: OPCOM - vase skusenosti

Příspěvek od Niraj » 07 led 2020, 18:47

Ahoj a díky za radu.
Ale nakonec to vyřešilo resetování jednotek = odpojení baterie (na radu Stan.)
Po jejím nabití a připojení jsem OPCOM zkusil znovu a vše už komunikuje.
Tak třeba to pomůže i někomu dalšímu v budoucnu.
Díky J.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

Odpovědět