Zdravím.
Mám Opel Astra H 1.7 CDTi (74 kw), rv.2004. Už asi měsíc bojuju s problémem mého auta, který bych charakterizoval jako vražednou tendenci zabít posádku, protože samo přidává plyn bez sešlapování pedálu, nejde o malé zvyšování otáček třeba o 1000, ale jde to do maxima až do omezovače, div motor nevyskočí ven, zastaví to až vypnutí motoru.
Původně jsem měl podezření na elektronický plynový pedál, čistil jsem čidlo, týden byl klid a já už byl rád, jenže šlo nejspíš o náhodu podpořenou tím, že jsem problémy vysledoval v měnícím se počasí (přechody deštivo - teplo = podezření na účinek vlhkosti na elektroniku). Dnes jsem sejmu klapku sání vzduchu, byla docela v pohodě, žádné velké nečistoty, stejně jsem ji dočistil. Vložil zpět, klepání z motoru, jako by se něco sekalo se ozývá dál. Nechal jsem auto asi 10 minut jet na volnoběh, ani jsem v něm nebyl, když slyším, že to zas tůruje jak kdyby na pedálu plynu zůstala cihla. Tz, na pedál nikdo nesáhnul, stalo se to stejně, chybu pedálu tedy zatím vylučuji. Když se to děje, žádná kontrolka se nerozsvítí, na diagnostice nic není. Natočil jsem video, kde je hned na začátku slyšet ten zasekávací zvuk z motoru a pak jde vidět jak po pošimrání plynu po chvíli výjdou otáčky trochu výše. Pak už se mi to nepodařilo ,,ulovit,,. Znáte ty naschvály, dáte to do servisu a auto je úplně ok, vyjedete a všecko je špatně...prosím o radu.
Tady je to video:
[youtube]https://youtu.be/WegrU1idEvQ[/youtube]
Klepání z motoru a vražedná tendence auta zabít posádku
-
- Reklama
Re: Klepání z motoru a vražedná tendence auta zabít posádku
Napadá mne diesel runaway, snad nebudu strašit.
Pokud by oleje bylo málo, mohlo by to být ono.
Pokud by oleje bylo málo, mohlo by to být ono.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE