Z14XEP cvakani, obcas blikne kontrolka oleje

Odpovědět
pixla

Z14XEP cvakani, obcas blikne kontrolka oleje

Příspěvek od pixla »

Zdravim,

Mam taky zvlastny problem, Astra H 1.4, 2010, za chvilku bude mat natocene 140 tisic.
Minuly rok v lete zacal motor asi po 300 km ceste (vacsinou dialnica 140 km/h + klima, bolo vtedy teplo ako svina) strasne cvakat, nieco medzi zvukom stareho Transitu co jazdi na trafo olej a kusuku kelimku z jogutu v spicach na BMX-ke :). Motor som ASAP vypol, dal si cigo a skocil na WC na benzinke, po nastartovani zas OK, po par km znovu cvakani. Pomaly a s pauzami som sa nakoniec doplazil domov, presiel vsetky mozne fora a ine internety a rozhodol sa vymenit rozvodovu retaz (dalsi dovod bol ten strasny rachot par sekund po nastartovani, vraj standard u 1.4).
Na druhy den cestou do servisu zase ticho - asi studeny motor. V autorizaku ma krasne oholili :) (cenu si radsej necham pre seba), ale rozvodovu retaz (komplet sada) + gufero klikovky (vraj trochu tieklo) + olej/filter vymenili. Po vymene spokojnost, auto tiche, bez problemov.
Odvtedy som presiel asi 8000 km bez problemov, ale minuly tyzden sa zacalo objavovat cvakanie znovu (nahodne, bez ohladu na teplotu motora), ale neni to az tak strasny ramus ako vtedy v lete, plus mi pri brzdeni po vyradeni na neutral obcas na 1-2 sekundy preblikne kontrolka oleja. Olej je na hornej ryske. Netusite co to moze byt? Hydrostely po smrti? Olejove cerpadlo? Zasrany olejovy filter? Autorizaku by som sa uz radsej vyhol.

Diky!
Reklama

kratales

Re: Z14XEP cvakani, obcas blikne kontrolka oleje

Příspěvek od kratales »

Asi to nebude tvuj pripad, ale vim o cloveku, kteremu se stalo totez a na vine byla vlozka olejoveho filtru. Tim, ze je vlozka zamontovana, tak je zatlaceny vypousteci ventil a tim jak se vyndava, tak se vypousteci ventil otevre a vytece olej, ktery ve vlozce je. A tomu cloveku co se to stalo, tak se ten filtr nejakym zpusobek zboril a motor tedy po celou dobu prepoustel olej zpatky do vany a mel takovy krasny zvuk, protoze spatne mazal.

Jinak mam taky Z14XEP a ten krasny dieselovy zvuk uz vubec neresim. Ted mam najeto skoro 160k a chtel jsem delat rozvody, ale kamarad co to nechal udelat, tak ma po najetych 50k stejny zvuk jako ja po 160k, tak to neresim.
Odpovědět