ahoj všem, jsem tu nový, i když kovaný oplista a mám asi měsíc Zafirku. Po několika letech rozhodování o jiném autě to vyhrála flexibilita a dostatek místa pro širokou rodinu včetně tchýně ). Koupil jsem ji na inzerát, má najeto 248tis, měla by mít vše povyměnované /rozvody, spojka, setrvák, brzdy,kotouče,vstřiky, oleje+filtry aj./. No a hned po pár km mi upadlo zrcátko /sklo/ a výfuk na dálnici )

Ale s tím výfukem jsem tak nějak počítal po vizuální kontrole při prohlídce, akorát ne tak brzo. Dále mám velmi tuhé řazení, vyměnil jsem olej v převodovce /to, co vyteklo, nešlo nazvat olejem/, promazal u kvaltovky čepy/, stejně je to tuhé. Asi to bude vlastnost a stáří. Někdy se trefit do kvaltu je umění...pak mne trápí DPF..majitel říkal, že měnil za nový....v koncovce výfuku jsou černé saze, ty jsem vyčistil, autem se chvíli jezdilo, zkusil jsem zase prstem a zase ho mám jak kominík, čili beru to tak, že dpf nefunguje. Na přístrojovce mi nesvítí jako u fabky filtr.. Mám ještě služební fabku 1.6tdi a vyfuk je jak mimino čistý...
No, uvidíme, zatím spokojenost.